00:51 uur 29-06-2023

Visa om Pismo over te nemen

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Visa (NYSE: V) heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Pismo, een cloudgebaseerde emittentverwerking en kernbankplatform met activiteiten in Latijns-Amerika, Azië-Pacific en Europa, voor $1 miljard in contanten.

Door Pismo over te nemen, zal Visa gepositioneerd zijn om kernbankieren en verwerkingsmogelijkheden voor uitgevers te bieden voor debet-, prepaid-, creditcard- en commerciële kaarten voor klanten via cloudgebaseerde API’s. Het platform van Pismo stelt Visa ook in staat om ondersteuning en connectiviteit te bieden voor opkomende betalingsrails, zoals Pix in Brazilië, voor klanten van financiële instellingen.

“Door de overname van Pismo kan Visa onze financiële instellingen en fintech-klanten beter van dienst zijn met meer gedifferentieerde kernoplossingen voor bankieren en emittenten die ze hun klanten kunnen bieden”, aldus Jack Forestell, Chief Product and Strategy Officer, Visa.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten

Visa

Constantine Panagiotatos

press@visa.com

Pismo

Debora Fortes

press@pismo.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr