15:56 uur 19-06-2023

DTE haalt $10 miljoen financiering binnen, ondersteund door marktleider Novelis en het EIC-fonds

Serie A2-financiering voedt de uitbreiding van DTE, om een revolutie teweeg te brengen in de productie en fabricage van metalen met de baanbrekende LP-LIBS™-technologie

REYKJAVIK, IJsland–(BUSINESS WIRE)– DTE (www.dte.ai), een toonaangevende vernieuwer op het gebied van beslissingsondersteuning voor de metaalproductie- en -verwerkende industrie, kondigt met genoegen de succesvolle afronding aan van een Serie A2-ronde van $10 miljoen, om DTE’s innovatie verder te versnellen en zijn bereik uit te breiden. De kapitaalverhoging omvat een vooraanstaande groep investeerders, met deelname van Novelis, marktleider in de aluminiumindustrie, durfkapitaalonderneming Metaplanet en het European Innovation Council (EIC) Fund, naast bestaande investeerders Chrysalix Venture Capital en Brunnur Ventures.

DTE’s eerste in-line elementaire analysetechnologie in de branche is een aanvulling op en vervangt de huidige langzame, dure en handmatige methoden voor proces- en kwaliteitscontrole. Onze gepatenteerde LP-LIBS™-sensortechnologie is uniek in zijn soort en kan direct vanuit vloeibare metalen van hoge temperatuur elementaire analyses van referentiekwaliteit leveren, in minder dan 60 seconden na bemonstering. Deze baanbrekende mogelijkheid biedt verbeterde procescontrole en beslissingsondersteuning, waardoor fabrikanten en metaalproducenten ongekende inzichten krijgen. Van de fabrieksvloer tot het bedrijfsmanagement is het onze missie om het potentieel van onze klanten te ontsluiten om groenere, veiligere en efficiëntere producten te leveren.

“We zijn erg blij met deze substantiële financieringsronde, die een belangrijke mijlpaal is voor DTE en die het transformatieve potentieel van onze technologie valideert”, zegt Karl Matthiasson, CEO en oprichter van DTE. “We zijn verheugd en vereerd om Novelis, Metaplanet en het EIC Fund te verwelkomen als nieuwe investeerders op onze reis om de metaalproductie en -productie te transformeren. Het extra kapitaal dat in deze financieringsronde is veiliggesteld, financiert de uitbreiding van onze groeiende verkooppijplijn en zal onze technologie en productontwikkelingsmogelijkheden versnellen naarmate we de grenzen blijven verleggen van informatie over productiebeslissingen en voorspellende analyses.”

“Als strategisch investeerder erkent Novelis het aanzienlijke potentieel van de LP-LIBS™-technologie van DTE en de mogelijkheden voor de toepassing ervan binnen de waardeketen van de metaalproductie, -fabricage en -recycling,” aldus Derek Prichett, Senior Vice President Corporate Development bij Novelis “De oplossing van DTE, met haar mogelijkheden voor live elementanalyse, biedt een veelbelovende mogelijkheid voor het optimaliseren van productieprocessen en het verbeteren van de productkwaliteit. Naast het gebruik van de technologie ter ondersteuning van de eigen doelstellingen van Novelis op het gebied van koolstofvermindering, waaronder een vermindering van 30% tegen 2026 en netto koolstofneutraliteit tegen 2050 of eerder, zijn we ook verheugd om DTE te helpen bij hun bredere missie om onze industrie te helpen transformeren naar een steeds schonere, duurzamere productie.”

“Wij zijn onder de indruk van de unieke technologie van DTE en het potentieel van hun actiegerichte, beslissingsondersteunend platform om de productie in de metaalindustrie te optimaliseren”, aldus Marcin Nowak van de EIB, die de investering namens het EIC-fonds leidt. “Het EIC-fonds is er trots op DTE te kunnen ondersteunen bij het creëren van waardekansen en het stroomlijnen en verbeteren van de efficiëntie binnen de activiteiten van een van de meest energie-intensieve en vervuilende industrieën van Europa.”

Ga voor meer informatie over DTE en de baanbrekende LP-LIBS™-technologie naar www.dte.ai.

###

Over DTE

DTE is een toonaangevende vernieuwer die de wereldwijde metaalproductie- en -verwerkende industrie bedient met krachtige realtime en voorspellende informatie over procesbesturing om de waarde, duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie voor alle belanghebbenden te maximaliseren.

Bemonstering van de samenstelling is essentieel voor de procescontrole bij de productie, verwerking en het gieten van metaal, maar tot nu toe was dit handmatig en meestal empirisch, waarbij vaste monsters uit de smelt gegoten moesten worden. Het unieke, gepatenteerde LP-LIBS™ platform van DTE verbetert de beslissingsondersteuning door langzame, dure, handmatige methoden voor proces- en kwaliteitscontrole te vervangen door onze eerste contactloze elementale analyseoplossing in de industrie, die in minder dan 60 seconden rechtstreeks elementale analyses van referentiekwaliteit uit vloeibare metalen bij hoge temperatuur levert.

Ga voor meer informatie naar www.dte.ai.

Over Novelis

Novelis Inc. wordt gedreven door het doel om samen vorm te geven aan een duurzame wereld. Wij zijn een wereldleider in de productie van innovatieve aluminiumproducten en -oplossingen en ‘s werelds grootste recycler van aluminium. Het is onze ambitie om de toonaangevende leverancier van koolstofarme, duurzame aluminiumoplossingen te zijn en een volledig circulaire economie te realiseren door samen te werken met onze leveranciers en klanten in de luchtvaart-, auto-, drankblikjes- en specialiteitenindustrie in Noord-Amerika, Europa, Azië en Zuid-Amerika. Novelis had een netto-omzet van $18,5 miljard in het boekjaar 2023. Novelis is een dochteronderneming van Hindalco Industries Limited, een marktleider in aluminium en koper en het metaalvlaggenschip van de Aditya Birla Group, een multinationaal conglomeraat gevestigd in Mumbai.

Ga voor meer informatie naar: www.novelis.com

Over Metaplanet

Metaplanet is een investeringsfirma die op lange termijn inzet op contrarians en gebruik maakt van de kennis en het netwerk in verschillende sectoren. We ondersteunen missiegedreven oprichters, die werken aan positief ontwrichtende diepe technologieën. Het bedrijf is gevestigd in Tallinn, Estland, en heeft meer dan 150 bedrijven in portefeuille in sectoren als kunstmatige intelligentie, biotechnologie, cryptografie, gezondheidszorg en transport.

Ga voor meer informatie naar: www.metaplanet.com

Over de European Innovation Council (EIC)

De EIC is het vlaggenschip van Europa’s innovatieprogramma voor het identificeren, ontwikkelen en opschalen van baanbrekende technologieën en baanbrekende innovaties. De European Innovation Council (EIC) is opgericht in het kader van het Horizon Europe-programma van de EU. Het heeft een budget van 10,1 miljard euro om baanbrekende innovaties gedurende de hele levenscyclus te ondersteunen, van onderzoek in een vroeg stadium tot proof of concept, technologieoverdracht en de financiering en opschaling van start-ups en het mkb.

De strategie en implementatie van het EIC wordt aangestuurd door het EIC-bestuur, dat bestaat uit onafhankelijke leden uit de innovatiewereld (ondernemers, onderzoekers, investeerders, bedrijven en anderen uit het innovatie-ecosysteem). Het EIC hanteert een proactieve aanpak voor het beheer van financiering onder leiding van EIC-programmamanagers die visies ontwikkelen voor innovatie en technologische doorbraken en portefeuilles van projecten aansturen om deze doelen te bereiken. Een uniek kenmerk van het EIC is dat het financiering biedt aan individuele bedrijven, door middel van zowel subsidies als investeringen, die momenteel de vorm aannemen van directe aandelen- of quasi-aandeleninvesteringen en worden beheerd door het EIC-fonds.

Ga voor meer informatie naar eic.ec.europa.eu.

Over Chrysalix Venture Capital

Chrysalix is een op technologie gericht durfkapitaalbedrijf dat snelgroeiende bedrijven bouwt, begeleidt en verbindt. Chrysalix is in 2001 in Vancouver, Canada opgericht en heeft ook kantoren in Delft, Nederland. Het bedrijf heeft zijn reputatie opgebouwd door ontwrichtende innovatie in ‘s werelds grootste industrieën te brengen, door zich te richten op waar technologie en fysieke wetenschap elkaar ontmoeten. De investeringen van het bedrijf omvatten baanbrekende technologieën zoals slimme mijnbouw, energieomzettingschips, sensoren voor procesautomatisering en -controle, snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, intelligente batterijen, CO2-opvang, afvalwaterbeheer en fusie-energie. Chrysalix heeft een van de sterkste investeringsteams in de industrie met diepgaande expertise op het gebied van energie, industriële technologie en ondernemerschap, en wordt gesteund door meer dan 20 internationale blue-chip industriële en financiële investeerders. Het Chrysalix RoboValley Fund is het tweede fonds onder beheer dat zich op industriële innovatie richt.

Ga voor meer informatie naar: www.chrysalix.com

Over Brunnur Ventures

Brunnur Ventures is een in IJsland gevestigd durfkapitaalbedrijf, dat zich richt op start- en aanloopinvesteringen, waarbij de nadruk ligt op innovatie en groei, in combinatie met schaalbare bedrijfsmodellen en buitengewoon ondernemerstalent. Brunnur Ventures beheert momenteel twee fondsen, Brunnur I en Brunnur II, waarbij de fondsen worden beheerd en beheerd door Landsbref, een fondsbeheerbedrijf met een vergunning van de IJslandse financiële toezichthoudende autoriteit.

Ga voor meer informatie naar: www.brunnurventures.com

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan bepaalde toekomstgerichte verklaringen bevatten met betrekking tot de financiële situatie, bedrijfsresultaten en activiteiten van DTE (“het Bedrijf”). Alle verklaringen die geen historische feiten zijn, zijn of kunnen worden beschouwd als toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen zijn verklaringen over toekomstige verwachtingen die zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en aannames van het management en die bekende en onbekende risico’s en onzekerheden met zich meebrengen die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, prestaties of gebeurtenissen wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of geïmpliceerd in deze verklaringen. Alle toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht worden uitdrukkelijk in hun geheel gekwalificeerd door de waarschuwende uitspraken die in dit gedeelte zijn opgenomen of waarnaar in dit gedeelte wordt verwezen. U dient niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Elke toekomstgerichte verklaring geldt alleen op de datum van deze presentatie. De informatie in deze presentatie kan zonder voorafgaande kennisgeving worden bijgewerkt, aangevuld, herzien, nader geverifieerd en gewijzigd en de onderneming neemt geen enkele verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken of te herzien naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karl Matthiasson, CEO

DTE ehf.

karl@dte.ai
Tel: (+354) 617 1326

Check out our twitter: @NewsNovumpr