08:57 uur 02-06-2023

Weersvoorspelling, bewaking en KI – Zwermintelligentie voor de energieovergang voorgesteld tijdens EM-Power Europe

MUNICH & PFORZHEIM, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De energieovergang wijzigt niet gewoon de technologieën die we gebruiken om energie op te wekken, maar vereist ook dat de stroomvoorzieningsnetten geactualiseerd worden. In plaats van een dozijn grootschalige elektriciteitscentrales, wordt ons stroomnet tegenwoordig door een enorme zwerm elektriciteitscentrales gevoed: in Duitsland alleen al werden duizenden windturbineparken en meer dan 2,6 miljoen fotovoltaïsche systemen geïnstalleerd – en de trend zet zich in sneltreinvaart verder. Hierdoor wordt onze manier van stroom opwekken afhankelijk van het weer: op windstille of bewolkte dagen kan de energietoevoer mogelijk niet aan de vraag beantwoorden. Dit kan tot flessenhalseffecten leiden, of in het ergste geval tot een stroomuitval.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230601005575/nl/

EM-Power Europe Exhibition (Photo: Solar Promotion GmbH)

EM-Power Europe Exhibition (Photo: Solar Promotion GmbH)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontact

Peggy Zilay

Aanspreekpersoon

Het intelligentere e-Europa

+49 7231 58598-240

zilay@solarpromotion.com

Juliane Heermeier

Account manager

+49 151 41482446

juliane.heermeier@fischerappelt.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr