21:07 uur 16-11-2022

BYD presenteert zijn 3-miljoenste nieuwe-energievoertuig en debuteert een nieuw personenautomerk Matrix

  • BYD’s versnelling bij het promoten van nieuwe-energievoertuigen. Van het eerste nieuwe-energievoertuig naar het 1-miljoenste nieuwe-energievoertuig in 13 jaar en van 1 miljoen naar 2 miljoen in slechts 1 jaar en van 2 miljoen naar 3 miljoen in slechts 6 maanden, promoot BYD actief NEV’s.
  • “Om onze klanten gerust te stellen over de veiligheid, hebben wij er een missie van gemaakt die wij tot het einde zullen uitvoeren”. Naast de Blade Battery- en CTB-technologie zal BYD ook een andere veilige en nieuwe baanbrekende technologie lanceren die voor het eerst op het nieuwe model van zijn topmerk zal worden toegepast, het merk Yangwang.
  • BYD Auto zal zijn merkenmatrix opbouwen met vijf merken. Deze vijf merken zijn Dynasty, Ocean, Denza, Yangwang en een nieuw merk dat gespecialiseerd is in professionele en gepersonaliseerde identiteiten.
  • BYD is wereldwijd actief. Als mondiale zoeker naar talent werft BYD zijn talenten wereldwijd. Wat de exploitatie betreft, heeft BYD zijn voetafdruk voor nieuwe-energievoertuigen uitgebreid tot meer dan 400 steden in 70 landen en regio’s op 6 continenten. In het bijzonder hebben de nieuwe-energiepersonenauto’s van BYD hun intrede gedaan in Noorwegen, Duitsland, Japan, Thailand, Brazilië en andere markten in de wereld. In de toekomst zullen de nieuwe personenauto’s van BYD meer markten betreden en wereldwijd worden geproduceerd en verkocht.

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– Op 16 november vond in het wereldwijde hoofdkantoor van BYD de roll-off-productielijnceremonie plaats van het 3-miljoenste nieuwe-energievoertuig van BYD. Het was niet alleen een symbolische mijlpaal voor BYD, maar ook een belangrijke prestatie voor de ontwikkeling van nieuwe energievoertuigen wereldwijd. Terwijl BYD er 13 jaar over deed om de eerste mijlpaal van een miljoen nieuwe-energievoertuigen te bereiken, bereikte BYD slechts een jaar later de mijlpaal van “een miljoen naar twee miljoen nieuwe-energievoertuigen”. Nu, slechts in 6 maanden, bereikte BYD de mijlpaal van “van twee miljoen naar drie miljoen nieuwe-energievoertuigen”. BYD heeft een enorme “versnelling” in de industrie van nieuwe-energievoertuigen laten zien, die de snelle verandering van wereldwijde groene mobiliteit vergemakkelijkt. Tijdens de ceremonie sprak Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD, zijn oprechte dank uit aan BYD-klanten, mediavrienden, industriële partners, collega’s en werknemers.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221116005470/nl/

The roll-off Production Ceremony (Photo: Business Wire)

The roll-off Production Ceremony (Photo: Business Wire)

Tijdens het evenement overhandigde Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD, het 3- miljoenste nieuwe-energievoertuig aan Wang Shuang, een voetballer die in 2018 werd uitgeroepen tot Asian Football Confederation (AFC) Vrouwelijke Speler van het Jaar. “Het is een grote eer om de eigenaar te zijn van het 3-miljoenste nieuwe-energievoertuig van BYD”, zei Wang Shuang, “Ik hoop dat iedereen duurzame mobiliteit kan ondersteunen om te helpen de aarde met 1℃ af te koelen en onze kracht aan de wereld te laten zien.”

“Met het oog op de industriële transformatie en de steeds veranderende consumptietrends in de toekomst, zal BYD zich blijven richten op wetenschappelijke en technologische innovatie. Daarnaast zal BYD blijven voldoen aan het streven van mensen naar een beter leven met toonaangevende technologieën en gediversifieerde producten”, aldus Wang Chuanfu.

Hij verklaarde ook dat BYD, voortbouwend op het bestaande “vier-in-één” -beveiligingssysteem dat de veiligheid van de grondstoffen van de batterij, de batterijcellen, de batterijpakketten en de voertuigen garandeert, een andere baanbrekende technologie zou introduceren om het beveiligingssysteem verder te verbeteren. “Om onze klanten gerust te stellen over de veiligheid, hebben we er een missie van gemaakt die we tot het einde zullen uitvoeren”, zei Wang Chuanfu.

Tijdens het evenement kondigde Wang Chuanfu aan dat BYD een high-end merk zou bouwen dat zich richt op de luxemarkt, Yangwang, met disruptieve technologieën en producten. Het nieuwe model zal in het eerste kwartaal van 2023 op de markt komen en gebruikers ongekende hoge prestaties bieden.

Bovendien zal BYD in 2023 een nieuw merk introduceren dat is gebaseerd op zeer professionele en gepersonaliseerde identiteiten, om te voldoen aan de gediversifieerde vraag van consumenten. Het merk zal gebruik maken van co-creatie met gebruikers en verwelkomt alle franchisebedrijven van harte om zich bij BYD aan te sluiten voor de promotie ervan.

In de toekomst zal BYD Auto een krachtige merkenmatrix vormen die bestaat uit BYD (Dynasty & Ocean), Denza, Yangwang en een ander nieuw merk dat gespecialiseerd is in professionele en gepersonaliseerde identiteiten, waar gezinsauto’s en luxe auto’s onder vallen. Met een gepopulariseerd en gepersonaliseerd ontwerp zal BYD voortdurend producten van hoge kwaliteit leveren die voldoen aan de steeds hogere verwachtingen van klanten.

Bovendien zal BYD zich aan zijn mondiale strategie houden door de wereldwijde markt verder te ontwikkelen en de passagiersvoertuigenindustrie wereldwijd te promoten. Momenteel heeft BYD zijn voetafdruk voor nieuwe-energievoertuigen uitgebreid naar meer dan 400 steden in 70 landen en regio’s op 6 continenten.

De lancering van de 3-miljoenste NEV is niet alleen een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van BYD, maar ook een belangrijke mijlpaal in de versnelling van wereldwijde groene mobiliteit. In de toekomst zal BYD blijven samenwerken met partners uit verschillende sectoren om een hoogwaardige ontwikkeling te realiseren. In het kader van deze samenwerking zal BYD ook volharden in het vergemakkelijken van de vooruitgang van de wereldwijde industrie van nieuwe-energievoertuigen en het versnellen van de overgang van onze moederplaneet naar een groenere wereld.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Ga voor meer informatie naar www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto werd in 2003 opgericht als automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene overgang van de wereldwijde vervoerssector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van zuiver elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor de automobielindustrie. Het heeft de afgelopen jaren belangrijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de blade battery, de DM-i en DM-p hybride technologie, het e-Platform 3.0 en de CTB-technologie. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die de productie van voertuigen op fossiele brandstof stopzet in de overgang naar elektrische voertuigen en staat al 9 jaar aan de top van de verkoop van nieuwe energiepassagiersvoertuigen in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Stille Oceaan: Mia Gu, mia.gu@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: Sofίa Mardones, sofia.mardones@byd.com tel: +56 9 9821 6851

Brazilië: Adalberto Maluf, adalberto.maluf@byd.com tel: +19 3514 2554

Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr