22:40 uur 09-03-2023

Pep Guardiola roept op tot een eind aan vervuilde waterwegen, leidt actie om onbehandeld afvalwater over de hele wereld aan te pakken

Manchester City Football Club en Xylem moedigen fans aan om op te roepen tot actie tegen onbehandeld afvalwater in de aanloop naar de Waterconferentie van de Verenigde Naties (VN) 2023

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– UNESCO schat dat 80 procent van het afvalwater wereldwijd ongezuiverd in het milieu terechtkomt1, waardoor de waterwegen in de wereld worden vervuild en er risico’s ontstaan voor de menselijke gezondheid. In de aanloop naar de Waterconferentie van de Verenigde Naties (VN) 2023 roepen Manchester City Football Club en de wereldwijde leider op het gebied van watertechnologie Xylem (NYSE: XYL) voetbalfans wereldwijd op om actie te ondernemen tegen afvalwatervervuiling.

Via een nieuwe ‘Water Heroes‘-website worden voetbalfans uitgenodigd om gebruik te maken van educatieve middelen en hun naam toe te voegen aan een verklaring waarin wordt benadrukt dat bestuursorganen hun toezeggingen op het gebied van afvalwaterzuivering moeten nakomen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Houston Spencer

+1 (914) 323-5723

Houston.Spencer@xylem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr