17:33 uur 25-05-2023

Stallergenes Greer start een Europees pediatrisch onderzoek van fase III samen met Staloral® Birch

BAAR, Zwitzerland–(BUSINESS WIRE)– Stallergenes Greer, een biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de diagnose en de behandeling van allergieën van de luchtwegen, kondigde vandaag de start aan van een klinisch onderzoek van fase III (YOBI, YOung patients and BIrch allergy) om de veiligheid en doeltreffendheid te bevestigen van Staloral® Birch bij kinderen en adolescenten met allergische rhinoconjunctivitis veroorzaakt door berkenstuifmeel, met of zonder astma. Bij het steekproefgewijs, dubbel-blind placebo-gecontroleerd onderzoek van fase III zullen om en bij 80 sites in 12 Europese landen betrokken zijn.

Allergische rhinoconjunctivitis is een wereldwijd verspreide aandoening en een globaal gezondheidsprobleem waar meer dan 500 miljoen mensen last van hebben. Zij vertonen een groter risico dat hun rinitis erger wordt en een groter risico om astma te krijgen dan de doorsneebevolking1.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stallergenes Greer
Communicatie

Catherine Kress

Tel: +33 (0)1 55 50 26 05

E-mail: catherine.kress@stallergenesgreer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr