00:31 uur 13-01-2023

BYD India onthult zijn luxe elektrische sedan BYD Seal en lanceert BYD ATTO 3 Limited Edition op Auto Expo 2023

NEW DELHI–(BUSINESS WIRE)– BYD, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV), presenteerde zijn nieuwe luxemodel BYD Seal en de gelimiteerde editie van de BYD ATTO 3 in de iconische kleur Forest Green op de Indian Auto Expo 2023. De BYD Seal, waarvan de verkoop in China binnen 5 maanden de 50.000 heeft overschreden, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 in India worden gelanceerd. Aangezien de geheel nieuwe e6 en BYD ATTO 3 al verkrijgbaar zijn op de lokale markt, zal de BYD Seal de derde elektrische personenauto zijn die binnen twee jaar in India wordt uitgebracht.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230112005448/nl/

Speech by Sanjay Gopalakrishnan, Senior Vice President of Electric Passenger Vehicles, BYD India (Photo: Business Wire)

Speech by Sanjay Gopalakrishnan, Senior Vice President of Electric Passenger Vehicles, BYD India (Photo: Business Wire)

Op de Auto Expo 2023 is de tentoonstellingsruimte van BYD opgedeeld in 4 zones, die niet alleen de huidige en nieuwe voertuigproducten tonen, maar ook technologische innovaties die de prestaties en veiligheid van voertuigen aanzienlijk verbeteren. Deze nieuw onthulde producten en innovatiedisplays weerspiegelen het Indiase specifieke thema van de conventie: Technological Innovations For A Better Life.

BYD SEAL

De BYD Seal is een van de nieuwste luxe sedans van BYD die is uitgerust met het befaamde EV-platform (e-Platform 3.0) en de revolutionaire ultraveilige Blade Battery. Het is ook het eerste voertuig dat is uitgerust met CTB-technologie (cell-to-body), waardoor de veiligheid, stabiliteit en wegligging van het voertuig aanzienlijk worden verbeterd, met als gevolg dat het voertuig over het algemeen betere prestaties levert.

De door CTB ondersteunde BYD Seal is bestand tegen de roltest voor 50 ton zware vrachtwagens. Door de integratie van accu en carrosserie is de torsiestijfheid van het hele voertuig verdubbeld tot boven de 40.500 N.m/°. De veiligheid van de binnenstructuur van het voertuig wordt met 50% verhoogd bij een frontale aanrijding en met 45% bij een zijdelingse aanrijding. Aangezien de CTB-technologie het voor de BYD Seal mogelijk maakt om een ideale aslastverdeling van 50:50 te hebben, heeft het voertuig de elandtest doorstaan met een recordsnelheid van 83,5 km/u. Met zijn laaggelegen ontwerp bereikte de luchtweerstandscoëfficiënt slechts 0,219 cd, waardoor de BYD Seal in 3,8 seconden de 100 km/u kan bereiken. Het model heeft ook een extreem groot bereik van maximaal 700 km op een enkele lading, waardoor de actieradius van elektrische auto’s wordt verminderd.

BYD ATTO 3 Limited Edition

Tijdens het evenement maakt de Limited Edition van de BYD ATTO 3 in de exclusieve kleur Forest Green ook gebruik van het e-Platform 3.0 en de ultraveilige Blade Battery. Slechts 1.200 exemplaren van deze Limited Edition zijn verkrijgbaar in India voor Rs. 34,49 lakh (ex-showroom).

De BYD ATTO 3, met een NEDC-gecertificeerd bereik van 480 km en ARAI-testbereik van 521 km, werd in november 2022 in India gelanceerd voor Rs. 33,99 lakh en er zijn tot nu toe 1.500 boekingen voor verzameld dankzij de goede aantrekkingskracht onder klanten. De BYD ATTO 3 heeft een veiligheidsclassificatie van vijf sterren gekregen van Euro NCAP, het toonaangevende onafhankelijke programma voor veiligheidsbeoordeling van Europa. De E-SUV heeft een garantie van 8 jaar of 1,6 lakh kilometer (welke van de twee het eerst gebeurt) voor de accu en een vergelijkbare garantie van 8 jaar of 1,5 lakh kilometer voor de motor en motorregelaar. Bovendien biedt BYD een basisgarantie van 6 jaar of 1,5 lakh kilometer.

Sanjay Gopalakrishnan, Senior Vice President Electric Passenger Vehicles van BYD India, verklaarde: “De Indian Auto Expo is een buitengewoon belangrijk platform voor ons, en we zijn verheugd dat we onze producten en technologieën kunnen laten zien door middel van onze technologische innovaties voor een beter leven. Met de onthulling van de elektrische luxe sedan BYD Seal, de lancering van de Limited Edition van de BYD ATTO 3 en de display van de Blade Battery en het e-Platform 3.0, bevestigen we onze toewijding om bij te dragen aan de groei van het Indiase segment voor elektrische voertuigen met EV-technologieën.”

Binnen een jaar heeft BYD zijn netwerk uitgebreid tot 24 showrooms in 21 steden in India en zal het bedrijf de aanwezigheid verdubbelen tot 53 showrooms in 2023. “Volgend jaar zijn we van plan om 15.000 units BYD ATTO 3 en All-New e6 te verkopen, met de langetermijnvisie om tot 2030 40% van de Indiase EV-markt in te nemen. De boekingen voor de BYD ATTO 3 zijn bemoedigend en we zijn er helemaal klaar voor om de eerste leveringen vanaf januari 2023 te starten,” voegde dhr. Gopalakrishnan toe.

In 2022 bedroeg de cumulatieve verkoop van personenauto’s van BYD meer dan 1,86 miljoen units, een stijging op jaarbasis van 155,1%. Tot nu toe heeft BYD meer dan 3,37 miljoen nieuwe energievoertuigen verkocht. Met zijn groeiende wereldwijde aanwezigheid werkt BYD toe naar zijn initiatief ‘Cool the Earth by 1 °C.’

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Ga voor meer informatie naar www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is de automobieldochteronderneming van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Om de groene transitie van de wereldwijde transportsector te versnellen, richt BYD Auto zich op de ontwikkeling van volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor auto’s. De afgelopen jaren heeft het bedrijf aanzienlijke technologische vooruitgang doorgemaakt, waaronder de Blade Battery, de DM-i en DM-p hybride technologie, het e-Platform 3.0 en de CTB-technologie. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstof tijdens de switch naar elektrische voertuigen en staat al 9 jaar op rij aan de top van de verkoop van nieuwe energie-personenauto’s in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Mia Gu, pr@byd.com tel.: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel.: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel.: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel.: +56 9 96443906

Brazilië: Adalberto Maluf, adalberto.maluf@byd.com tel.: +19 3514 2554

Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel.: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr