13:03 uur 01-06-2023

VAE belooft extra $ 2,7 miljard aan overname-overeenkomsten voor de sector, nodigt wereldwijde investeerders uit om van stimulans gebruik te maken

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Zijne Excellentie Dr. Sultan Al Jaber, minister van Industrie en Geavanceerde Technologie, kondigde vandaag $ 2,7 miljard aan overnameovereenkomsten aan voor de industriële sector van de VAE om de lokale productie te stimuleren, de toeleveringsketens te versterken en internationale investeerders aan te trekken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230531005897/nl/

His Excellency Dr Sultan Al Jaber UAE Minister of Industry and Advanced Technology (Photo: AETOSWire)

His Excellency Dr Sultan Al Jaber UAE Minister of Industry and Advanced Technology (Photo: AETOSWire)

Tijdens zijn toespraak aan de tweede Make it in het Emirates Forum, zei Dr. Al Jaber dat de nieuwe reeks inkoopmogelijkheden zou voortbouwen op de overnameovereenkomsten van het vorige forum.

“Een van de belangrijkste prestaties van het forum van vorig jaar was dat verschillende toonaangevende nationale bedrijven hun voornemen aankondigden om de komende tien jaar $ 29,9 miljard te investeren om 300 producten van lokale fabrikanten te kopen,” zei Dr. Al Jaber.

“Ik ben verheugd om met u te delen dat alleen al in het eerste jaar 28 procent van deze opnameovereenkomsten zijn geïmplementeerd, wat een totale waarde van $ 8,4 miljard vertegenwoordigt.”

Dr. Al Jaber kondigde ook plannen aan voor meer dan 30 nieuwe industriële projecten, die meer dan $ 1,6 miljard aan investeringen vertegenwoordigen.

“Deze projecten omvatten baanbrekende initiatieven zoals het opzetten van de eerste waterstofelektrolyzerfabriek in de VAE,” zei hij.

$ 1,63 miljard aan financieringsoplossingen voor de industriële sector werden ook aangekondigd, samen met 5000 banen voor VAE-onderdanen in de sector via het Industrialist Program.

Dr. Al Jaber voegde eraan toe: “Ik nodig alle aanwezigen en deelnemers uit om via dit forum de stimulansen en mogelijkheden te verkennen die worden geboden door verschillende afdelingen voor economische ontwikkeling, industriële en speciale zones, financieringsinstellingen en nationale bedrijven.”

De industriële export van de VAE bereikte in 2022 $ 47,6 miljard, een groei van 49 procent in vergelijking met 2021. De bijdrage van de industriële sector aan het BBP steeg tot $ 49,5 miljard in 2022, een stijging van 38 procent ten opzichte van 2020.

Het Make it in the Emirates Forum wordt georganiseerd door het ministerie van Industrie en Geavanceerde Technologie in samenwerking met het Abu Dhabi Department of Economic Development (Add) en ADNOC.

Twitter: @moiatuae

Instagram: @moiatuae

Bron: AETOSWire

Contacts

Voor meer informatie:
Tasnim Hijazi

APCO Worldwide

00971521607687

thijazi@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr