09:34 uur 24-03-2023

Palantir verlengt samenwerking met Australian Transaction Reports and Analysis Centre (AUSTRAC) ter ondersteuning van financieel strafrechtelijk onderzoek

DENVER–(BUSINESS WIRE)– Palantir Technologies Inc. (NYSE: PLTR) heeft vandaag aangekondigd dat het Australian Transaction Reports and Analysis Centre (AUSTRAC) zijn samenwerking heeft verlengd voor de voortdurende levering van een platform voor inlichtingengegevensanalyse ter ondersteuning van de missie van AUSTRAC om het financiële systeem van Australië te beschermen tegen crimineel misbruik.

Sinds 2017 werkt Palantir samen met AUSTRAC om het gebruik van financiële gegevens ter ondersteuning van strafrechtelijk onderzoek te optimaliseren. AUSTRAC bouwt veerkracht op in het financiële systeem en gebruikt financiële informatie en regelgeving om het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en andere ernstige vormen van criminaliteit te verstoren.

AUSTRAC maakt gebruik van de Gotham and Foundry-softwareplatforms van Palantir Technologies om grootschalige gegevens in hun hele onderneming te integreren en samen te voegen, wat de beslissingen en operationele resultaten aanstuurt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lisa Gordon

media@palantir.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr