16:00 uur 16-09-2021

DTE maakt benoeming bekend van Diego Areces als CEO

Veranderingen in de leiding voor het versnellen van de expansie van DTE als leverancier van unieke realtime en voorspellende oplossingen voor metaalinformatie

REYKJAVIK, IJsland–(BUSINESS WIRE)– De directie van DTE ehf. (DTE) (www.dte.ai), een vooraanstaand bedrijf op het gebied van metaalinformatie, is verheugd de benoeming bekend te maken van Diego Areces als Chief Executive Officer.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210916005557/nl/

Diego Areces, CEO of DTE (Photo: Business Wire)

Diego Areces, CEO of DTE (Photo: Business Wire)

Diego Areces, die in 2020 bij DTE in dienst trad na een jarenlang dienstverband bij Schneider Electric, wordt de opvolger van Karl Matthiasson, een van de twee oprichters van het bedrijf, die de rol van Chief Financial Officer gaat vervullen.

Deze veranderingen vinden plaats in het licht van de toegenomen commerciële focus van DTE en de reorganisatie voor het versnellen van de marktexpansie van het bedrijf. Daarbij gaat het bedrijf door met het innoveren van LP-LIBS™, de unieke technologie voor elementenanalyse, het doorontwikkelen van het platform voor realtime en voorspellende metaalinformatie en de lancering van de aankomende Serie B-financieringsronde. Diego Areces krijgt als taak DTE door de groeifase te leiden, terwijl Karl Matthiasson zich in zijn nieuwe rol als CFO gaat concentreren op het verstevigen van de financiële basis van DTE, het uitbreiden van de wereldwijde aanwezigheid en het leiden van de volgende financieringsronde.

“Ik ben zeer verheugd om de rol van CEO op me te nemen en voort te bouwen op de succesvolle technologische prestaties van DTE,” aldus de heer Areces. “Onze revolutionaire technologie staat klaar om de metaalmarkt te transformeren. Het team heeft solide relaties opgebouwd met strategische klanten, die samen het startpunt vormen van de marktexpansie van DTE. Ons metaalinformatieplatform, mogelijk gemaakt door onze unieke technologie voor elementenanalyse, stelt ons in staat om gunstige financiële en ecologische bedrijfsresultaten te leveren voor onze klanten. We zien onszelf als bedrijf dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan een klimaatneutrale toekomst en aan de digitale transformatie op weg naar Industry 4.0 voor de sectoren die we bedienen. Ik wil zowel Karl als Sveinn, de twee oprichters en voormalige CEO’s, bedanken voor hun prestaties en de steun die ze hebben gegeven aan mijn benoeming.”

“We zijn verheugd bekend te maken dat Diego de leiding van het bedrijf op zich gaat nemen en zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om DTE vooruit te helpen,” aldus DTE medeoprichter en CEO Karl Matthiasson. “We kijken uit naar de volgende fase in de ontwikkeling van het bedrijf en gaan door met het bouwen aan een groter, sterker team om de toegevoegde waarde te leveren die we kunnen bereiken door de toekomst van metalen te ontsluiten.”

Richard MacKellar, Managing Partner bij Chrysalix Ventures en voorzitter van de directie van DTE, merkt op: “Chrysalix is enthousiast en steunt de benoeming van Diego Areces als CEO van DTE. We heten Diego welkom in deze nieuwe rol in het bedrijf en gaan door met het stimuleren van de groei van DTE om het potentieel van het bedrijf te realiseren om een leidende rol te vervullen op weg naar een markt van nieuwe, betere, groenere, veiligere en efficiëntere metalen door middel van technologische innovatie en oplossingen met toegevoegde waarde. Verder wil ik Karl bedanken en erkenning geven voor zijn uitstekende leiderschap tot nog toe, dat een vervolg gaat krijgen bij de uitdaging van het leiden van de financiën van DTE en de volgende financieringsrondes.”

Meer informatie over de oplossingen van DTE voor metaalinformatie: www.dte.ai.

Over DTE ehf.

DTE, Unlocking the Future of Metals™, is de toonaangevende innovator op het gebied van realtime informatie uit vloeibare metalen. Het bedrijf levert diensten aan klanten binnen de volledige waardeketen voor metaalproductie- en -fabricage door het maximaliseren van waarde, duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie voor alle belanghebbenden.

Ons doel is om de vooruitgang van de mens te bevorderen met groenere, veiligere, efficiëntere en waardevollere metalen, om een bijdrage te leveren aan de 1,5 gradendoelstelling en tegelijkertijd om de digitale transformatie op weg naar Industry 4.0 te stimuleren met IIoT-analysetechnologie van de volgende generatie. DTE biedt tastbare financiële en ecologische bedrijfsresultaten, van de fabrieksvloer tot op het bestuursniveau, door middel van waardevolle informatie en voorspellende inzichten uit vloeibare metalen.

IREAS, de unieke verbonden oplossing voor realtime informatie uit vloeibare metalen van DTE biedt een naadloze integratie van IT en OT, een combinatie van chemische samenstellingsanalyse van gesmolten metalen op basis van Liquid-Phase Laser-Induced Breakdown Spectroscopy (LP-LIBS™) met een op kunstmatige intelligentie gebaseerd analyseplatform en digitale metaalinformatiediensten.

Meer informatie: www.dte.ai.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

DTE ehf.

Diego Areces, CEO

diego.areces@dte.ai
(+354) 698 0173

Check out our twitter: @NewsNovumpr