12:13 uur 02-06-2023

De binnenlandse waardeprojecten van de VAE stimuleren miljarden naar lokale bedrijven

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Meer dan $ 27,23 miljard is omgeleid naar de lokale economie sinds het ministerie van Industrie en Geavanceerde Technologie (MoIAT) van de VAE en ADNOC grote binnenlandse waardeprogramma’s lanceerden om de binnenlandse industrie te ondersteunen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230601005889/nl/

Sideline of Make It In The Emirates Forum (Photo: AETOSWire)

Sideline of Make It In The Emirates Forum (Photo: AETOSWire)

Zijne Excellentie Abdulla Al Shamsi, adjunct-ondersecretaris van MoIAT, zei tijdens het Make in the Emirates Forum vandaag dat meer dan $ 14,43 miljard aan investeringen alleen al vorig jaar naar de lokale economie werd omgeleid, een toename van 25 procent jaar op jaar.

“Het National In-Country Value-programma is een landelijk programma dat één taal spreekt in veel verschillende sectoren,” zei hij. “Het is een methodologie en dit is iets waar we erg trots op zijn, omdat het de particuliere sector ten goede komt en wanneer de particuliere sector dit ziet, helpt het hen zich voor te bereiden, te investeren en uit te geven.”

Het forum hoorde hoe het nationale ICV-programma “goed functioneert en versnelt”.

Het forum hoorde ook hoe industriële zones een cruciale rol spelen in de duurzame industriële ontwikkeling van het land en bredere economische vooruitzichten. Lokale industriële leiders beschreven hoe ze alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie en waterstof gebruiken om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

De tweede editie van het Make it in the Emirates Forum werd donderdag afgesloten met een presentatie door de VAE van haar unieke waardepropositie aan internationale investeerders.

Beleggers werden uitgenodigd om kansen en concurrentievoordelen te verkennen, met paneldiscussies gericht op het National In-Country Value (ICV)-programma, de rol van industriële zones, concurrerende financiering als een belangrijke facilitator en lokaal talent in de particuliere sector.

De industriële export van de VAE bereikte in 2022 $ 47,6 miljard, een groei van 49 op 2021. De bijdrage van de industriële sector aan het BBP steeg tot $ 49,5 miljard in 2022, een stijging van 38 procent ten opzichte van 2020.

Het Make it in the Emirates Forum wordt georganiseerd door het ministerie van Industrie en Geavanceerde Technologie in samenwerking met het Abu Dhabi Department of Economic Development (Add) en ADNOC.

Op de eerste dag van het forum kondigde de VAE-regering $ 2,7 miljard aan industriële overnameovereenkomsten aan, voortbouwend op de $ 29,9 miljard aan overnameovereenkomsten die werden aangekondigd op de 2022-editie van het forum.

Twitter: @moiatuae

Instagram: @moiatuae

*Bron: AETOSWire

Contacts

Contact:
Tasnim Hijazi
APCO Worldwide

00971521607687

thijazi@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr