21:37 uur 10-04-2023

BYD lanceert DiSus Intelligent Body Control System, exclusief voor nieuwe energievoertuigen

  • BYD brengt het BYD DiSus Intelligent Body Control System uit, speciaal voor nieuwe energievoertuigen (NEV) met een reeks DiSus-C, DiSus-A en DiSus-P.
  • Het BYD DiSus-systeem is het eerste volledig zelfontwikkelde intelligente body control-systeem dat door een Chinees automobielbedrijf op de markt wordt gebracht.
  • Het BYD DiSus-systeem zorgt voor de vereiste veiligheid en betrouwbaarheid in verschillende rijsituaties en biedt een upgrade voor alle BYD-merken.

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– BYD, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV), heeft vandaag het BYD DiSus Intelligent Body Control System (DiSus System) gepresenteerd tijdens een technologisch lanceringsevenement in het hoofdkantoor in Shenzhen. Het volledig zelfontwikkelde BYD DiSus-systeem is exclusief ontworpen voor NEVs, waarmee BYD de eerste Chinese autofabrikant is die de gehele technologie voor intelligente body control van voertuigen levert. Met het BYD DiSus-systeem wordt aan gebruikers een aanzienlijk verbeterde rijervaring geboden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230410005262/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Het BYD DiSus-systeem bestaat uit drie onderdelen, waaronder het Intelligent Damping Body Control System (DiSus-C), het Intelligent Air Body Control System (DiSus-A) en het Intelligent Hydraulic Body Control System (DiSus-P).

Na doorbraken in de belangrijkste NEV-gerelateerde technologieën, nam BYD het voortouw bij het onderzoek naar verticale bewegingsbesturing. Hierin overtrof het bedrijf zijn collega’s met systematische oplossingen voor verticale bewegingsbesturing en het beheersen van de technologie voor intelligente body control-systemen voor NEVs.

“Het BYD DiSus-systeem is het eerste zelfontwikkelde intelligente body control-systeem dat door een Chinees automobielbedrijf wordt gelanceerd en markeert de doorbraak van nul naar één. Het BYD DiSus-systeem zal de wereldwijde voortrekkersrol van BYD in de industrie verder versterken”, aldus Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD.

Een systematische oplossing voor body control in voertuigen die de intelligente en luxe rijervaring herdefinieert

In plaats van de oplossingen die zich alleen op één technologie of één verbeterd onderdeel richten, biedt BYD een systematische oplossing voor verticale bewegingsbesturing.

Het BYD DiSus-systeem maakt volledig gebruik van de voordelen van NEVs op het gebied van energie en intelligentie en omvat een uitgebreide technologie van waarneming, besluitvorming en uitvoering voor een aanzienlijk verbeterde rijervaring. Verder biedt het BYD DiSus-systeem collaboratieve dynamische besturing van de auto (laterale, longitudinale en verticale bewegingen), op basis waarvan de ontwikkeling van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) in de toekomst kan worden voortgezet.

DiSus-P zal eerst worden geïnstalleerd op de Yangwang U8 en DiSus-A op de DENZA N7. Een aantal BYD HAN-, BYD TANG- en DENZA-modellen met beschikbare hardware kunnen met DiSus-C worden uitgerust via een OTA-upgrade (over-the-air).

Veiligheid is de echte luxe

Het BYD DiSus-systeem is een nieuwe technologische doorbraak na een reeks belangrijke voertuigtechnologieën, waaronder de DM Super Hybrid-technologie, het e-Platform 3.0, de Blade Battery en het e4 -platform.

Het BYD DiSus-systeem zorgt er als systematisch body control-systeem voor dat het voertuig wendbaar en effectief compatibel is in de meeste rijsituaties, waarbij het risico op kantelen van het voertuig wordt tegengegaan en de verplaatsing van inzittenden tijdens het nemen van bochten met hoge snelheid, vol gas geven of noodremmen wordt beperkt. Bovendien kan het BYD DiSus-systeem het voertuig beschermen tegen krassen en schade onder uiteenlopende wegomstandigheden, zoals bij sneeuw, modder en regen.

Het BYD DiSus-systeem, ontworpen voor ultieme veiligheid en intelligente rijervaring, versterkt het merkimago van BYD door middel van geavanceerde NEV-technologie. Het BYD DiSus-systeem zal verkrijgbaar zijn in verschillende modellen uit de BYD Dynasty-serie, de BYD Ocean-serie, DENZA, Yangwang en het nieuwe merk dat speciaal professionele en gepersonaliseerde kenmerken zal belichten en deze zomer op de markt komt.

Het Paasei, DiSus-X

Aan het einde van het evenement bestaat het geverfde ei van de avond uit de onthulling van DiSus-X. De met DiSus-X uitgeruste Yangwang U9 liet zien dat hij kan dansen, springen en rijden met slechts drie wielen, een speciaal kenmerk van het BYD DiSus-systeem en wereldwijd het meest geavanceerde body control-systeem van de industrie.

Als wereldleider in nieuwe energievoertuigen blijft BYD technologische vooruitgang stimuleren met een “op technologie gebaseerde, op innovatie gerichte” mentaliteit en aanpak, waarbij het ambieert om de ontwikkeling van Chinese nieuwe energievoertuigen wereldwijd naar een hoger niveau te tillen en zich inzet om nieuwe technologieën voor een beter leven te leveren.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

For more information, please visit www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto werd in 2003 opgericht als automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene overgang van de wereldwijde vervoerssector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van zuiver elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor de automobielindustrie. Het heeft de afgelopen jaren belangrijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de blade battery, de DM-i en DM-p hybride technologie, het e-Platform 3.0 en de CTB-technologie. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die de productie van voertuigen op fossiele brandstof stopzet in de overgang naar elektrische voertuigen en staat al 9 jaar aan de top van de verkoop van nieuwe energiepassagiersvoertuigen in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Mia Gu, pr@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906

Brazilië: Adalberto Maluf, adalberto.maluf@byd.com tel: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr