15:59 uur 25-01-2023

Translated uitgeroepen tot Leader in IDC MarketScape voor machinevertaling

ROME–(BUSINESS WIRE)– Translated, de wereldwijde onderneming die pionier was op het gebied van door AI ondersteunde lokalisatiediensten, is erkend als Leader in de MarketScape “Worldwide Machine Translation Software 2022 Vendor Assessment” (Doc # US48325622, december 2022) door IDC, de belangrijkste wereldwijde leverancier van marktinformatie en adviesdiensten voor informatietechnologie. De studie evalueert bedrijven in machinevertaling (MT) op hun mogelijkheden om projecten van klanten uit te voeren en het afstemmen op hun toekomstige eisen.

Het IDC MarketScape-rapport merkt op: “Overweeg ModernMT van Translated voor machinevertaling als u een grote, multinationale onderneming bent die op zoek is naar aanpasbare multidomeinondersteuning die zowel op locatie als via de cloud kan worden geïmplementeerd, met gerelateerde ondersteuning voor gebieden zoals lokalisatie en menselijke validatie.

In een reactie op het nieuws zei CEO Marco Trombetti: “De erkenning van IDC MarketScape volgt op de vermeldingen die Translated onlangs ontving van Gartner en Intento voor door AI ondersteunde vertaaldiensten en de kwaliteit van machinevertalingen. We zijn er trots op dat we het voortouw nemen in de technologie die de hele lokalisatie-industrie herdefinieert.”

Continue innovatie en een sterk multidomeinmodel zijn de sterke punten van het leiderschap van Translated, volgens de IDC MarketScape. De IDC MarketScape benadrukte de rol van Translated bij de ontwikkeling van een open-source technologie genaamd ModernMT in de loop van twee door de EU gefinancierde onderzoeksprojecten die in 2010 van start gingen. Vertaling op documentniveau en contextueel aanpassingsvermogen in real time worden beschouwd als de meest relevante functies. De IDC MarketScape merkte ook op: “Klanten prezen de nauwkeurigheid van ModernMT, met name het vermogen om zich automatisch aan te passen aan een breed scala aan gebruikssituaties zonder dat aanvullende training nodig was.”

ModernMT is een adaptieve, gepatenteerde MT-engine die meer dan 2.100 taalcombinaties ondersteunt en beschikbaar is voor zowel realtime als batchvertaling. De machine wordt vaak gecombineerd met het wereldwijde netwerk van Translated van 300.000 professionele taalkundigen om complexe/hoogwaardige content te valideren en aan te passen en een breed scala aan diensten te bieden die kunnen helpen bij vertaling op schaal.

Over IDC MarketScape

Het leveranciersbeoordelingsmodel van IDC MarketScape is ontworpen om een overzicht te geven van de concurrentiepositie van leveranciers van ICT (informatie- en communicatietechnologie) in een bepaalde markt. De onderzoeksmethode maakt gebruik van een rigoureuze scoringsmethode op basis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve criteria die resulteert in een enkele grafische weergave van de positie van elke leverancier binnen een bepaalde markt. IDC MarketScape biedt een duidelijk kader waarin het product- en dienstenaanbod, de mogelijkheden en strategieën en de huidige en toekomstige marktsuccesfactoren van IT- en telecommunicatieleveranciers zinvol kunnen worden vergeleken. Het kader biedt kopers van technologie ook een volledige beoordeling van de sterke en zwakke punten van huidige en toekomstige leveranciers.

Over Translated

Translated is een toonaangevende internationale aanbieder van taaldiensten en pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie ter ondersteuning van professionele vertalers. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door taalkundige Isabelle Andrieu en computerwetenschapper Marco Trombetti om iedereen in staat te stellen om te begrijpen en begrepen te worden in hun eigen taal.

Contacts

Perscontact
Silvio Gulizia
Hoofd Content

E-mail: silvio@translated.com
Mobiel: +39 393.1044785

Check out our twitter: @NewsNovumpr