22:14 uur 24-05-2021

Toranomon-Azabudai-project en Toranomon Hills Area-project in Tokio vooraf gecertificeerd onder LEED ND en WELL

Omvat het eerste LEED ND Platinum vooraf gecertificeerd vastgoed in Tokio en ‘s werelds grootste WELL vooraf gecertificeerd vastgoed

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Mori Building Co., Ltd., de toonaangevende ontwikkelaar van stedelijk landschap in Japan, heeft vandaag aangekondigd dat belangrijke herontwikkelingen die het bedrijf in Tokio uitvoert, vooraf zijn gecertificeerd onder de prestigieuze LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en WELL (WELL Building Standard) classificatiesystemen die respectievelijk milieuvriendelijke en efficiënte groene gebouwen en het welzijn van mensen certificeren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210524005803/nl/

Toranomon-Azabudai Project (Credit: DBOX for Mori Building Co.)

Toranomon-Azabudai Project (Credit: DBOX for Mori Building Co.)

Het Toranomon-Azabudai-project en het Toranomon Hills Area-project hebben beide de top voorafgaande certificeringen op platina-niveau van LEED ND (Neighborhood Development, v.4) ontvangen. De Toranomon-Azabudai- en Toranomon Hills Area-projecten zijn respectievelijk het eerste en tweede project in Tokio die vooraf gecertificeerd zijn als platina in de ND-categorie. LEED is het meest gebruikte beoordelingssysteem voor groene gebouwen dat gebouwen en steden wereldwijd evalueert en certificeert op het gebied van milieuprestaties in termen van water- en energie-efficiëntie, binnenmilieu en duurzame materialen. LEED wordt beheerd door de US Green Building Council (USGBC).

Het A-district van het Toranomon-Azabudai-project en het A-1-district van Toranomon Hills Station Tower (voorlopige naam) ontvingen voorafgaande certificeringen van WELL (Core, v.2 Pilot). Het eerste is ‘s werelds grootste vooraf gecertificeerde vastgoed en het laatste is het op een na grootste vooraf gecertificeerde vastgoed van Japan. WELL is ‘s werelds eerste op prestaties gebaseerde systeem voor het meten, certificeren en bewaken van kenmerken van de bebouwde omgeving die van invloed zijn op de menselijke gezondheid en het welzijn door middel van lucht, water, voeding, licht, fitheid, comfort en geest. WELL wordt ook beheerd door de USGBC. Na voltooiing wordt van beide projecten verwacht dat ze WELL Platinum-certificeringen behalen.

Mahesh Ramanujam, president en CEO van USGBC en ook Green Business Certification Inc., dat certificaten en verificatie door derden verstrekt onder de LEED-, WELL- en GRESB-systemen, zei:

“De duurzaamheidsinspanningen van Mori Building en de LEED Platinum-prestatie zijn mooie voorbeelden van hoe organisaties hun gemeenschappen kunnen transformeren door de koolstofuitstoot te verlagen, gezondere omgevingen te creëren en te werken aan een koolstofneutrale toekomst. Door vooruitstrevende voorbeelden zoals die van Mori Building te belonen, willen we aantonen hoe betere gebouwen, betere gemeenschappen en betere steden kunnen bijdragen om de levensstandaard voor iedereen te verhogen.”

Mori Building, gebaseerd op zijn filosofie van ‘Creëer steden, koester steden’, is toegewijd aan het realiseren van een duurzame mondiale samenleving door de harmonieuze coëxistentie van steden en natuur, koolstofarme steden en daadwerkelijk verbeterde gezondheid.

LEED ND Platinum voorafgaande certificeringen

Het Toranomon-Azabudai-project werd hoog gewaardeerd als een complex met diverse stedelijke functies, een beloopbaar stedelijk centrum gebouwd met een centraal plein, en ook vanwege de energievoorziening met hernieuwbare energie. Toranomon Hills Station Tower werd gunstig beoordeeld vanwege de integratie van het openbaar vervoer, waaronder het nieuwe metrostation, en de hoge energie-efficiëntie.

In beide projecten verdiende de nadruk van Mori Building op stedelijke ontwikkeling in samenwerking met lokale landeigenaren hoge cijfers in de ND-categorie. Het Toranomon-Azabudai-project werd het eerste project in Tokio dat een platina-niveau behaalde in de ND-categorie en het Toranomon Hills Area-project volgde al snel als het tweede dergelijke project. Het is wereldwijd zeldzaam dat complexen in stedelijke zakengebieden voorafgaande certificering op platina-niveau krijgen.

WELL Platinum voorafgaande certificeringen

Het A-district van het Toranomon-Azabudai-project en het A-1-district van Toranomon Hills Station Tower (voorlopige naam) werden hoog gewaardeerd als vooruitstrevende stedelijke herontwikkelingen volgens het concept van elk project, met centrale pleinen met substantieel groen, binnenomgevingen met uitstekende luchtkwaliteit door het gebruik van airconditioners die zijn uitgerust met hoogwaardige filters, cafés die gezonde maaltijden serveren en indelingen met centrale pleinen en verhoogde dekken om lichaamsbeweging te bevorderen. Na voltooiing wordt van beide projecten verwacht dat ze Platinum-certificeringen behalen.

Het A-district van het Toranomon-Azabudai-project is ‘s werelds grootste vooraf gecertificeerde vastgoed en het A-1-district van Toranomon Hills Station Tower (voorlopige naam) is het op een na grootste vooraf gecertificeerde vastgoed van Japan.

Verwijzingen: Toranomon-Azabudai-project

https://www.mori.co.jp/en/img/article/210524_2.pdf

Over het Toranomon-Azabudai-project

https://www.mori.co.jp/en/projects/toranomon_azabudai/ 

Toranomon-Azabudai-projectfilm

https://www.youtube.com/watch?v=5akVE7tWOto&feature=emb_logo 

Verwijzingen: Toranomon Hills Area-project

https://www.mori.co.jp/en/img/article/210524_3.pdf

Over het Toranomon Hills Area-project

https://www.mori.co.jp/en/projects/toranomonhills_area/ 

Persberichten:

https://www.mori.co.jp/en/img/article/190822.pdf
https://www.mori.co.jp/en/img/article/200610_1.pdf
https://www.mori.co.jp/en/img/article/210218_1.pdf 

Over Mori Building

Mori Building is een innovatieve stadsontwikkelaar gevestigd in Tokio. Het bedrijf zet zich in voor het maximaliseren van de magnetische kracht van steden door het creëren en onderhouden van veilige, duurzame en kosmopolitische stadscentra op basis van zijn unieke Vertical Garden City-concept van hoge centra voor bedrijven, onderwijs, vrije tijd en bewoning. Het concept is toegepast bij de vele toonaangevende projecten van het bedrijf, waaronder ARK Hills, Roppongi Hills en Toranomon Hills in Tokio en het Shanghai World Financial Center. Mori Building houdt zich ook bezig met het verhuur van vastgoed, projectbeheer en advies. Breng een bezoek aan www.mori.co.jp/en

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Informatie internationale media
Saori Asano

Public Relations, Mori Building Co., Ltd.

Tel +81 (0)3 6406 6606

Fax +81 (0)3 6406 9306

E-mail koho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japan

Reina Matsushita (tel: +81 (0)80 2375 0295)

Mayuko Harada (tel: +81 (0)90 9006 4968)

Masashi Nonaka (tel: +81 (0)80 1037 7879)

E-mail moribldg@webershandwick.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr