17:03 uur 14-08-2023

AIT Worldwide Logistics opent nieuw hoofdkantoor in buitenwijken van Chicago

Prominente Itasca-hoogbouw huisvest bedrijfsteams op meerdere verdiepingen

ITASCA, Ill.–(BUSINESS WIRE)– Teamgenoten van AIT Worldwide Logistics, de toonaangevende aanbieder van leveringsketenoplossingen, hebben onlangs hun intrek genomen in een nieuw hoofdkantoor op 2 Pierce Place in Itasca, Illinois. Vóór de verhuizing werkten de gedeelde serviceteams van AIT vanuit verschillende vestigingen in Itasca, waaronder 701 Rohlwing Rd., een gebouw met één verdieping en een magazijn dat sinds 1997 werd gedeeld met het station van het bedrijf in Chicago.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230814072849/nl/

AIT’s new global headquarters occupies multiple floors of the iconic 25-story suburban tower at 2 Pierce Place in Itasca, Illinois. (Photo: Business Wire)

AIT’s new global headquarters occupies multiple floors of the iconic 25-story suburban tower at 2 Pierce Place in Itasca, Illinois. (Photo: Business Wire)

Volgens Vaughn Moore, voorzitter en CEO van AIT, is de overstap ingegeven door de exponentiële groei van de organisatie en haar opkomst als logistieke topspeler op wereldniveau.

“Na meer dan 40 jaar in het bedrijfsleven en een immense uitbreiding naar meer dan 110 locaties in Azië, Europa en Noord-Amerika versterken we onze wortels in de omgeving van Chicago,” aldus Moore. “Deze moderne, goed zichtbare locatie is een getrouw beeld van ons wereldwijde merk en biedt onze bedrijfsmedewerkers zowel de ruimten als de middelen die ze nodig hebben voor een optimale ondersteuning van onze klanten en teamgenoten over de hele wereld.”

Moore voegde eraan toe dat de nieuwe locatie een grote investering is in de werkervaring van AIT-teamgenoten op locatie.

“Door samen te werken in deze ultramoderne kantoorruimte kunnen we veel beter op elkaar inspelen, en sneller en in real time reageren,” zei hij. “2 Pierce Place biedt ook de extra ruimte die we nodig hebben voor de toekomstige groei van onze shared services-teams.”

Het wereldwijde hoofdkantoor van AIT beslaat meerdere verdiepingen van de iconische 25 verdiepingen tellende toren in de buitenwijken. Met een hoogte van 120 meter is dit het op één na hoogste gebouw in Illinois buiten de stadsgrenzen van Chicago. Van de moderne lobby tot de huurderslounge, gameroom en buitenpatio, biedt 2 Pierce Place populaire voorzieningen op locatie, waaronder een fitnesscentrum, wandelpad, een deli met ontbijt en lunch, kant-en-klare eetgelegenheden en cateringdiensten op locatie.

Teamleden van accounting, claims, financiën, global business systems, global compliance, human resources, imaging, informatietechnologie, juridische zaken en marketing zijn ondergebracht op onlangs gerenoveerde hoogbouwverdiepingen met voorzieningen als een eigen gameroom, koffiebars, zit-sta werkplekken en meerdere vergaderzalen uitgerust met ultramoderne audiovisuele mogelijkheden.

De overgebleven AIT-teams in Itasca en Wood Dale in de buurt van Chicago (inclusief specifieke locaties voor voedingslogistiek en biowetenschappen) zijn van plan om in de komende maanden te verhuizen naar een gezamenlijke vestiging in de nabijgelegen buitenwijk Palatine. Deze nieuwe gemeenschappelijke kantoor- en opslagruimte is momenteel in aanbouw. Ondertussen zal AIT Truckload Solutions klanten blijven bedienen vanuit de huidige locatie op 55 W. Monroe St. in Chicago.

Het nieuwe hoofdkantoor van AIT is gunstig gelegen bij de kruising van Interstate 290 en de Elgin-O’Hare Expressway en is gemakkelijk bereikbaar vanaf O’Hare International Airport:

AIT Worldwide Logistics

2 Pierce Place, Suite 2100

Itasca, IL 60143

Tel: +1 (630) 766-8300

Ga voor meer informatie over 2 Pierce Place naar twopierceplace.com.

Over AIT Worldwide Logistics

AIT Worldwide Logistics is een mondiale vrachtexpediteur die bedrijven helpt groeien door de toegang tot markten over de hele wereld te vergroten waar zij hun grondstoffen, onderdelen en eindproducten kunnen verkopen/inkopen. Al ruim 40 jaar vertrouwt de in Chicago gevestigde marktleider op het gebied van toeleveringsketenoplossingen op een adviserende benadering om een wereldwijd netwerk van vertrouwde samenwerkingsverbanden op te bouwen in bijna elke sector, waaronder luchtvaart, automobielindustrie, consumentenretail, voedsel, overheid, gezondheidszorg, high-tech, industriële en biowetenschappen. Geruggesteund door schaalbare, gebruikersvriendelijke technologie levert AIT’s flexibele businessmodel op maat van deur naar deur via zee, lucht, over de weg en het spoor, op tijd en binnen het budget. Met deskundige teams waarmee meer dan 100 wereldwijde locaties in Azië, Europa en Noord-Amerika worden bemand, omvatten de full-service-opties van AIT ook douanevrijgave, magazijnbeheer en diensten voor vervoer waarbij specifieke zorg nodig is (“white glove services”). Ga voor meer informatie naar www.aitworldwide.com.

Onze missie

Bij AIT zoeken we energiek naar mogelijkheden om het vertrouwen van onze klanten te winnen door uitzonderlijke wereldwijde logistieke oplossingen te leveren, waarbij we onze medewerkers, partners en gemeenschappen met hart en ziel waarderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Sanders

Public Relations Manager

+1 (630) 766-8300

msanders@aitworldwide.com

AIT Worldwide Logistics, Inc.

Corporate Headquarters

701 N. Rohlwing Road

Itasca, IL 60143

800-669-4AIT (4248)

www.aitworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr