18:16 uur 16-08-2023

Translated introduceert Trust Attention voor ongekende kwaliteit in MT, en op weg naar hogere nauwkeurigheid in generatieve AI

De nieuwste versie van ModernMT (versie 7) verbetert de vertaalkwaliteit met behulp van Trust Attention tot wel 42%. Het is een compleet nieuwe techniek ontwikkeld door Translated die de oorsprong van gegevens koppelt aan de impact ervan op de nauwkeurigheid van een vertaling.

ROME–(BUSINESS WIRE)– Translated, een toonaangevende leverancier van AI-gestuurde taaloplossingen, kondigde de lancering van ModernMT versie 7 aan, een belangrijke upgrade van zijn adaptieve machinevertalingssysteem (MT). De nieuwste versie introduceert Trust Attention, een nieuwe techniek geïnspireerd op het vermogen van het menselijk brein om informatie uit betrouwbare bronnen prioriteit te geven, waardoor de vertaalkwaliteit tot wel 42% verbetert (zie bijgevoegde grafiek). Deze innovatie zet een nieuwe industriestandaard, weg van traditionele MT-systemen die het vermogen missen om tijdens het trainingsproces onderscheid te maken tussen betrouwbare data en materiaal van mindere kwaliteit.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230727647802/nl/

Percentage of cases where the new model is more accurate than the previous one. Consensus-based evaluation by 3 professional linguists. (Graphic: Business Wire)

Percentage of cases where the new model is more accurate than the previous one. Consensus-based evaluation by 3 professional linguists. (Graphic: Business Wire)

ModernMT gebruikt nu een uniek weegsysteem om prioriteit te geven aan het leren van hoogwaardige, gekwalificeerde data – oftewel vertalingen die zijn uitgevoerd en beoordeeld door professionele vertalers – boven ongeverifieerde content van het web. Net als bij de introductie van adaptiviteit, gebruikte Translated het menselijk brein als inspiratie voor het ontwikkelen van deze nieuwe techniek. Net zoals mensen meerdere informatiebronnen doorzoeken om de betrouwbaarste en zekerste bronnen te identificeren, identificeert ModernMT V7 op dezelfde manier de waardevolste trainingsdata en geeft op basis daarvan prioriteit aan het leren van deze data.

Het vermogen van ModernMT om prioriteit te geven aan data van hogere kwaliteit om het model te verbeteren is de belangrijkste sprong voorwaarts in machinevertaling sinds de introductie van dynamische adaptiviteit vijf jaar geleden”, aldus Marco Trombetti, CEO van Translated. “Deze spannende innovatie biedt nieuwe kansen voor bedrijven om MT te gebruiken om hun wereldwijde klantervaring naar een hoger niveau te tillen. Het zal vertalers ook helpen om hun productiviteit en omzet te verhogen.

De introductie van deze nieuwe aanpak is een belangrijke stap voorwaarts voor bedrijven die op zoek zijn naar hogere nauwkeurigheid bij het vertalen van grote hoeveelheden content of die een hoge mate van aanpassing van de MT-engine vereisen, evenals voor vertalers die MT in hun werkproces integreren.

Tegenwoordig is er veel discussie over de toepassing van ‘large language models’ (LLM) in vertaling. Terwijl traditionele machinevertaling prioriteit geeft aan nauwkeurigheid boven vloeiendheid, hebben LLM’s de neiging om vloeiendheid te benadrukken. Dit kan soms leiden tot misleidende uitvoer als gevolg van hallucinaties, waarbij de uitvoer niet is gebaseerd op de ingevoerde trainingsdata. Wij geloven dat de Trust Attention van Translated de nauwkeurigheid van generatieve modellen kan verbeteren, waardoor de kans op dergelijke fouten afneemt. Dit zou de weg kunnen effenen voor de volgende fase van machinevertaling.

Alle Translated-klanten zullen profiteren van de verbeterde kwaliteit van het nieuwe MT-model, wat resulteert in snellere doorlooptijden van projecten. Vertalers die met Translated werken zullen de kracht van het nieuwe model ervaren via Matecat, het gratis, webgebaseerde, AI-aangedreven CAT-programma van Translated. Vertalers die een officieel ondersteund CAT-programma gebruiken (Matecat, memoQ en Trados) met een actieve ModernMT-licentie zullen ook de kracht van het nieuwe model ervaren.

Vanaf vandaag zal V7 van ModernMT V6 vervangen, en is het beschikbaar via API voor alle 200 talen die door ModernMT worden ondersteund tegen dezelfde prijsopbouw. Nieuwe klanten worden uitgenodigd om de nieuwste versie van ModernMT te proberen op modernmt.com.

Contacts

Silvio Gulizia

Head of Content

E-mail: silvio@translated.com
Mob.: +39 393 1044785

Check out our twitter: @NewsNovumpr