21:52 uur 29-06-2023

KSB automatiseert de aanmaak van testplannen met Fabasoft Approve

Tijdsbesparing van ongeveer 3.200 manuren per jaar in de proeffabriek

LINZ, Oostenrijk–(BUSINESS WIRE)– KSB, fabrikant van pompen en kleppen, digitaliseert de kwaliteitsdocumentatie met Approve on Fabasoft PROCECO. “Door Approve te gebruiken tijdens de aanmaak van testplannen en het reviseren van testcertificaten, bespaart KSB per jaar 3.200 manuren in de proeffabriek gevestigd in Pegnitz,” aldus Alexander Thumbeck van de technische orderverwerking en projectmanager bij KSB. Ondertussen wordt de software gebaseerd op de cloud bij KSB gebruikt voor de documentatie van leveranciers, klanten en kwaliteit. Een wereldwijde ontplooiing staat op stapel.

Om het testen van de kwaliteit in de hele toeleveringsketen te coördineren, stelt de afdeling voor technische orderverwerking in de KSB Group het zogenaamde QCP (Quality Control Plan) voor elke order afzonderlijk op. Dit specificeert de testvereisten die voor de afzonderlijke productcomponenten moeten worden uitgevoerd. Het geeft ook aan welke testen er bij de KSB-fabriek of bij onderleveranciers moeten worden uitgevoerd.

End-to-end kwaliteitsproces

In ht verleden werden deze testplannen handmatig aangemaakt met behulp van Microsoft Excel en werden die via e-mail uitgewisseld en gecoördineerd. Approve genereert de QCP’s automatisch, conform met de normen die van toepassing zijn. Verder worden leveranciers rechtstreeks in het systeem geïntegreerd aan de hand van digitale processen voor het testen, coördineren en goedkeuren. Het doel was om een platform met interfaces naar SAP te creëren om documenten automatisch aan te maken en gegevens naadloos over te dragen. “Het was voor ons belangrijk om een continu end-to-end proces te implementeren, waarin ook onze leveranciers geïntegreerd zijn,” legt Alexander Thumbeck uit.

Meer details vindt u in de casestudy “Automatisch gegenereerde testplannen voor efficiënte kwaliteitsprocessen in de toeleveringsketen”

Over Fabasoft Approve

Fabasoft Approve GmbH is een Europese softwareprovider voor het beheer van technische gegevens en documenten in de industriële sector. Dankzij de eenvoudige aanpasbaarheid via no-code/low-code, kunnen klantspecifieke vereisten in een oogwenk geïmplementeerd worden. Het digitaliseringsbedrijf spitst zich toe op use cases in kwaliteitsbeheer, technische documentatie en overdrachtsbeheer. Bedrijfsoverkoepelende processen verbinden interne en externe projectpartners op een gemeenschappelijk platform en brengen de hele levenscyclus van informatie in kaart voor industriële producten. Heel wat belangrijke internationale bedrijven vertrouwen op het op de cloud gebaseerde product Approve on Fabasoft PROCECO als “unieke bron van waarheid” in hun digitaliseringsstrategie. Fabasoft Approve GmbH maakt deel uit van de Fabasoft Group, met een totale omzet van om en bij 69 miljoen euro in het boekjaar 2022/2023 en 451 werknemers in dienst op de dag van deze rapportering.

Over KSB

Met jaarlijkse verkoopinkomsten van ongeveer 2,6 miljard euro, behoort de KSB Group tot de vooraanstaande leveranciers van kwaliteitsvolle pompen, kleppen en aanverwante systemen. Het is op alle continenten aanwezig via eigen verkoop- en verdeelbedrijven, productievestigingen en serviceactiviteiten. KSB heeft meer dan 15.000 werknemers in dienst.

Meer info vindt u in de Fabasoft Approve Press Room, www.fabasoft.com/approve, of volg ons op LinkedIn en Twitter @Fabasoft.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontactpersoon
Fabasoft Approve

Sandra Hofmann

Tel.: +43/732/606162-0

E-mail: approve@fabasoft.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr