10:00 uur 17-07-2023

Europese markt voor IT en zakelijke dienstverlening bereikt nieuw hoogtepunt in Q2, volgens ISG Index™

Managed services stijgen met 15% naar een nieuw kwartaalrecord, terwijl XaaS 9% daalt ten opzichte van vorig jaar

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De vraag naar IT en zakelijke diensten in Europa bereikte in het tweede kwartaal een recordhoogte na een daling in de voorgaande twee kwartalen, volgens het laatste rapport over de stand van de industrie van Information Services Group (ISG) (Nasdaq: III), een toonaangevend wereldwijd technologisch onderzoeks- en adviesbureau.

De EMEA ISG Index™, waarmee commerciële outsourcingcontracten met een jaarlijkse contractwaarde (ACV) van US $ 5 miljoen of meer worden gemeten, toont een ACV voor de gecombineerde markt – zowel managed services als cloudgebaseerde as-a-service, (XaaS) – van een recordbedrag van US $ 7,8 miljard in het tweede kwartaal, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van vorig jaar en een stijging van 9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press:
Will Thoretz, ISG

+1 203 517 3119

will.thoretz@isg-one.com

Kate Hartley, Carrot Communications for ISG

+44 7714065233

kate.hartley@carrotcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr