09:01 uur 27-09-2022

Arm kondigt nieuwe bestuursleden en nieuwe Chief Financial Officer aan

Nieuwshoogtepunten

  • Nieuwe bestuurders Karen Dykstra en Jeff Sine treden toe tot Raad van Bestuur van Arm
  • Jason Child benoemd tot nieuwe CFO

CAMBRIDGE, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Arm heeft vandaag de benoeming aangekondigd van nieuwe bestuursleden Karen Dykstra, voormalig Chief Financial & Administrative Officer van AOL, en Jeff Sine, medeoprichter en partner van Raine Group, met onmiddellijke ingang. Deze hooggekwalificeerde leiders brengen een breed scala aan expertise naar Arm terwijl het bedrijf zich voorbereidt op een mogelijke beursgang.

Chief Executive Officer (CEO) Rene Haas van Arm verklaarde: “Ik heet Karen en Jeff van harte welkom, beide uitzonderlijke bedrijfsleiders die een diepgaande en brede ervaring zullen meebrengen naar de Raad van Bestuur van Arm.”

Arm kondigde vandaag ook de benoeming aan van Jason Child als Chief Financial Officer (CFO). Child heeft meer dan 30 jaar ervaring in leiderschap bij snelgroeiende bedrijven en het opschalen van wereldwijde financiële functies. Child komt op 2 november 2022 bij Arm werken en gaat de wereldwijde financiële en IT-organisaties van het bedrijf leiden. Hij zal rapporteren aan Haas.

Haas voegde toe: “Jason is een ervaren leider op het gebied van wereldwijde financiën en technologie. Zijn uitgebreide ervaring in financieel management bij beursgenoteerde bedrijven en de uitvoering van IPO’s zal van onschatbare waarde zijn bij de voorbereiding op een mogelijke beursgang. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken als onderdeel van het Arm-leiderschapsteam terwijl we doorgaan met het definiëren van de toekomst van computergebruik, gebouwd op Arm.”

Child zal de huidige CFO Inder Singh vervangen, die in een adviserende rol bij Arm zal blijven en tot november zal assisteren bij de overgang voordat hij naar een nieuwe kans overstapt.

Haas zei: “Ik wil Inder bedanken voor zijn bijdragen en leiderschap in de afgelopen jaren. Hij heeft het bedrijf geholpen bij het omgaan met vele veranderingen sinds hij in 2019 in dienst trad, waaronder het bouwen van een sterke organisatie met verbeterde systemen en processen in de financiële, IT- en cyberbeveiligingsteams. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Meest recentelijk was Child vanaf 2019 senior vice president en CFO bij Splunk. Voordat hij bij Splunk kwam, bekleedde Child meerdere CFO-posities, waaronder bij Groupon, dat hij in 2011 naar de beurs bracht, en als CFO bij Amazon International.

“Sinds de oprichting heeft Arm een ongelooflijke geschiedenis van innovatie en leiderschap in de halfgeleiderindustrie,” aldus Child. “Arm is een categorieleider van wereldklasse en ik ben verheugd om als CFO aan de slag te gaan in deze opwindende tijd voor het bedrijf.”

Over Karen Dykstra

Mw. Dykstra was eerder Chief Financial & Administrative Officer van AOL, een webportaal en online serviceprovider. Voordat ze bij AOL kwam, was ze partner bij Plainfield Asset Management en werkte ze als Chief Operating Officer en Chief Financial Officer van Plainfield Direct, het bedrijfsontwikkelingsbedrijf van Plainfield. Daarvoor werkte ze meer dan 25 jaar bij Automatic Data Processing (ADP), een leverancier van oplossingen voor het beheer van menselijk kapitaal (HCM) aan werkgevers, waarbij haar meest recente functie Chief Financial Officer was. Mw. Dykstra is momenteel bestuurder in de Raden van bestuur van VMware en Gartner, en heeft ook gezeten in de Raden van Bestuur van Boston Properties, Crane en AOL.

Over Jeff Sine

Dhr. Sine is medeoprichter en partner van The Raine Group, een wereldwijde zakenbank gericht op technologie, media en communicatie. Voordat hij Raine oprichtte, was hij vice-voorzitter en wereldwijd hoofd Technology, Media & Telecom Investment Banking bij UBS Investment Bank, was hij Managing Director bij Morgan Stanley en was hij advocaat bij Sullivan & Cromwell in New York en Londen. Dhr. Sine is momenteel lid van de Raden van Bestuur van veel portfoliobedrijven en dochterondernemingen van Raine. Hij is ook lid van de Raden van Bestuur van National Public Radio (NPR) (vice-voorzitter), ITHAKA, Educational Testing Service (ETS) (voorzitter), American University en The Manhattan Theatre Club.

Over Jason Child

De carrière van Jason Child omvat 30 jaar in alle aspecten van wereldwijde financiën en strategie, boekhouding, kapitaalmarkten/thesaurie, IPO-uitvoering en beleggersrelaties. Hij heeft uitgebreide ervaring in het opschalen van disruptieve technologieën binnen bedrijfssoftware/SaaS, e-commerce, lokale handel, consumentenhardware/IOT en online residentieel vastgoed. Meest recentelijk was hij senior vice-president en CFO bij Splunk, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in applicatiebeheer, beveiliging en compliance, evenals in bedrijfs- en webanalyse. Vóór zijn leidinggevende functies bracht Jason meer dan 11 jaar door met leidinggeven aan verschillende wereldwijde financiële teams bij Amazon en was hij CFO van Amazon International. Jason is sinds april 2022 lid van de Raad van Bestuur van Coupang, Inc., een e-commercebedrijf. Hij heeft een B.A. van de Foster School of Business aan de Universiteit van Washington, waar hij momenteel lid is van de Global Advisory Board.

Over Arm

De technologie van Arm bepaalt de toekomst van computers. Onze energiezuinige processorontwerpen en softwareplatforms hebben geavanceerde computing mogelijk gemaakt in meer dan 230 miljard chips en onze technologieën voeden veilig producten van de sensor tot de smartphone en de supercomputer. Samen met meer dan 1.000 technologiepartners zorgen we ervoor dat kunstmatige intelligentie overal kan werken, en op het gebied van cyberbeveiliging leggen we de basis voor vertrouwen in de digitale wereld – van chip tot cloud. De toekomst wordt gebouwd op Arm.

Alle informatie wordt geleverd ‘as is’ en zonder garantie of toezeggingen. Dit document mag vrijelijk worden gedeeld – toegeschreven en ongewijzigd. Arm is een geregistreerd handelsmerk van Arm Limited (of zijn dochterondernemingen). Alle merken of productnamen zijn eigendom van hun respectievelijke houders. © 1995-2022 Arm Group.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Arm External Communications

Eliza Walsh

Global-PRteam@arm.com

Investor Relations

Arm IR

Ian Thornton

ian.thornton@arm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr