00:01 uur 09-08-2023

Mori Building opent Azabudai Hills op 24 november 2023

Modern Urban Village met een enorme open ruimte gevuld met weelderig groen in ‘s werelds grootste metropolis

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Mori Building Co., Ltd., de toonaangevende Japanse ontwikkelaar van stedelijke landschappen, kondigde vandaag aan dat Azabudai Hills, een complex voor polyvalent gebruik en nieuwe wijk van wereldklasse in Centraal Tokio, op 24 november opengaat. Dit Toranomon-Azabudai District Category 1 Urban Redevelopment Project werd gepromoot door Mori Building, anderen en ongeveer 300 grondeigenaars voor ca. 35 jaar.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230807605563/nl/

Panoramic View(Day)1 © DBOX for Mori Building Co., Ltd - Azabudai Hills (Graphic: Business Wire)

Panoramic View(Day)1 © DBOX for Mori Building Co., Ltd – Azabudai Hills (Graphic: Business Wire)

In lijn met het concept van een “Modern Urban Village”, is Azabudai Hills een mijlpaal met veel natuur en een business center van wereldklasse, aantrekkelijke retail- en woonfaciliteiten en een gigantische open ruimte gevuld met weelderig groen dat mensen bij elkaar brengt. In de visie van Mori Building moet Azabudai Hills een “Green & Wellness”-gemeenschap worden, waar mensen in harmonie met de natuur leven en een gezond leven leiden dat hen voldoening schenkt. Azabudai Hills omarmt een ruime zone van ca. 8,1 hectare, met een indrukwekkend oppervlak van 24.000 m² weelderig groen, goed voor een totale vloerzone van ca. 861.700 m² waar diverse stedelijke functies zijn gehuisvest, zoals kantoren, woningen, retailfaciliteiten, culturele faciliteiten, opvoedkundige instellingen en medische faciliteiten.

Azabudai Hills heeft steun verzameld van partners die de visie delen om een omgeving met veel groen te creëren en een nieuwe stedelijke levensstijl tot stand te brengen binnen een geïntegreerde stedelijke ontwikkeling. Tot deze gewaardeerde partners behoren de Keio University Center for Preventive Medicine; de British School in Tokio, een van de grootste internationale scholen in het stadscentrum; Janu Tokyo, ‘s werelds eerste zustermerk hotel van Aman; de Tokyo Venture Capital Hub, die ongeveer 70 Japanse risicokapitaalfondsen bijeen brengt; ongeveer 150 retailwinkels waaronder een aantal luxemerken en Azabudai Hills Market; en het vermaarde Mori Building Digital Art Museum: EPSON teamLab Borderless, voorheen in Odaiba gevestigd. Al deze uitzonderlijke vestigingen zullen in Azabudai Hills hun deuren openen. Bepaalde faciliteiten in Azabudai Hills zullen na december 2023 geleidelijk aan openen.

Mori Building wijdt zich aan het creëren van sprankelende stedelijke landschappen en wil haar steentje bijdragen om de aantrekkingskracht van Tokio aan te zwengelen via haar unieke, compacte stadsconcept, “Hills”, dat diverse en complementaire stedelijke functies combineert. Met Azabudai Hills zullen we met onze partners samenwerken om een nieuwe stedelijke visie van “Green & Wellness” voor te stellen, als antwoord op het groeiende belang van milieu- en gezondheidsaspecten in de moderne samenleving.

Een factbook met alle details over Azabudai Hills en haar faciliteiten is beschikbaar op de volgende website: https://onl.tw/VYcx5TJ

Overzicht Azabudai Hills

Omvang site

 

Ca. 8,1 ha

Grondopp.

 

Ca. 63.900 m²

Totaal vloeropp.

 

Ca. 861.700 m²

Kantoorzone

 

Ca. 214.500 m²

Groene zone

 

Ca. 2,4 ha

Wooneenheden

 

Ca. 1.400 eenheden

Retailfaciliteiten

 

Ca. 23.000 m²

Faciliteiten

 

Kantoren, woningen, retailfaciliteiten, hotels, culturele faciliteiten,

 

 

internationale school, medische faciliteiten, enz.

Central Green (centraal plein), Green & Sustainability

De creatie van een overweldigende overvloed van groen

Door topografische verschillen van de zone te benutten, waaronder laagbouw rooftops op podiumgebouwen, omvat de site 24.000 m² groene ruimte, waaronder een centraal plein van ca. 6.000 m² (Central Green). Op die manier creëert Mori Building een ontspannende stedelijke oase in hartje Tokio.

De dynamische architectuur van de lagere niveaus, ontworpen door Heatherwick Studio, integreert zich mooi in het groen en creëert een rijke omgeving waar de hele stad met weelderige beplanting is omgeven.

Duurzaamheid promoten

De hele stad promoot overal in de stad inspanningen om koolstofvrij te maken en om resources te recycleren. 100% van de elektriciteit die aan het complex wordt gevoed, zal uit hernieuwbare bronnen afkomstig zijn, in lijn met de doelstellingen die door de RE100 (Renewable Energy 100%) worden vooropgesteld. Azabudai Hills is goed op weg om een Platinum-certificatie van topniveau te behalen in de categorie Leadership in Energy & Environmental Design (LEED) ND (Neighborhood Development) voor ontwikkeling voor gemengd gebruik, en een BD+C certificatie (Building & Design/Core & Shell Development) voor nieuwbouw huurgebouwen.

Keio University Center for Preventive Medicine

De Keio University Center for Preventive Medicine verhuist nu naar Azabudai Hills.

Ondersteund door de nieuwste medische apparatuur en zeer gespecialiseerd universitair ziekenhuispersoneel, zal het centrum instaan voor uiterst nauwkeurig lichamelijk onderzoek gericht op vroegtijdig opsporen van ziekterisico’s, maar ook voor een geoptimaliseerd programma om te voldoen aan de individuele noden van elke patiënt. De nieuwe faciliteit, die qua omvang groter is, zal overbevolking verlichten en een comfortabele omgeving voor medisch onderzoek bieden.

De British School in Tokio

De British School in Tokio, een van de grootste internationale scholen in Tokyo, zal op 30 augustus 2023 haar deuren in Azabudai Hills openen. De nieuwe campus getuigt van de wil van deze school om kinderen op te voeden in een onspannen, natuurlijke omgeving in het hart van de stad, en van Mori Building’s visie om het globale magnetisme van Tokio te steunen. De school biedt een curriculum in ‘British style’, met een rijke internationale inslag, aan studenten van meer dan 60 nationaliteiten. De nieuwe campus zal een weelderige natuurlijke omgeving bieden om jonge mensen op te voeden die de leiders van morgen zullen worden.

Art & Gallery

Onze aanpak voor Azabudai Hills was gebaseerd op een concept om van de “hele stad een museum” te maken. In het midden van de overkoepelende faciliteit is een museum en kunstgalerij met een totaal oppervlak van ca. 9.300 m². Verspreid in de zone staan overal installaties met openbare kunst, om een stedelijke ruimte tot stand te brengen waar kunst en cultuur naadloos in elkaar overgaan.

Azabudai Hills Gallery

Azabudai Hills Gallery zal de centrale faciliteit voor culturele promotie vormen. Azabudai Hills Gallery is voorzien van museumfaciliteiten, en zal diverse culturele genres tentoonstellen. Ter gelegenheid van de opening wordt een tentoonstelling gehouden van Olafur Eliasson, een pionierkunstenaar die zich ook actief inzet voor milieuproblemen en een van de openbare kunstwerken voor Azabudai Hills heeft gemaakt.

Openingstentoonstelling “Tentoonstelling Olafur Eliasson: een cyclus verbonden momenten in harmonie”

Openbare kunst: de grens tussen kunst en het dagelijkse leven elimineren

Het Mori Art Museum heeft een selectie kunstwerken bijeengebracht die mensen helpen om de energie van de natuurlijke wereld te zien die in Azabudai Hills bestaat, waarbij de grootschaligheid van het complex met de menselijke schaal wordt verweven.

MORI Building MUSEUM VOOR DIGITALE KUNST: EPSON teamLab Borderless

Het museum voor digitale kunst, een gezamenlijk project tussen Mori Building en teamLab, opende oorspronkelijk haar deuren in Odaiba. Tijdens het eerste jaar had het 2,3 miljoen bezoekers uit meer dan 160 landen over de vloer. Het verhuisde museum, dat binnenkort in Azabudai Hills weer opengaat, zal teamLabs evoluerende collectie kunstwerken laten zien, waaronder verscheidene kunstwerken die hun Japanse debuut maken.

Retailfaciliteiten

Azabudai Hills zal een grote commerciële zone van 23.000 m² huisvesten, omgeven door prachtig groen. In deze zone bevinden zich ongeveer 150 winkels, waaronder luxemerken, cafés met open terrassen en heel wat toprestaurants.

In de ondergrondse verdiepingen van de Central Green-zone wordt een grote voedingsmarkt aangelegd, die Azabudai Hills Market heet. Met een oppervlak van ca. 4.000 m² benadrukt het de wezenlijke rijkdom en het plezier van voeding aan de hand van een zorgvuldige selectie ingrediënten, Tokio’s rijke voedingscultuur en de belofte van gezonde ‘gourmet’-levensstijlen.

Azabudai Hills Market

Voeding is een aspect van de Japanse cultuur dat we trots met de wereld willen delen. 31 vooraanstaande specialiteitenwinkels van Japan sloegen de handen in elkaar, op grond van hun wens om deze voedingscultuur te behouden en verder te laten evolueren.

Luxemerken

Een nieuwe luxestraat die zijn gelijke niet kent, staat op het punt haar debuut te maken, met luxemerken van topniveau die zich naast elkaar zullen nestelen in een weelderig groene omgeving in het hart van de stad.

Geplande openingen: Hermès, Cartier, CELINE, DIOR, BERLUTI, L’Officine Universelle Buly, ST LOUIS, TimeVallée, BVRGARI, BOTTEGA VENETA

Janu Tokyo

De laagste verdiepingen van Residence A (1-13e verdieping) worden voorbehouden voor Janu Tokyo – het debuut van Amans zustermerk Janu.

Het hotel met 122 gastenkamers bevindt zich op een ideale locatie tegenover het weelderige Central Green, en heeft een wellness faciliteit van 4.000 m², een van de grootste voor luxehotels in Tokio, met groepstraining en fitness gym, maar ook acht restaurants en bars, perfect voor familie- en groepsbijeenkomsten.

Azabudai Hills Residences

Azabudai Hills zal 1.400 nieuwe residentiële eenheden creëren. Omgeven door weelderig groen zullen de bewoners genieten van praktische stadsvoordelen en harmonie met de natuur, om er mentale en lichamelijke gezondheid te ervaren en er een zeer welvarend en echt menselijk leven te kunnen leiden. Als onderdeel van Azabudai Hills belichamen de Azabudai Hills Residences ultieme functionaliteit in woonblokken die doordrongen zijn van Mori Building’s expertise in het creëren van luxueuze residenties.

Aman Residences, Tokyo, gevestigd bovenaan in de Mori JP Tower en beheerd in partnerschap met Aman, de exploitant van diverse luxehotels en resorts van wereldklasse, zal uitzonderlijke waarde bieden als een exclusieve residentie met enkel 91 eenheden voor het ultieme op het vlak van sereen leven.

Kantoren

Het hele complex van Azabudai Hills zal functioneren als een versmolten werkomgeving. Kantoorruimte (in totaal ca. 214.500 m²) wordt in hoofdzaak aangeboden op de 7e tot 52e verdieping van de Mori JP Tower, om diverse werkstijlen voor ca. 20.000 mensen te bieden. Standaard verdiepingen in de Mori JP Tower zullen een huurbare zone van ongeveer 4.800 m² hebben, een van de grootste verdiepingoppervlakken in Japan, zodat dit kantoorgebouw van wereldklasse volledig kan beantwoorden aan de behoeften van internationale bedrijven.

Hills House

Hills House, een faciliteit op de 33e en 34e verdiepingen van de Mori JP Tower met een totaal oppervlak van ca. 3.300 m2, zal een basis zijn voor huurbedrijven en hun werknemers die de hele stad als werkplaats kunnen gebruiken.

Tokyo Venture Capital Hub

Azabudai Hills wordt de thuisbasis voor de Tokyo Venture Capital Hub, Japans eerste grootschalige risicokapitaalhub in Japan. De Japan Venture Capital Association (JVCA), belangrijkste onafhanlijke risicokapitalisten (VC’s = venture capitalists) die de Japanse VC-sector aansturenn en zo’n 70 bedrijfsrisicokapitalisten (CVC’s = corporate venture capitalists) geruggesteund door grote Japanse ondernemingen zullen hier samenkomen.

Een factbook met alle details over Azabudai Hills en haar faciliteiten is beschikbaar op de volgende website: https://onl.tw/VYcx5TJ

Om de overzichtsfilm van Azabudai Hills te bekijken, klikt u hier voor de nieuwste, en hier voor die van 2019.

Over Mori Building

Mori Building is een innovatieve stadsontwikkelaar gevestigd in Tokio. Het bedrijf zet zich in om de aantrekkingskracht van steden te maximaliseren door veilige, duurzame en cosmopolitische stadscentra te creëren, gebaseerd op haar unieke concept van de Vertical Garden City met hoogbouw centra voor de zakenwereld, opvoeding, ontspanning en woning. Het concept wordt toegepast in vele baanbrekende projecten van het bedrijf, waaronder ARK Hills, Roppongi Hills en Toranomon Hills in Tokio en de Shanghai World Financial Center. Mori Building is ook actief in vastgoedleasing, projectbeheer en consulting. Surf naar www.mori.co.jp/en

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen

Mori Building Co., Ltd.

Kae Takagi

koho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japan

Mayuko Harada

moribldg@webershandwick.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr