19:13 uur 18-05-2023

Wereldwijde water- en afvalwaterbedrijven richten zich op klimaatverandering

Nieuwe enquête onder 100 nutsbedrijven volgt Net-Zero-vooruitgang: 75% van de respondenten wil de uitstoot van broeikasgassen verminderen tot 2040

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Volgens een nieuw onderzoek onder 100 nutsbedrijven in Noord-Amerika en Europa voeren water- en afvalwaterbedrijven ambitieuze decarbonisatiedoelstellingen uit. Gesponsord door de wereldwijde leider op het gebied van watertechnologie Xylem (NYSE: XYL), blijkt uit het onderzoek dat 75% van de respondenten van plan is de doelstellingen voor het verminderen van broeikasgassen (GHG) te bereiken tot 2040 of eerder. 48% van de respondenten heeft een netto-nul-emissiedoel gesteld en 42% heeft een emissiereductiedoel gesteld.

“De watersector speelt een belangrijke rol in de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen,” aldus Patrick Decker, President en CEO van Xylem.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Houston Spencer

+1 (914) 240-3046

Houston.Spencer@xylem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr