09:00 uur 06-06-2023

Onfido behaalt ETSI TS 119 461-certificering voor hoge zekerheid, interopera]biliteit en beveiliging bij identiteitsverificatie

Met de ETSI-certificering voor identiteitsbewijs op afstand kan Onfido conforme identiteitsbewijsoplossingen bieden voor vertrouwensdiensten in heel Europa.

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Onfido, de wereldleider op het gebied van geautomatiseerde identiteitsverificatie, heeft vandaag aangekondigd dat het de ETSI TS 119 461-certificering heeft behaald, de nieuwste Europese technische normen voor identiteitsbewijs en vertrouwensdiensten door het European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Hierdoor kan Onfido optreden als Identity Proofing Service Provider (IPSP) voor Qualified Trust Service Providers (QTSP) en Know Your Customer (KYC) ondersteunen voor bedrijven die gereguleerd zijn tegen het witwassen van geld (AML). Door de onafhankelijke certificering wordt Onfido de eerste wereldwijde aanbieder die de internationale uitbreidingsambities van klanten ondersteunt met ETSI en de UK Digital Identity and Attributes Trust Framework-certificering.

ETSI-normen

ETSI ondersteunt EU-regelgeving, zoals elektronische identificatie-, authenticatie- en vertrouwensdiensten (eIDAS), die elektronische vertrouwensdiensten en digitale identiteit in de hele EU standaardiseren. Customer Due Diligence voor anti-witwassen van geld en terrorismefinanciering vereist KYC, wat kan worden bereikt met behulp van ETSI-conforme oplossingen voor identiteitsbewijs op afstand. Certificering voor ETSI TS 119 461 onderscheidt Onfido’s capaciteit om wereldwijd te dienen en lokaal te voldoen.

Onfido behaalde de uitgebreide certificering door een extensief auditproces af te ronden, waarbij werd voldaan aan strikte criteria die aantonen dat de oplossingen voldoen aan de hoogste beveiligings-, interoperabiliteits- en zekerheidsnormen en dat Onfido een volwassen, gerenommeerde en gevestigde leverancier is.

Organisaties, met name organisaties die onderworpen zijn aan AML-vereisten, kunnen samenwerken met Onfido wanneer ze uitbreiden naar Europese markten, zodat ze hun bedrijf en klanten beschermen tegen opkomende fraude-aanvalsvectoren, zoals synthetische fraude, en toekomstbestendig worden tegen veranderende regelgeving.

Onfido is de voorkeursaanbieder van identiteitsverificatie voor toonaangevende, gevestigde Europese financiële dienstverleners en fintechs zoals Bank Millennium, HYPE, Mollie en BUX, en mobiliteitsaanbieders Europcar, Voi, Bolt en Hely.

“Door te voldoen aan lokale normen kunnen we de bedrijfscontinuïteit behouden. Het stelt ons in staat om lokaal te innoveren en een concurrentievoordeel te behalen met een wrijvingsloze KYC-ervaring voor onze klanten,” aldus Tomasz Brzostowski, hoofd Digital Sales, Bank Millennium.

Zorgen voor compliance om nieuwe markten te ontsluiten

Het regelgevingslandschap is een uitdaging voor organisaties om te navigeren, met een lappendeken van lokale en wereldwijde nalevingsnormen en de continu evoluerende verfijning van fraude. ETSI TS 119 461 zorgt ervoor dat aanbieders en hun oplossingen veilig zijn en een hoger niveau van zekerheid bieden om in de hele EU te worden ingezet en geaccepteerd.

“Regelgeving is essentieel om veilige toegang tot online diensten te garanderen, frauduleuze activiteiten te voorkomen en innovatie aan te moedigen,” stelde Francesca Porter, General Counsel bij Onfido. “ETSI TS 119 461 voor identiteitsverificatie biedt een nieuwe standaard voor beveiliging, interoperabiliteit en zekerheid in de hele branche en legt tegelijkertijd de basis voor het verstrekken van vertrouwensdiensten in de toekomst, zoals gekwalificeerde elektronische handtekeningen (QES). We blijven organisaties ondersteunen bij het voldoen aan hun nalevingsbehoeften met hulpbronnen die zijn bedoeld om de regelgeving te volgen terwijl deze evolueert en naarmate we deze in onze productroadmap opnemen.”

Met de opkomst van nieuwe vormen van digitale identiteit, zoals eID’s, en een evoluerend fraudelandschap, wordt de regelgeving periodiek bijgewerkt om de behoeften van bedrijven en consumenten te weerspiegelen. Download de whitepaper met EU KYC-vereisten om een overzicht te krijgen van hoe de toekomst voor het navigeren door regelgeving en naleving eruitziet.

Organisaties kunnen het end-to-end identiteitsplatform van Onfido integreren voor het verifiëren van de gebruikersidentiteit om te voldoen aan nalevingsvereisten en fraude te voorkomen. Het combineert een uitgebreide reeks producten, waaronder:

  • Verification Suite met document- en biometrische verificatie, betrouwbare gegevensbronnen en fraudedetectiesignalen.
  • Smart Capture SDK’s die het eenvoudig maken om de allerbeste vastlegervaringen te integreren in web- en mobiele apps.
  • Onfido Studio waarmee bedrijven het identiteitsplatform kunnen coördineren en workflows op maat kunnen bouwen in een interface met slepen en neerzetten om aan hun unieke vereisten te voldoen.

Over Onfido:

Onfido maakt digitale identiteit eenvoudig. Met het Onfido Real Identity Platform kunnen bedrijven verificatiemethoden afstemmen op individuele behoeften in een orkestratielaag zonder code, waarbij document- en biometrische verificatie, gegevensbronnen en passieve fraudesignalen worden gecombineerd. Onfido Atlas™ AI drijft de end-to-end identiteitsverificatie van het platform aan. Onfido Atlas is al meer dan 10 jaar intern ontwikkeld en zorgt voor eerlijke, snelle en nauwkeurige resultaten.

Onfido wordt erkend als wereldleider op het gebied van AI voor identiteitsverificatie en -authenticatie en wordt ondersteund door TPG Growth, Idinvest Partners, Crane Venture Partners, Salesforce Ventures, M12 (Microsoft) en anderen. Onfido werkt samen met meer dan 900 bedrijven wereldwijd om elke week miljoenen toegang te geven tot diensten – van miljardeninstellingen tot snelgroeiende startups.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

press@onfido.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr