11:04 uur 06-07-2023

AIT Worldwide Logistics opent nieuw kantoor in Dubai voor uitbreiding in het Midden-Oosten

Wereldwijde leider in leveringsketenoplossingen consolideert regionale activiteiten in de Verenigde Arabische Emiraten en wil de efficiëntie en transparantie voor expediteurs verbeteren

ITASCA, Ill.–(BUSINESS WIRE)– AIT Worldwide Logistics kondigt met trots haar uitbreiding naar het Midden-Oosten aan met een nieuw kantoor in Dubai, de dichtstbevolkte stad in de Verenigde Arabische Emiraten. De investering in de nieuwe vestiging beoogt de veranderende verzendbehoeften van belangrijke klanten aan te pakken en tegelijkertijd de leveringsketenoplossingen van mondiale vrachtexpediteurs in de regio te verbeteren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230706998435/nl/

Global freight forwarder AIT Worldwide Logistics has expanded to the Middle East with a new office in Dubai, the most populous city in the United Arab Emirates. (Photo: Business Wire)

Global freight forwarder AIT Worldwide Logistics has expanded to the Middle East with a new office in Dubai, the most populous city in the United Arab Emirates. (Photo: Business Wire)

AIT-Dubai is een ideaal centraal gelegen consolidatie- en distributiepunt voor het oostelijk halfrond. Dit geldt in het bijzonder voor verladers in de toeleveringsketen die de steeds drukker bezochte multimodale locatie gebruiken voor het overladen van goederen van lucht- naar zeevracht of vice versa. De VAE is een top drie handelspartner van India en veel van de passerende goederen gaan naar gateway-steden zoals Chicago, Frankfurt en Hong Kong.

Volgens Vikram Paul, vicepresident van AIT voor India en het Midden-Oosten, kunnen via het nieuwe kantoor in Dubai de regionale activiteiten worden geconsolideerd binnen het wereldwijde transportmanagementsysteem van het bedrijf.

“Hierdoor wordt het zakendoen in en/of via het Midden-Oosten transparanter voor onze klanten,” aldus Paul. “De locatie van Dubai is een uniek kruispunt voor wereldwijde handel, en we zijn verheugd om AIT’s aanwezigheid te vergroten met deze robuuste toevoeging aan het mondiale netwerk.”

Naast het beheer van een breed scala aan algemene lucht- en zeevracht, biedt AIT-Dubai speciale expertise voor technologiebedrijven die gevoelige vracht verzenden, zoals dataracks en andere hightech-componenten. Het nieuwe kantoor bedient ook de bloeiende automobielsector in de VAE, met inbegrip van zendingen van EV-onderdelen.

Naarmate AIT’s activiteiten in het Midden-Oosten zich voortzetten, zal het bedrijf haar wereldwijde expertise op het gebied van overheid en luchtvaart gebruiken voor het opschalen van de speciale diensten voor deze sectoren in Dubai. De professionals van AIT’s Life Sciences Division zijn verder van plan om de wereldwijde werkzaamheden uit te breiden in samenwerking met het kantoor in Dubai door kritieke temperatuurgecontroleerde zendingen in koelfaciliteiten in het Midden-Oosten op te slaan voor levering aan bestemmingen in Afrika.

De vestiging in Dubai is het nieuwste lid van AIT’s wereldwijde netwerk met meer dan 110 kantoren over de hele wereld.

Dubai Airport Freezone

Building 4EA, Office 4A 714

Dubai

Verenigde Arabische Emiraten

Over AIT Worldwide Logistics

AIT Worldwide Logistics is een mondiale vrachtexpediteur die bedrijven helpt groeien door de toegang tot markten over de hele wereld te vergroten waar zij hun grondstoffen, onderdelen en eindproducten kunnen verkopen/inkopen. Al ruim 40 jaar vertrouwt de in Chicago gevestigde marktleider op het gebied van toeleveringsketenoplossingen op een adviserende benadering om een wereldwijd netwerk van vertrouwde samenwerkingsverbanden op te bouwen in bijna elke sector, waaronder luchtvaart, automobielindustrie, consumentenretail, voedsel, overheid, gezondheidszorg, high-tech, industriële en biowetenschappen. Geruggesteund door schaalbare, gebruikersvriendelijke technologie levert AIT’s flexibele businessmodel op maat van deur naar deur via zee, lucht, over de weg en het spoor, op tijd en binnen het budget. Met deskundige teams waarmee meer dan 110 wereldwijde locaties in Azië, Europa en Noord-Amerika worden bemand, omvatten de full-service-opties van AIT ook douanevrijgave, magazijnbeheer en diensten voor vervoer waarbij specifieke zorg nodig is (“white glove services”). Ga voor meer informatie naar www.aitworldwide.com.

Onze missie

Bij AIT zoeken we energiek naar mogelijkheden om het vertrouwen van onze klanten te winnen door uitzonderlijke wereldwijde logistieke oplossingen te leveren, waarbij we onze medewerkers, partners en gemeenschappen met hart en ziel waarderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Sanders

Public Relations Manager

+1 (630) 766-8300

msanders@aitworldwide.com

AIT Worldwide Logistics, Inc.

Corporate Headquarters

701 N. Rohlwing Road

Itasca, IL 60143

800-669-4AIT (4248)

www.aitworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr