10:26 uur 02-08-2023

Een derde van de Europese senior AI-professionals gelooft niet dat C-Suite-leiders de risico’s en voordelen van AI begrijpen

Uit onderzoek van Dataiku en Databricks blijkt dat iets minder dan de helft van de Europese Senior AI-professionals vindt dat AI meer officiële regelgeving nodig heeft

LONDEN & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Dataiku, het platform voor Everyday AI, onthulde vandaag, samen met Databricks, de bevindingen van een wereldwijde enquête uitgevoerd onder senior AI-professionals bij grote ondernemingen. De respondenten beantwoordden onder andere vragen over generatieve AI, uitgaven aan AI-tools en ROI, bereik van AI-use-cases en meer.

De resultaten van het wereldwijde onderzoek, onder 400 respondenten, laten zien dat Europese senior AI-professionals Generative AI vaker beschouwen als een revolutie die de manier waarop we werken zal veranderen (29%), in vergelijking met de VS (23%).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press@dataiku.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr