17:07 uur 12-06-2023

Fluid Quip Technologies kondigt de start aan van energiezuinige, hoogwaardige alcoholsystemen in Three Rivers Energy, Ohio

 

CEDAR RAPIDS, Iowa–(BUSINESS WIRE)– Fluid Quip Technologies (FQT), een wereldleider in geavanceerde technologieën voor de biobrandstoffen- en biochemische industrie, kondigde de succesvolle start aan van hun geavanceerde LED (Low Energy Distillation) en GNS (Grain Neutral Spirits) technologieën in de faciliteit van Three Rivers Energy in Coshocton, Ohio.

“Onze LED- en GNS-systemen zijn revolutionaire ontwikkelingen in de alcoholproductie, ontworpen om de operationele efficiëntie te verbeteren, onder andere door een lager energieverbruik in het ultrazuivere productieproces van alcohol en brandstof, waardoor de winstgevendheid van fabrieken toeneemt en hun ecologische voetafdruk kleiner wordt”, zegt John Kwik, EVP Product Technology bij Fluid Quip Technologies. “De inzet van deze technologieën in de fabriek van Three Rivers Energy markeert een belangrijke mijlpaal in de biobrandstoffen industrie en toont FQT’s toewijding aan het stimuleren van innovatie en duurzaamheid door middel van technische oplossingen.”

LED’s innovatieve proces balanceert de hoeveelheid energie die wordt gebruikt en teruggewonnen binnen het alcoholproductieproces, voor een totale energiebesparing tot 40%. De technologie kan worden geïntegreerd in huidige alcoholsystemen om een duurzamer productiemodel, een lagere CO2-voetafdruk en een verbeterde winstgevendheid te bereiken.

Als aanvulling op het LED-systeem biedt de GNS-technologie van FQT een unieke benadering voor het optimaliseren van de productie van zeer zuivere alcohol voor dranken. Het systeem is ontworpen om ultrazuivere alcoholspecificaties te bereiken binnen de eerste 24 uur na opstarten.

“De succesvolle start van onze LED- en GNS-technologieën in de fabriek van Three Rivers Energy markeert een cruciaal moment voor Fluid Quip Technologies en de biobrandstoffenindustrie als geheel”, zegt Neal Jakel, President van Fluid Quip Technologies. “We vinden het geweldig om met Three Rivers Energy samen te werken en hen te voorzien van geavanceerde oplossingen die de efficiëntie verhogen, de winstgevendheid verbeteren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.”

Three Rivers Energy is een toonaangevende producent van ethanol op basis van maïs, die zich inzet voor de productie van hoogwaardige hernieuwbare brandstoffen en tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseert. De installatie van de LED- en GNS-systemen van FQT sluit aan bij hun missie en stelt hen in staat hun productiemogelijkheden te verbeteren, hun energieverbruik te verlagen en hun gebruik van hulpbronnen te optimaliseren.

De LED- en GNS-systemen van FQT hebben al veel belangstelling gewekt van de biobrandstoffenindustrie. FQT blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen, zodat producenten van biobrandstoffen hun volledige potentieel kunnen benutten en kunnen bijdragen aan een groenere toekomst.

Ga voor meer informatie over FQT en hun baanbrekende LED- en GNS-systemen naar www.fluidquiptechnologies.com.

Over Fluid Quip Technologies:

Fluid Quip Technologies (FQT) is een toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde technologieën en oplossingen voor de biobrandstoffen- en biochemische industrie. Met een sterke toewijding aan innovatie en duurzaamheid ontwikkelt en implementeert FQT geavanceerde systemen en processen die de productie-efficiëntie optimaliseren, de productkwaliteit verbeteren en de winstgevendheid verhogen. Door toonaangevende oplossingen te bieden, stelt FQT producenten van biobrandstoffen en alcohol in staat om te voldoen aan de groeiende vraag naar de productie van hernieuwbare alcohol en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fluid Quip Technologies contactpersoon:

Michael Franko, telefoon: 319-320-7709

E-mail: MFranko@fluidquiptechnologies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr