14:59 uur 16-05-2023

Britse verpleegster Margaret wint de felbegeerde Aster Guardians Global Nursing Award 2023

Margaret werd gekozen uit meer dan 52.000 registraties van verpleegkundigen afkomstig uit 202 landen en won $ 250.000 tijdens een prijsuitreiking gehouden in Londen op de Internationale Dag van de Verpleging.

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Margaret Helen Shepherd uit het Verenigd Koninkrijk is aangekondigd als de winnaar van de Aster Guardians Global Nursing Award 2023 tijdens een prestigieuze prijsuitreiking in het Queen Elizabeth II Centre in Londen. De winnaar werd aangekondigd door Dr. Azad Moopen, oprichter en algemeen directeur van Aster DM Healthcare en de prijs werd uitgereikt door professor Jamie Waterall, adjunct-hoofdverpleegkundige voor de volksgezondheid bij het Office of Health Improvement & Disparities bij de overheid van het Verenigd Koninkrijk, samen met mevrouw Sheila Sobrany – voorzitter van Royal College of Nursing; mevrouw Alisha Moopen, adjunct-directeur, Aster DM Healthcare; en de heer TJ Wilson – uitvoerend directeur en groepshoofd – Governance & Corporate Affairs, Aster DM Healthcare.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230515005494/nl/

Margaret Helen Shepherd from the UK - Winner of the Aster Guardians Global Nursing Award 2023 (Photo: AETOSWire)

Margaret Helen Shepherd from the UK – Winner of the Aster Guardians Global Nursing Award 2023 (Photo: AETOSWire)

De prijs werd gelanceerd op International Nurses Day in mei 2021 door Aster DM Healthcare, met als doel de onbaatzuchtige bijdrage van verpleegkundigen aan miljoenen patiënten wereldwijd te erkennen. Aster Guardians Global Nursing Award 2023 ontving een overweldigende reactie van verpleegkundigen wereldwijd met meer dan 52.000 verpleegkundigen uit 202 landen, een groei van 116% ten opzichte van de laatste editie die 24.000 aanvragen had ontvangen.

Tijdens de prijsuitreiking werd ook een speciale videoboodschap van Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus – directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie – afgespeeld om alle finalisten te feliciteren en Aster DM Healthcare te bedanken voor het initiatief.

Bij het winnen van de prijs zei verpleegster Margaret: “Ik ben ontzettend vereerd en dankbaar om de prestigieuze Aster Guardians Global Nursing Award te ontvangen. Als professionals in de gezondheidszorg zijn we bevoorrecht om een positieve impact op het leven van onze patiënten te kunnen hebben, en ik voel me gezegend om deel uit te maken van zo’n dankbaar beroep. Deze prijs erkent niet alleen mijn persoonlijke prestaties, maar benadrukt ook het belang van verpleegkunde als een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg. Bedankt aan al mijn collega’s, mentoren en patiënten die me gedurende mijn hele carrière hebben gesteund.”

Margaret heeft zich toegelegd op het verbeteren van de diabeteszorg door middel van een betere diagnose. Ze is de toonaangevende verpleegkundige voor monogene diabetes in het Verenigd Koninkrijk en geeft advies aan clinici over de hele wereld met betrekking tot het beheersen van deze aandoening. Ze richtte in 2002 een nationaal netwerk van genetische diabetesverpleegkundigen op om het bewustzijn van deze aandoening te vergroten (die in 80% van de gevallen aanvankelijk verkeerd wordt gediagnosticeerd, waardoor patiënten worden behandeld met onnodige insuline-injecties). Ze was een van de 70 nationale NIHR70@70 Senior Nurse Research Leaders (die innovatie en nieuwe rollen stimuleren om onderzoeksbewustzijn en betrokkenheid binnen de klinische zorg te vergroten) en heeft de prestigieuze Florence Nightingale Foundation Leadership Scholarship ontvangen.

Dr. Azad Moopen, oprichter en algemeen directeur van Aster DM Healthcare, zei:, “We zijn vereerd om mevrouw Margaret Helen Shepherd uit het Verenigd Koninkrijk aan te kondigen als de winnaar van de Aster Guardians Global Nursing Award van dit jaar. Ze is een voorbeeld van de hoogste normen van patiëntenzorg en toewijding. Deze inspireert en verdient wereldwijde erkenning. Elk van de top 10 finalisten heeft fenomenaal werk verricht en de Grand Jury had het moeilijk om de uiteindelijke winnaar te bepalen en te selecteren. We zijn bevoorrecht om Aster Guardians Global Nursing Award aan te bieden als een platform om de prestaties van uitzonderlijke verpleegkundigen van over de hele wereld te delen en te eren.”

Mevrouw Alisha Moopen, adjunct-directeur van Aster DM Healthcare, zei: “Aster Guardians Global Nursing Award is een kleine maar belangrijke uiting van dankbaarheid die aansluit bij het thema van de Internationale Dag van de Verpleging van dit jaar, ‘Onze verpleegkundigen. Onze toekomst’. Verpleegkundigen zorgen ervoor dat patiënten hoogwaardige zorg krijgen en doen vaak veel meer dan alleen hun plicht om ervoor te zorgen dat de juiste zorg wordt verleend. Dit helpt hen vaak om, zoals de verhalen van de finalisten van dit jaar en de winnaar hebben getoond, zich verder te ontwikkelen tot andere gebieden, zoals onder andere onderzoek, innovatie, mentorschap, onderwijs en digitalisering. Wij als individuen en organisaties moeten ervoor zorgen dat ze de erkenning krijgen die ze verdienen, en dit is waar initiatieven zoals Aster Guardians Global Nursing Award in het spel komen. Als groep zullen we de onvermoeibare inspanningen van verpleegkundigen blijven ondersteunen en vieren en hun inspirerende verhalen van uitmuntendheid naar voren brengen.”

De rest van de 9 finalisten, Cathy Cribben-Pearse uit de VAE, Christine Mawia Sammy uit Kenia, Gloria Ceballo uit Panama, Jincy Jerry uit Ierland, Lilian Yew Siew Mee uit Singapore, Michael Joseph Dino uit de Filippijnen, Shanti Teresa Lakra uit India, Teresa Fraga uit Portugal en Wilson Fungameza Gwessa uit Tanzania kregen ook een geldprijs.

Deze verpleegkundigen werden geselecteerd via een streng beoordelingsproces dat werd uitgevoerd door Ernst & Young LLP, een panel van screening-jury en de Grand Jury.

Over Aster DM Healthcare

Aster DM Healthcare Limited is een van de grootste particuliere zorgverleners die actief zijn in GCC en in India. Met een inherente nadruk op klinische excellentie, zijn we een van de weinige entiteiten ter wereld met een sterke aanwezigheid in de primaire, secundaire, tertiaire en quaternaire gezondheidszorg via onze 30 ziekenhuizen, 125 klinieken, 496* apotheken, 20 laboratoria en 157 patiëntenervaringcentra in zeven landen, waaronder India. We bereiken alle economische segmenten in de GCC-staten via onze gedifferentieerde gezondheidszorgdiensten voor de merken “Aster”, “Medcare” en “Access”.

* Inclusief 239 apotheken in India die worden geëxploiteerd door Alfaone Retail Pharmacies Private Limited onder merklicentie van Aster.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Voor mediavragen over Aster Guardians Global Nursing Awards:

Lavanya Mandal
Aster DM Healthcare

Telefoon: +971 528126577

lavanya.mandal@asterdmhealthcare.com

Charlotte Joseph
markettiers Londen

Telefoon: 07725079378

asterguardians@markettiers.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr