04:06 uur 15-08-2023

Esmark Inc. kondigt openbaar bod in contanten aan op aandelen van U.S. Steel

Bod van $ 35 per aandeel

SEWICKLEY, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Esmark, Inc. heeft vandaag een vrijwillig openbaar bod in contanten en tot omruiling aangekondigd voor alle uitgegeven en uitstaande aandelen in U.S. Steel Corporation (NYSE: X) (‘U.S. Steel’) voor $ 35 USD per aandeel. De initiële aanbiedingsperiode loopt van 14 augustus 2023 t/m 30 november 2023 en kan worden verlengd. Voltooiing van het bod wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2023, onder voorbehoud van wettelijke en antitrustgoedkeuringen.

“Met meer dan 40 jaar ervaring in de staalindustrie en als voormalig uitvoerend en statutair vertegenwoordiger van U.S. Steel, heb ik een grote intimiteit met de staalhandel in de VS en over de hele wereld,” aldus James P. Bouchard, voorzitter en CEO van Esmark, Inc., lid van het uitvoerend comité van het American Steel Institute en de European Steel Association (Eurofer). Bouchard is Forever Chairman en CEO van Esmark/Wheeling Pittsburg Steel (tickersymbool: ESMK). Onder leiding van Bouchard was Esmark/Wheeling Pittsburg het vierde grootste staalbedrijf in de VS.

Bouchard vervolgde: “Dit is een opwindende tijd, aangezien de hele Amerikaanse staalindustrie aan het herstructureren is, en met Esmarks lange geschiedenis van uitmuntendheid, willen we graag blijven groeien en zijn we goed gepositioneerd om binnen te komen en tot exploitatie over te gaan.”

United States Steel Corporation, opgericht in 1901, is een staalproducent die de automobiel-, constructie-, apparaten-, energie-, containers- en verpakkingsindustrie bedient.

Voordat hij Esmark oprichtte, was Bouchard Vice President-Commercial voor U.S. Steel in Europa, woonachtig in Kosice, Slowakije. Hij was lid van het directieteam dat door U.S. Steel naar Kosice werd gezonden na de overname van de Slowaakse Nationale Staalmaatschappij (VSZ).

Bouchard werd alom geprezen voor de succesvolle commerciële herstructurering, implementatie en daaropvolgende groeistrategie van de Europese verkoop-, marketing-, strategische planning- en klantenservice-initiatieven van het bedrijf, en was uiteindelijk verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van het bedrijf in 42 landen. De activiteiten in Kosice werden het meest winstgevende staalbedrijf in handen van U.S. Steel in die tijd.

Esmark Steel Group, een volledige dochteronderneming van Esmark, Inc., is een van de toonaangevende verwerkers en distributeurs van gewalst platstaal met toegevoegde waarde in de Verenigde Staten en de op twee na grootste Amerikaanse producent van vertind staal. We bieden de producten, diensten en innovaties om onze klanten te helpen het concurrentievoordeel in hun branche te behalen en te behouden.

Meer over dhr. Bouchard:

Bouchard is de oprichter, voorzitter en Chief Executive Officer van Esmark Inc. en de voorganger en controlerende aandeelhouder daarvan, de Bouchard Group, die in 1995 werd opgericht met een initiële investering van $ 500 en nog steeds voor 100 procent in handen is van Bouchard. In de loop der jaren is de Bouchard Group gegroeid en geëvolueerd tot een gediversifieerde VC Investment Holding Company met strategische activa die actief is in de sectoren industrie, energie, technologie, onroerend goed, grondstoffen en jeugdsport en ontwikkeling.

De wortels van Esmark en de Bouchard Group zijn stevig geplant in de staalindustrie. In 2003 verwierf het bedrijf twee staaldienstenbedrijven in Chicago, Electric Coating Technologies en Sun Steel. De overnames vormden de aanleiding voor Bouchard om de legendarische Fortune 50 Esmark-naam en -merk op te richten en nieuw leven in te blazen toen hij in 2003 het nieuwe Esmark Inc. II oprichtte om zich te concentreren op de overnames van staalbedrijven. Bouchard droeg vervolgens zijn staalactiva van de Bouchard Group over en kapitaliseerde in 2004 de nieuwe Esmark II.

In 2007 voltooiden hij en zijn managementteam met succes de eerste vijandelijke overname / omgekeerde fusie in de geschiedenis van de Verenigde Staten met de fusie van Wheeling Pittsburgh Steel Corporation (voorheen NASDAQ: WPSC) en Esmark II. Bouchard was in 2006 voorzitter en CEO van de iconische Wheeling-Pittsburgh Steel Corporation voordat hij in 2007 de fusie met Esmark voltooide. Vervolgens bouwde hij Esmark II uit tot een beursgenoteerd bedrijf (voorheen NASDAQ: ESMK) van $ 3 miljard voordat het uiteindelijk in augustus 2008 voor $ 1,3 miljard werd verkocht aan OAO Severstal.

Bouchard kocht later via de Bouchard Group de naam, het handelsmerk en het intellectuele eigendom van Esmark terug van OAO Severstal en bracht de naam Esmark en het respectieve merk voor de derde keer weer tot leven toen hij Esmark Inc. III oprichtte in oktober 2008 zonder inkomsten en met één medewerker. De Bouchard Group is de controlerende aandeelhouder van Esmark III. Esmark III is een van de snelst groeiende bedrijven van het land met activa van meer dan $ 200 miljoen. Met zijn gevarieerde portfolio van bedrijven genereert Esmark III jaarlijks meer dan $ 500 miljoen aan inkomsten.

Tijdens zijn 30-jarige carrière is Bouchard lid van de Raad van Bestuur geweest van een aantal organisaties en bedrijven in de staalindustrie, waaronder het American Iron and Steel Institute (AISI) in Washington D.C. Hij maakte vroeger ook deel uit van het C.D.E.-comité voor Eurofer in Brussel, België, en diende in de Raad van Bestuur voor Wheeling-Nisshan Steel Corporation en Ohio Coatings Company.

Naast zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Esmark Inc., Esmark Steel Group, Inc. en de Bouchard Group, is hij medevoorzitter van Ohio Coatings Company (OCC) in Yorkville, Ohio. Bouchard is momenteel ook lid van het bestuur van Loyola University-Chicago en Robert Morris University. Bouchard is een Dartmouth University Tuck School of Business Entrepreneurial Management Instructor. Hij zit ook in de Raad van Bestuur van verschillende in Pittsburgh gevestigde organisaties, waaronder FC Pittsburgh Soccer Club, de Imani Christian Academy, de Quaker Valley Hockey Association en de humanitaire groep City of Champions for Haiti.

Bouchard is tevens de voorzitter en meerderheidsaandeelhouder van Johnstown Sports Partners LLC en meerderheidsaandeelhouder van het NAHL Johnstown Tomahawks Hockey Team in Johnstown, PA.

Bouchard is de ontvanger van talloze industriële en filantropische onderscheidingen voor zijn prestaties en bijdragen. In 2005 werd hij genomineerd en genoemd als Illinois Finalist van de prestigieuze Ernst & Young Entrepreneur of the Year Award. In maart 2006 verleende de Association of Steel Distributors hem de hoogste eer als ‘Steel Man of the Year.’ In 2007 werd hij opgenomen in de Hinsdale Central High School Hall of Fame, de jongste persoon die deze eer te beurt viel in de geschiedenis van de school. Hij is een ontvanger van de Hinsdale Central, James Carmanani Award. Bouchard werd ook geëerd door Loyola University als de ontvanger van de Chicago Damen Award 2007-2008 voor vooraanstaande alumni. En in 2010 werd hij door Rotary International benoemd tot Paul Harris Fellow voor zijn humanitaire hulpverlening tijdens de nasleep van de aardbeving in Haïti. In 2012 werd Bouchard uitgeroepen tot ‘Man of the Year’ van Sewickley, Pennsylvania vanwege zijn voortdurende steun aan meerdere liefdadigheidsinstellingen voor kinderen, jeugdsport- en ontwikkelingsprogramma’s en andere humanitaire organisaties in West-Pennsylvania en de binnenstad van Pittsburgh. Eveneens in 2012 werd Bouchard door de wereldwijde uitgeverij Platts International en dochteronderneming Steel Business Briefing uitgeroepen tot finalist voor ‘CEO of the Year’ vanwege zijn jarenlange leiderschap, visie en innovatie in de staalindustrie. Hij maakt deel uit van de Pittsburgh City of Champions Hall of Fame en de Quaker Valley Hall of Fame.

De familie James P. Bouchard blijft, samen met de Esmark-bedrijvenfamilie, onvermoeibare voorstanders van een breed scala aan programma’s op het gebied van onderwijs, gezondheid en welzijn voor families, sport en recreatie voor jongeren in Pennsylvania, Illinois en in Haïti, waaronder de Helen E. Bouchard Scholarship Award (in totaal $ 500.000 voor 75 ontvangers), met donaties van in totaal meer dan $ 10 miljoen sinds 2003.

Over Esmark, Inc.

Esmark, Inc. is een gediversifieerd, particulier familiebedrijf met een portfolio van industriële bedrijven met sterke wortels in de staalindustrie. In de loop der jaren heeft Esmark zijn belangen en activiteiten gediversifieerd in een aantal bedrijven die actief zijn in de industriële en grondstoffensector. Esmark (een voormalig beursgenoteerd bedrijf op NASDAQ: ESMK) heeft zich gericht op verschillende belangrijke industrieën, waaronder staaldiensten, olie- en gasexploratie, luchtvaart, onroerend goed, professionele dienstverlening, technologie en jeugdsportontwikkeling. Het bedrijf is ook een actieve maatschappelijk verantwoorde onderneming in de gemeenschappen die het bedient, met meer dan $ 10 miljoen aan filantropische ondersteuning van een breed scala aan humanitaire, onderwijs-, familiewelzijns- en jeugdsportprogramma’s in Pennsylvania, Illinois en internationaal. www.esmark.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Katie Regan

Director Communications

Esmark, Inc.

Katie.regan@esmark.com
(708) 898-5550

Check out our twitter: @NewsNovumpr