13:26 uur 09-08-2023

Fluid Quip Technologies levert ‘s werelds eerste op tarwe gebaseerde MSC-eiwitsysteem

CEDAR RAPIDS, Iowa–(BUSINESS WIRE)– Fluid Quip Technologies (FQT), wereldwijd marktleider op het gebied van geavanceerde biobrandstof-, biochemische en innovatieve co-producttechnologieën, heeft vandaag aangekondigd dat het ‘s werelds eerste op tarwe gebaseerde Maximized Stillage Co-products™ (MSC™)-systeem zal leveren aan de ethanolfabriek van Ensus UK Limited in Teesside, een dochteronderneming van Crop Energies AG. De overeenkomst tussen de bedrijven is een bewijs van de flexibiliteit en efficiëntie van MSC™.

“We zijn ongelooflijk enthousiast over deze kans om samen te werken met Crop Energies en Ensus UK voor onze eerste MSC-installatie met tarwe als belangrijkste grondstof”, aldus Neal Jakel, president van FQT. “Onze MSC-technologie heeft zich bewezen in het leveren van hoogwaardige diervoederoplossingen en dit project markeert onze intrede in de Britse en Europese markten voor de technologie.”

De gepatenteerde MSC™-technologie van FQT kan naadloos worden geïntegreerd in de bestaande biobrandstofproductie van Ensus UK Limited, waardoor de efficiënte productie van een eiwitrijk diervoeder met een hogere waarde mogelijk wordt. Naast maïs en tarwe kan het MSC-systeem van FQT met een verscheidenheid aan grondstoffen werken, waaronder sorghummengsels.

FQT heeft wereldwijd 11 MSC-systemen in bedrijf, met nog een systeem in aanbouw en andere in de ontwikkelingsfase. FQT heeft het voorontwerp voor het Ensus-systeem afgerond en begint deze maand met de detail-engineering en de inkoop van apparatuur.

Over Fluid Quip Technologies: Fluid Quip Technologies (FQT) is een wereldleider in het leveren van gepatenteerde technologieën en technische diensten aan de biobrandstof- en biochemische industrie. De innovatieve oplossingen van FQT verbeteren droogmaalprocessen van graan naar ethanol, creëren alternatieve voederproducten en voorzien in de groeiende vraag naar koolhydraatgrondstoffen op de biochemische markt.

Volg Fluid Quip Technologies: Website: www.fluidquiptechnologies.com LinkedIn: www.linkedin.com/fluidquiptechnologies Twitter: www.twitter.com/fluidquiptech Facebook: www.facebook.com/fluidquiptech

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michael Franko | Vicepresident | +1 319-320-7709 | mfranko@fluidquiptechnologies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr