20:06 uur 24-05-2023

Xylem rondt overname van Evoqua af

Creëert ‘s werelds meest geavanceerde platform om kritieke wateruitdagingen aan te pakken

Breidt Xylem’s leiderschap in watertechnologieën, -oplossingen en -diensten uit, met een sterke positie in veerkrachtige, aantrekkelijke groeimarkten

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Xylem Inc. (NYSE: XYL), een toonaangevend mondiaal watertechnologiebedrijf (“Xylem” of “het bedrijf”), heeft vandaag aangekondigd dat het de overname van Evoqua Water Technologies Corp. (“Evoqua”), een leider in bedrijfskritische waterzuiveringsoplossingen en -diensten, heeft afgerond in een transactie met alle aandelen, met een waarde van ongeveer $7,5 miljard. De combinatie creëert ‘s werelds meest geavanceerde platform van mogelijkheden om de kritieke waterproblemen van klanten en gemeenschappen aan te pakken.

Met het hoofdkantoor in Washington D.C. wordt de gecombineerde onderneming ‘s werelds grootste pure-play watertechnologiebedrijf, met 7,3 miljard dollar pro forma inkomsten en meer dan 22.000 werknemers wereldwijd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Houston Spencer

+1 (914) 240-3046

Houston.Spencer@xylem.com

Investeerders
Andrea van der Berg

+1 (914) 260-8612

Andrea.vanderBerg@xylem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr