18:55 uur 11-01-2023

Elinor Batteries zet eerste stap richting Gigafactory in Midden-Noorwegen

Elinor Batteries heeft haar plannen voor een batterijfabriek op giga-schaal nabij Trondheim, Noorwegen bekend gemaakt. De eerste productie van duurzame batterijen van Elinor, gebaseerd op hernieuwbare energie, zou in 2026 van start gaan.

TRONDHEIM, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– De groene investeringsmaatschappij Valinor heeft Elinor Batteries opgericht, een gigafabriek voor duurzame batterijproductie in Orkland, Midden-Noorwegen. De fabriek is het eerste industriële initiatief dat wordt ondergebracht op het groene industrieterrein Eiktyrdat met een oppervlakte van 6 vierkante kilometer de grootste in zijn soort in Noorwegen zal zijn.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230111005618/nl/

Terje Andersen - Foto Geir Morgen (Photo: Business Wire)

Terje Andersen – Foto Geir Morgen (Photo: Business Wire)

De voorbereiding en bouw van de eerste fase van Elinor Batteries zal volgend jaar al beginnen, en de eerste productie staat gepland voor het tweede kwartaal van 2026.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CEO Terje Andersen

+47 97950707

e-mail: terje.andersen@elinorbatteries.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr