14:00 uur 19-05-2023

Inmarsat selecteert HummingSat van SWISSto12 voor I-8-satellieten om L-Band-netwerk van stroom te voorzien

De satellietoperator heeft aangekondigd dat zijn nieuwe kleine Inmarsat-8-satellieten in 2026 worden gelanceerd om cruciale veiligheidsdiensten te bieden en vorderingen op het gebied van het volgen van noodsituaties te ondersteunen.

LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Inmarsat, een wereldleider in wereldwijde mobiele satellietcommunicatie, heeft aangekondigd dat SWISSto12, een van de snelst groeiende lucht- en ruimtevaartaanbieders van Europa, zijn nieuwe achtste generatie ruimtevaartuigen gaat ontwikkelen. De drie I-8-satellieten zorgen voor extra veerkracht van het netwerk en stellen de toekomst van de wereldwijde L-band-veiligheidsdiensten van Inmarsat zeker.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230519005022/nl/

An illustration of SWISSto12's HummingSat in geostationary orbit. Image credit: SWISSto12

An illustration of SWISSto12’s HummingSat in geostationary orbit. Image credit: SWISSto12

SWISSto12, met hoofdkantoor in Zwitserland, zal zijn HummingSat-satellietplatform gebruiken – in combinatie met unieke 3D-printtechnologieën en gespecialiseerde radiofrequentie (RF)- en payload-producten – om de geostationaire satellieten te ontwikkelen en te produceren, die tot 2026 gelanceerd zullen worden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor interviews of afbeeldingen contact op met Olly Cooper

olly@thoughtldr.com
+44 07957 004545

Check out our twitter: @NewsNovumpr