13:35 uur 09-05-2023

De op Blockchain gebaseerde innovaties van Visa kunnen kleine bedrijven naar een hoger niveau tillen

Visa en partners ontwikkelden een programmeerbaar financieel platform waarmee boeren hun oogst veilig kunnen financieren en verkopen met behulp van blockchaintechnologie

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Visa (NYSE: V), een wereldleider in digitale betalingen, was een van de negen finalisten die de opdracht kregen om innovatieve, op blockchain gebaseerde gebruikssituaties te onderzoeken voor de Real Digital (de door de centrale bank van Brazilië uitgegeven digitale valuta, of CBDC) als onderdeel van de meest recente LIFT Challenge. Het bedrijf werkte samen met Agrotoken, Microsoft en Sinqia om zijn inzending te ontwikkelen.

Na maanden van samenwerking tussen de onderzoekers en technici van wereldklasse van elk bedrijf zijn Visa en zijn team verheugd om de resultaten van hun deelname aan de LIFT Challenge te delen – een programmeerbaar financieel platform voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s), met name landbouwers, dat is ontworpen om een betere toegang tot de wereldwijde kapitaalmarkten mogelijk te maken, de interoperabiliteit tussen valuta’s te vergemakkelijken, de operationele processen te verbeteren en nieuwe groeikansen te ontdekken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Allee McDermott

amcdermo@visa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr