23:43 uur 30-11-2022

Arm kondigt benoeming aan van Paul E. Jacobs en Rosemary Schooler in de Raad van Bestuur

CAMBRIDGE, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Arm heeft vandaag de benoeming aangekondigd van nieuwe bestuursleden Dr. Paul E. Jacobs, voorzitter en CEO van XCOM Labs en voormalig CEO en uitvoerend voorzitter van Qualcomm Inc, en Rosemary Schooler, voormalig corporate vice president en general manager van Data Center en AI Sales voor Intel. Beiden brengen aanzienlijke ervaring op het gebied van technologieontwikkeling, bedrijfsstrategie en ondernemingsbestuur mee naar Arm, terwijl het bedrijf zich blijft voorbereiden op een beursnotering.

“De unieke inzichten en diepgaande ervaring van Paul en Rosemary zullen ons helpen ons bestuur uit te breiden en te diversifiëren, terwijl ze Arm een enorme meerwaarde bieden op zo’n cruciaal moment in onze reis”, aldus Rene Haas, CEO van Arm.

Haas voegde daaraan toe: “Paul heeft een ongelooflijke staat van dienst in het ontwikkelen van baanbrekende technologieën en het leiden van Qualcomm door een verbazingwekkende groeifase, en Rosemary heeft tijdens haar lange carrière bij Intel blijk gegeven van uitzonderlijke leiderschapscapaciteiten door het stellen en uitvoeren van strategische prioriteiten, het aanjagen van innovatie en het cultiveren van klantrelaties in verschillende bedrijfsonderdelen van Intel. Ik kijk uit naar de samenwerking met zowel Paul als Rosemary terwijl we onze leidende positie in het halfgeleider-ecosysteem versterken en ons voorbereiden op de publieke markten.”

“Ik heb met Arm gewerkt vanaf de begindagen van smartphones en het draadloze internet,” voegde Paul E. Jacobs eraan toe. “Nu computergebruik steeds algemener wordt, schept dit nieuwe mogelijkheden om de marktleidende positie van Arm verder uit te bouwen. Ik ben verheugd om toe te treden tot de raad van bestuur van Arm en samen te werken met het fantastische team om de volgende technologische revoluties te helpen stimuleren.”

“Arm is klaar om een leider te worden in de halfgeleider- en computerindustrie”, aldus Rosemary Schooler. “Werken met klanten om hun meest complexe technologische uitdagingen op te lossen is de focus van mijn carrière. Ik vind het geweldig om bij Arm te werken en kijk ernaar uit om het bedrijf te helpen zijn connected computing footprint over de hele wereld uit te breiden.”

Over Paul E. Jacobs

Paul E. Jacobs, Ph.D. is de voorzitter en CEO van XCOM Labs, dat hij in 2018 oprichtte om hoogwaardige draadloze technologieën en toepassingen te ontwikkelen. Voorafgaand aan XCOM was Dr. Jacobs CEO en uitvoerend voorzitter van Qualcomm Inc., waar hij het voortouw nam bij de inspanningen van het bedrijf om fundamentele mobiele technologische doorbraken te ontwikkelen en te commercialiseren die de draadloze internet- en smartphone-revoluties voedden. Tijdens zijn ambtstermijn als CEO verviervoudigden de inkomsten van Qualcomm en verdubbelde de beurswaarde. Dr. Jacobs is een productieve uitvinder met meer dan 80 Amerikaanse patenten op het gebied van draadloze technologie en apparaten.

Dr. Jacobs is momenteel directeur van Dropbox, Inc. en FIRST. Hij behaalde een B.S. in Electrical Engineering and Computer Science, een M.S. in Electrical Engineering en een Ph.D. in Electrical Engineering and Computer Science van UC Berkeley. Hij richtte Berkeley’s Jacobs Institute for Design Innovation op. Dr. Jacobs is lid van de National Academy of Engineering en Fellow van de American Academy of Arts and Sciences.

Over Rosemary Schooler

Rosemary Schooler is een bewezen leider met meer dan 30 jaar ervaring in de wereldwijde technologie-industrie. Ze was meest recentelijk corporate vice president en general manager van Data Center en AI Sales voor Intel Corporation. Tijdens haar 33-jarige carrière bij Intel beheerde en overzag mevrouw Schooler de verkoop en bedrijfsstrategie voor de IoT-activiteiten van het bedrijf. Ze bekleedde ook vicepresident en algemeen manager posities bij een aantal Intel start-up initiatieven in de embedded/IoT, networking en storage businesses, inclusief PnL, architectuur, productontwikkeling en klantsucces inspanningen. In haar rol in networking leidde mevrouw Schooler brancheveranderende initiatieven zoals Network Function Virtualization (NFV) en technologieën zoals Data Plane Development Kit (DPDK).

Mevrouw Schooler heeft inspanningen in de sector ondersteund, waaronder ATIS en TIA, evenals non-profits, waaronder het National Center for Women in Technology (NCWIT). Ze was eerder onafhankelijk bestuurder voor Cloudera en zit momenteel in de raad van bestuur van Zurn Water Solutions. Mevrouw Schooler behaalde een BS in keramische wetenschap en techniek aan de Penn State University.

Over Arm

Technologie van Arm bepaalt de toekomst van computergebruik. Onze energiezuinige processorontwerpen en softwareplatforms hebben geavanceerd computergebruik mogelijk gemaakt in meer dan 240 miljard chips en onze technologieën zorgen voor veilige producten, van de sensor tot de smartphone en de supercomputer. Samen met meer dan 1000 technologiepartners zorgen we ervoor dat kunstmatige intelligentie overal kan werken, en op het gebied van cyberbeveiliging leveren we de basis voor vertrouwen in de digitale wereld – van chip tot cloud. De toekomst wordt gebouwd op Arm.

Alle informatie wordt verstrekt “zoals ze is” en zonder garantie of verklaring. Dit document mag vrij worden gedeeld, toegeschreven en ongewijzigd. Arm is een geregistreerd handelsmerk van Arm Limited (of haar dochterondernemingen). Alle merken of productnamen zijn eigendom van hun respectieve houders. © 1995-2022 Arm Group.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Arm Externe Communicatie

Kristen Ray

kristen.ray@arm.com

Investeerdersrelaties

Arm IR

Ian Thornton

ian.thornton@arm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr