17:55 uur 15-06-2023

 Ripple en Peersyst werken samen met Colombiaanse Banco de la República om de implementatie en het gebruik van Blockchain Technologie te bevorderen

 Het proefprogramma zal gebruikscases voor hoogwaardige betalingen evalueren met behulp van het CBDC-platform van Ripple, dat op de kerntechnologie van XRP Ledger is gebaseerd

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Ripple, de leider in blockchain- en crypto-oplossingen voor bedrijven, kondigde vandaag de samenwerking aan met de Banco de la República, de centrale bank van Colombia, om gebruikscases van blockchaintechnologie te verkennen.

De Centrale Bank zal samen met het ministerie van Informatie- en Communicatietechnologieën (MinTIC) proefprojecten uitvoeren om het hoogwaardige betalingssysteem van Colombia te verbeteren met behulp van het CBDC-platform, van Ripple, dat wordt aangedreven door de XRP Ledger (XRPL), een energiezuinige en open-source blockchain.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Raquel Prieto, Ripple Global Communications

press@ripple.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr