14:42 uur 10-03-2023

UNITED BENEFITS HOLDING verwerft “Silver Forum” als een Share Deal in Wroclaw: Eerste eigendom van Vienna Holding Company in Polen

  • UNITED BENEFITS HOLDING, dat tot nu toe vooral in het Duitse taalgebied actief was, is van plan zijn activiteiten uit te breiden naar de zesde economie van Europa.
  • Silver Forum met een gouden werkomgeving voor Wroclaw: volledige herpositionering van een commercieel pand in een van de vijf grootste kantoormarkten in Polen
  • Twee dochterondernemingen van United Benefits Holding zijn bij het project betrokken als ontwikkelaar (Invester) en vermogensbeheerder (Ekazent)
  • Schitterende ligging ten opzichte van het stadscentrum en de luchthaven
  • United Benefits Holding biedt haar diensten in Polen ook aan andere vastgoedondernemingen aan

WENEN–(BUSINESS WIRE)– UNITED BENEFITS HOLDING betreedt de Poolse vastgoedmarkt: Met de aankoop van het 16.000 vierkante meter grote kantoorgebouw “Silver Forum” in Wroclaw positioneert de full-service provider voor vastgoeddiensten zich langs de gehele waardeketen. Het bedrijf is van plan het pand te optimaliseren met een focus op ESG-normen en mobiliteit, om zo het potentieel van het pand voor toegevoegde waarde te benutten. De kernvisie: een modern kantorencomplex aan de rand van het historische stadscentrum. United Benefits Holding is van plan de gevel opnieuw te ontwerpen en het interieur te herstructureren om meer flexibiliteit en meervoudig gebruik mogelijk te maken. Een manage-to-core strategie zal worden toegepast om het pand in de markt als een nieuw werkobject te herpositioneren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230310005018/nl/

By acquiring the 16,000 square meter “Silver Forum” office building in Wroclaw, the full-service provider for real estate services is positioning itself along the entire value chain (c) Cushman & Wakefield

By acquiring the 16,000 square meter “Silver Forum” office building in Wroclaw, the full-service provider for real estate services is positioning itself along the entire value chain (c) Cushman & Wakefield

Michael Klement, CEO van United Benefits Holding: “We zijn verheugd dat we met het Silver Forum een aantrekkelijk commercieel en kantoorpand in Wroclaw hebben verworven. Wroclaw is de derde grootste stad in Polen. Het land met het laagste recessiepercentage in de EU – dit is een andere factor die ons heeft overtuigd om deze markt voor de lange termijn te betreden.” Met haar dochteronderneming INVESTER United Benefits als projectontwikkelaar wil de Groep het pand architectonisch en met het oog op duurzaamheid ontwikkelen, zodat de Groep het opnieuw op de markt kan brengen. De uitbreidings- en verbouwingsplannen voorzien in diverse openbare ruimtes voor incentives en vergaderingen. Ook zullen hier gezonde, duurzame restaurants worden gevestigd om het Silver Forum aantrekkelijk te maken voor huurders, gebruikers en de hele buurt. “We willen de algemene belevingskwaliteit naar een nieuw niveau tillen en de lopende exploitatiekosten voor de huurders op lange termijn verminderen. Onze ervaren dochteronderneming EKAZENT zal instaan voor het vermogensbeheer”, zegt Klement.

Silver Forum

Het kantoorgebouw is in 2007 gebouwd. Het pand, met een oppervlakte van meer dan 9.000 vierkante meter, heeft ongeveer 16.000 vierkante meter bruikbare ruimte op zeven bovengrondse verdiepingen. De ondergrondse parkeergarage in de kelder biedt 165 parkeerplaatsen en er zijn er nog 133 op het omliggende terrein. Het gebouw, met zijn U-vormige indeling en twee opvallende glazen torens, is toegankelijk via drie ingangen. De investeringen, inclusief het Capex-pakket, zijn vooral gericht op het gevelontwerp, het creëren van een groene gevel en andere duurzaamheidsconcepten. Het vloeroppervlak wordt flexibeler gestructureerd, ruimtelijke en technische voorzieningen worden gemoderniseerd en opgewaardeerd, en de verwarmingstechnologie wordt verbeterd. Het toekomstige vloerruimteconcept opent verbonden ruimtes voor grote bedrijven, en volledig uitgeruste flexkantoren en hoogwaardige gemeenschappelijke ruimtes voor kleine startups of bedrijven die slechts tijdelijk in Wroclaw gevestigd zijn. United Benefits Holding streeft naar volledige bezetting van het pand als onderdeel van de herpositionering op de markt. Er zijn ook plannen voor certificeringen zoals LEED en BREEAM IN-USE.

Een locatie kiezen in de zesde economie van de EU

Polen is een van de economisch meest stabiele landen in de EU. Met een daling van het bbp met 3,5% in 2020 registreerde het de laagste recessie in de EU tijdens de pandemie van het coronavirus. Met betrekking tot de specifieke locatiekeuze merkt Michael Klement op: “Wroclaw is nu na Krakau de grootste kantorenmarkt onder de Poolse regionale steden. Tot nu toe was de ontwikkelingsactiviteit hier echter relatief laag, terwijl de huurdersactiviteit toenam. De stad is een van de meest gewilde IT-locaties in Europa. Er is duidelijk vraag naar, maar hoogwaardige opties voor toekomstbestendige werkomgevingen ontbreken. Vandaag, in het tijdperk van het combineren van werk en privé, is daar echter veel vraag naar.” Het Silver Forum ligt op tien minuten rijden van het historische stadscentrum van Wroclaw, beroemd om zijn vele Werelderfgoed-gebouwen en instellingen. Het is niet alleen gemakkelijk te bereiken met de auto, het is ook zeer goed verbonden met het meer milieuvriendelijke openbaar vervoer: Het duurt ongeveer 20 minuten om van het Silver Forum naar het historische stadhuis te komen met de tramlijnen 3, 10 en 33. Dit zijn ook cruciale criteria voor de keuze van het pand: Het Forum ligt niet ver van een van de mooiste historische stadscentra in Polen. Er zijn hotels en recreatieve faciliteiten zoals sportcentra op loopafstand.

Groepsexpertise in waardetoevoegende strategieën

United Benefits Holding en haar dochterondernemingen hebben veel ervaring met waardetoevoegende strategieën, die volgens Klement altijd het resultaat zijn van een succesvolle samenwerking tussen acquisitie, projectontwikkeling, asset management, investeringsmanagement en verkoop. Het Silver Forum is een klassiek waardetoevoegend pand met het potentieel om door gerichte maatregelen in waarde te stijgen. De locatie en de vervoersverbindingen zijn namelijk goed en de onderliggende structuur van het pand is van hoge kwaliteit. In het licht van de huidige marktontwikkeling neemt het potentieel van waardevermeerderend vastgoed toe. “Wij geloven dat de toekomst ligt in herontwikkeling, redensificatie en herpositionering. Wij voorkomen dat dergelijke panden stranden door ze opnieuw te ontwikkelen en te herpositioneren, en door onze speciale ‘Manage to ESG’-expertise toe te passen in bestaande gebouwen. De jarenlange ervaring van de Groep stelt ons in staat om bij complexe vastgoedprojecten effectief in te grijpen en nieuwe concepten te ontwikkelen”, legt Klement uit.

Diensten voor derden: Groep ook actief als dienstenontwikkelaar en dienstenactivabeheerder in Polen

De vastgoedgroep is van plan zijn diensten niet alleen voor zijn eigen projecten te gebruiken, maar ze ook aan andere bedrijven aan te bieden die al actief zijn in Polen of van plan zijn de markt te betreden. “Soms is er een gebrek aan middelen of bepaalde expertises om een project succesvol uit te voeren. Of er is een gebrek aan specifieke marktkennis. Met Invester United Benefits en Ekazent Management willen we deze hiaten in Polen dichten door onze kennis en de ruime ervaring van onze medewerkers in deze markt in te brengen om projecten holistisch te analyseren en te optimaliseren,” stelt Klement. Of het nu gaat om een ontwikkelaar of vermogensbeheerder, hij zegt dat United Benefits Holding als doel heeft om vastgoedbedrijven een uitgebreide service te bieden die hen in elke fase van het project ondersteunt. “We zijn ervan overtuigd dat onze diensten andere vastgoedbedrijven op de Poolse markt zullen helpen bij het opzetten – en uitbreiden – van hun bedrijf.”

Over United Benefits Holding

United Benefits Holding is een onafhankelijke vastgoeddienstverlener met een holistische aanpak. In samenwerking met haar dochterondernemingen INVESTER United Benefits (Development), EKAZENT Management en WEALTHCORE Investment Management initieert, ontwikkelt, realiseert en beheert de groep vastgoedinvesteringen in de Duitstalige markt en biedt zij een volledig scala aan diensten en processen langs de gehele waardeketen van vastgoedinvesteringen. In overeenstemming met de duidelijke ESG-strategie van het bedrijf zijn alle investeringen gericht op onafhankelijkheid, transparantie en sociale rechtvaardigheid, alsmede op het terugdringen van koolstofemissies en het creëren van duurzame waarde. De groep telt ongeveer 90 werknemers en beheert een volume van ongeveer 1,8 miljard euro.

Voor meer informatie, zie www.ub-holding.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERSCONTACT


SCRIVO Public Relations
Agency contact: Tristan Thaller

Tel: + 49 89 45 23 508 15

E-mail: tristan.thaller@scrivo-pr.de
Website: www.scrivo-pr.de

United Benefits Holding GmbH
Company contact: Sarah Gallei

Tel: + 43 664 805 33 240

E-mail: s.gallei@ub-holding.com
Website: ub-holding.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr