14:09 uur 24-05-2023

Burjeel Medical City lanceert Geavanceerd Gynaecologie-Instituut om complexe zorgoplossingen voor vrouwen aan te bieden

De lancering van het instituut in Abu Dhabi in samenwerking met IFEM Endo markeert een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van de gezondheidszorg voor vrouwen in de regio

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Burjeel Medical City, de vlaggenschipfaciliteit van Burjeel Holdings, heeft een Geavanceerd Gynaecologie-Instituut (AGI) gelanceerd dat is ontworpen om multidisciplinaire gezondheidszorgoplossingen te bieden aan vrouwen van alle leeftijden. De lancering komt slechts enkele maanden nadat het ziekenhuis de handen ineen sloeg met het wereldwijd gerenommeerde Frans-Europese Multidisciplinaire Endometriose-Instituut (IFEM Endo). Drie gespecialiseerde klinieken van het ziekenhuis – Gynaecologische Oncologie, IFEM Endo Midden-Oosten en Complexe Gynaecologische Zorg – zullen onder AGI vallen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230523005820/nl/

(Photo: AETOSWire)

(Photo: AETOSWire)

Prof. Horace Roman, een gerenommeerd endometriosechirurg en oprichter van IFEM Endo, zal het instituut leiden. Dr. Benjamin Merlot, Consultant Verloskunde en Gynaecologie en oprichtend lid van IFEM Endo, Dr. Sandesh Kade, Specialist Verloskunde en Gynaecologie, Dr. Monica Chauhan, Specialist Verloskunde en Gynaecologie, en Dr. Jafaru Abu, Consultant Gynaecologische Oncologiechirurgie, zijn andere leden van het team.

“De lancering van het instituut is een belangrijke mijlpaal in de gezondheidszorg voor vrouwen in de regio. De gezondheidsbehoeften van vrouwen zijn divers en complex en vereisen een holistische benadering om ervoor te zorgen dat elke patiënt gepersonaliseerde zorg krijgt die aan haar specifieke behoeften voldoet”, zei Prof. Roman, eraan toevoegend dat het expertteam ook betrokken zal zijn bij klinisch onderzoek en training.

AGI beschikt over geheel moderne chirurgische suites met de nieuwste technologie, waardoor geavanceerde procedures zoals laparoscopische en robotoperaties mogelijk zijn. Naast de behandeling van gynaecologische kankers richt AGI zich op het behoud van de reproductieve functie bij patiënten en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten met geavanceerde of terugkerende gynaecologische aandoeningen. Het instituut biedt ook zeer geavanceerde minimaal invasieve operaties voor endometriose.

“Het instituut toont onze toewijding aan uitmuntendheid en versterkt onze positie als leider in complexe zorg. Met een focus op gespecialiseerde klinieken en gepersonaliseerde zorg is het instituut klaar om een aanzienlijke impact te hebben op de gezondheidszorgsector in de VAE en daarbuiten”, zei John Sunil, CEO van Burjeel Holdings.

Over Burjeel Medical City

Burjeel Medical City is een multispecialistisch ziekenhuis met 400 bedden en quaternair zorgcentrum gelegen in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Het biedt hoogwaardige gespecialiseerde behandeling en complexe zorg in meer dan 40 volwassen en pediatrische specialiteiten, geholpen door de nieuwste medische technologie en een internationaal team van experts. Kijk voor meer informatie op https://www.burjeelmedicalcity.com/

*Bron: AETOSWire

Contacts

Contacten
M. Unnikrishnan
Bedrijfswoordvoerder

krish@burjeelholdings.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr