18:50 uur 10-07-2024

Xylem breidt investeringen in durfkapitaal uit tot $ 50 miljoen, gericht op waterschaarste, waterkwaliteit en het koolstofvrij maken van water

Xylem’s durfkapitaalinvesteringsstrategie richt zich op directe investeringen in innovatieve startups en toonaangevende durfkapitaalpartners

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Xylem (NYSE: XYL), wereldwijd marktleider op het gebied van watertechnologie, breidt zijn plannen voor bedrijfsinvesteringen in risicodragend kapitaal uit met een toegezegd bedrag van $ 50 miljoen. Dit bedrag is bestemd voor de ondersteuning van opkomende bedrijven en leveranciers van waterdiensten die een oplossing bieden voor kritieke klimaatuitdagingen zoals waterschaarste, waterkwaliteit en het koolstofvrij maken van de economie.

Xylem wil de beschikbaarheid van wateroplossingen voor deze uitdagingen versnellen door direct te investeren in startups die baanbrekende watertechnologieën ontwikkelen en door te investeren in gespecialiseerde durfkapitaalfondsen. Deze gelden zijn bestemd voor bedrijven die geavanceerde oplossingen ontwikkelen om Xylem’s prioriteiten voor groei te bevorderen, waaronder geavanceerde behandeling, digitale technologie en diensten voor het beheer van complexe watersystemen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Houston Spencer

+1 (914) 323-5723

Houston.Spencer@xylem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr