08:53 uur 13-03-2023

FESCIOF concludeert na het bijeenroepen van meer dan 100 internationale organisaties, het smeden van een routekaart voor effectieve samenwerking en duurzame oplossingen

Riyad, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– The Future of Education, Science, and Culture International Organizations Forum (FESCIOF) beëindigde met succes zijn inaugurele bijeenkomst in Riyad, waarbij voor het eerst de Arabische Liga voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (ALECSO), de Islamitische Wereldorganisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (ICESCO) en de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) plus meer dan 100 internationale organisaties werden verenigd, gebruikmakend van de kracht van samenwerking om zinvolle impact te hebben op de toekomst van internationale organisaties op het gebied van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230309005850/nl/

(from left to right) H.E. Mohamed Ould Amar, Director General, ALECSO, H.E. Dr. Salim Al Malik, ICESCO and Costanza Farina, Director, Regional Bureau for Education in the Arab States – UNESCO Representative to Lebanon and Syria (Photo: AETOSWire)

(from left to right) H.E. Mohamed Ould Amar, Director General, ALECSO, H.E. Dr. Salim Al Malik, ICESCO and Costanza Farina, Director, Regional Bureau for Education in the Arab States – UNESCO Representative to Lebanon and Syria (Photo: AETOSWire)

Nadat het forum was afgesloten, kondigden de organisatoren hun inzet aan om verdere samenwerking tussen internationale organisaties op het gebied van onderwijs, wetenschap en cultuur te vergemakkelijken. Ze bevestigden het belang van FESCIOF als een innovatieve inspanning om de inspanningen op elkaar af te stemmen en de positieve impact door samenwerking te maximaliseren. Saoedi-Arabië nam ook het initiatief om de volgende twee edities van FESCIOF te organiseren, in 2025 en 2027.

FESCIOF, met meer dan 20 panelsessies met meer dan 65 sprekers onder het thema ‘Together for Impact in the 21st Century’, wilde inzichtelijk discours bevorderen en kennisuitwisseling vergemakkelijken om een gedeelde visie te ontwikkelen en mogelijkheden voor samenwerking te identificeren.

Naast vertegenwoordigers op hoog niveau van UNESCO, ALECSO en ICESCO, faciliteerde het evenement de organisatieoverschrijdende dialoog binnen een breed ecosysteem van change-makers, met sprekers en aanwezigen van internationale organisaties, waaronder de Islamic Development Bank (IsDB) Group en het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP), evenals experts en thought leaders in organisatieontwerp en -beheer van prestigieuze academische instellingen en prominente organisaties, zoals Harvard Business School, London Business School, INSEAD Blue Ocean Strategy Institute, Google en Visa, onder anderen.

De vertegenwoordigers van de internationale organisaties op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap bespraken de discussies tijdens het forum en benadrukten de successen ervan, en erkenden de waarde die partnerschappen tussen het maatschappelijk middenveld en de particuliere sector de wereld brengen. Tijdens de laatste sessie ‘Preparing the Ground for Future Collaboration.’ benadrukten de panelleden, Z.E. Mohamed Ouled Amar, directeur-generaal van ALECSO; Z.E. Dr. Salim Al-Malik, directeur-generaal van ICESCO; Costanza Farina, directeur regionaal bureau in Beiroet en vertegenwoordiger van UNESCO in Libanon en Syrië, de noodzaak om samen te blijven werken om een ‘Together for Impact’ -routekaart te creëren om gedeelde doelen te bereiken en een betere toekomst voor iedereen te creëren.

“Als organisaties en degenen die zich organiseren, moeten we op het juiste moment en op de juiste plaats werken, omdat de uitdaging de waarde van tijd is,” zei H.E. Al-Malik. Hij prees ook de doelstellingen van FESCIOF en zei dat ICESCO de conferentieresultaten zal maximaliseren en “omzetten in actie”.

Farina benadrukte de onderlinge afhankelijkheid van de drie sectoren van onderwijs, cultuur en wetenschap en benadrukte dat “we niet verder kunnen komen met onderwijs als we niet tegelijkertijd vooruitgang boeken in wetenschap en cultuur”.

Ten slotte concludeerde Z.E. Mohamed Ould Amar, directeur-generaal van ALECSO dat “de doelen van dit forum glashelder zijn, we werken samen om ze te bereiken.”

FESCIOF richt zich op het opzetten van een wereldwijd platform voor samenwerking en vertrouwen voor internationale organisaties om samen te komen en te profiteren van toekomstige kansen. Het evenement bevordert een open dialoog en partnerschap tussen belanghebbenden om een routekaart te creëren voor internationale organisaties om effectiever samen te werken, terwijl een duurzaam mechanisme voor partnerschappen wordt opgezet dat voortvloeit uit het forum.

FESCIOF, dat plaatsvond van 8-9 maart, wordt gezamenlijk georganiseerd door de ALECSO en de SNC.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Haitham Haddadin, +971557196617

HHaddadin@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr