15:51 uur 05-07-2023

SYNTAGMA CAPITAL rondt de overname af van Erasteel, de divisie High Speed Steels en Recycling van Eramet S.A. (Euronext Parijs: ERA)

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Syntagma Capital kondigt vandaag aan dat het de overname van Erasteel (https://www.erasteel.com) heeft afgerond.

Het bedrijf zal blijven opereren onder de merknaam Erasteel als wereldwijd marktleider in de conventionele en poedermetallurgie van hogesnelheidsstaal dat wordt gebruikt voor hoogwaardige machinale bewerking, boren en snijgereedschappen. Daarnaast beschikt Erasteel over unieke metaalrecyclingcapaciteiten en duurzame oplossingen voor het terugwinnen van batterijen, katalysatoren en metalen. In 2022 genereerde de activiteit ongeveer € 275m aan inkomsten, voornamelijk voor de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie en de industriële sector. In de zes fabrieken in Frankrijk, Zweden en China biedt de onderneming werk aan ongeveer 860 medewerkers wereldwijd.

“Ondanks een zeer uitdagende M&A-markt blijven we aantrekkelijke carve-outmogelijkheden vinden om kapitaal aan het werk te zetten en om desinvesteringsoplossingen voor te stellen die snelheid en zekerheid bieden. We zijn enthousiast over het potentieel van Erasteel en kijken ernaar uit om samen met het management de wereldwijde groei van het bedrijf te realiseren”, zegt Kiekert Le Moult, Managing Partner van Syntagma.

“We zijn blij aan te kunnen kondigen dat Kerstin Konradsson bij Erasteel aan de slag gaat als CEO. Ze brengt zeer waardevolle ervaring mee in de metallurgiewereld nadat ze President & CEO van Boliden Smelters is geweest en verschillende managementfuncties bij Åkers en SSAB heeft vervuld. We verwelkomen ook Beatrice Charon, voormalig VP Strategie bij Constellium, in de adviesraad van Erasteel. Het is onze bedoeling om onze wereldwijde ervaring in metalen en Erasteel’s uitgebreide R&D en technische know-how, samen met zijn mondiale aanwezigheid en sterke klantenrelaties in te zetten om de groei van het bedrijf verder te stimuleren, zowel organisch als door gerichte fusies en overnames. We zijn ook van plan om de ontwikkeling van de recyclagedivisie van Erasteel in Frankrijk te versnellen”, aldus Syntagma Partner Frank Coenen.

Het Syntagma-team dat betrokken was bij de transactie bestond uit Sebastien Kiekert Le Moult (Managing Partner), Frank Coenen (Partner), Benjamin Dahan (Partner), Fabio Yamasaki (Principal) en Gabriele Lo Monaco (Senior Associate).

Syntagma werd geadviseerd door Willkie Farr Gallagher (Hugo Nocerino en Victor Cann (corporate), Faustine Viala, Charles Bodreau, Charles-Antoine Erignac en Jordan Pontal (Regulatory)), Lincoln International (Géraud Estrangin, Côme de Las Cases), PwC Transaction (Eric Douheret, Clément Meudec, François-Xavier Bornet, Geoffrey Donio, Charles Simonnetto), PwC Legal and Tax (Anne-Valerie Attias-Assouline, Mathieu Norest, Morgane Croisier) en Advention Business Partners (Jean-Michel Schmitt, Iska Pivois).

Over Syntagma Capital

Syntagma investeert in bedrijven die kunnen profiteren van praktische operationele expertise om de groei te versnellen en de prestaties voor alle belanghebbenden te verbeteren. We zijn echte operators met ervaring in het werken in en beheren van bedrijven op wereldschaal, waarbij we gebruikmaken van onze interne resources om succesvolle strategieën te ontwikkelen, deze uit te voeren om hun volledige potentieel te realiseren en duurzame langetermijnwaarde te creëren. Syntagma investeert en exploiteert bedrijven in een breed scala van sectoren met specifieke focus op de materiële, chemische, industriële en zakelijke dienstverleningsmarkten, waaronder productie, distributie, transport en logistiek, verhuur van apparatuur, metaaldiensten en andere sectoren. Als ondertekenaar van de Principes voor verantwoord beleggen van de VN (UN PRI) streeft Syntagma naar hoge ESG-normen bij al zijn investeringen. Het bedrijf is gevestigd in Brussel, België. Meer informatie: https://syntagmacapital.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marie Ciparisse
Telefoon: +32 (0)2 315 70 12
E-mail mciparisse@syntagmacapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr