11:43 uur 07-06-2023

Octapharma richt de schijnwerper op de infectiebelasting bij patiënten met chronische lymfocytische leukemie (CLL) op het Hybrid Congress 2023 van de European Hematology Association (EHA)

LACHEN, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Real-world gegevens en deskundige perspectieven op de ultramoderne klinische praktijk voor de behandeling van infectie bij patiënten met CLL, zullen worden gepresenteerd tijdens het Octapharma Update-in-Hematologie sessie op het EHA Hybride Congres op 9 juni 2023, in Frankfurt, Duitsland.

Secundaire immunodeficiëntie (SID) is een veel voorkomende complicatie bij patiënten met hematologische maligniteiten zoals CLL. Tot 85% van de patiënten met CLL ontwikkelt hypogammaglobulinemie, als gevolg van de onderliggende ziekte of als bijwerking van de behandeling.1Patiënten met hypogammaglobulinemie hebben meer kans op infecties, die een belangrijke oorzaak van morbiditeit zijn en tot 60% van de sterfgevallen bij patiënten met CLL veroorzaken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ivana Spotakova

Manager bedrijfscommunicatie

Ivana.Spotakova@octapharma.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr