16:56 uur 17-11-2022

H2SITE huldigt de eerste productie-installatie voor membranen van palladiumlegeringen voor het verkrijgen van waterstof

 

LOIU, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Waterstof zet een nieuwe stap in de energietransitie dankzij H2SITE, die ‘s werelds eerste membraanfabriek heeft opgezet om waterstof te winnen uit ammoniak of methanol, en waterstof te scheiden uit gasmengsels met een lage concentratie. De nieuwe faciliteit zal de productie van membranen industrialiseren, het technologische hart van H2SITE, dat wordt gebruikt bij de bouw van reactoren en scheiders voor de productie van waterstof. Soortgelijke membranen van palladiumlegeringen waren tot dusver zeer duur, kwetsbaar en moeilijk te vervaardigen en op te schalen. H2SITE is erin geslaagd deze obstakels te overwinnen.

Gevestigd in Loiu (regio Biskaje, Spanje) heeft de nieuwe H2SITE fabriek een productiecapaciteit van tienduizenden membranen per jaar. Voor de bouw heeft H2SITE meer dan 3 miljoen euro geïnvesteerd, die het de komende jaren wil verdubbelen om de productiecapaciteit te verhogen.

“Zodra de eerste productielijn is gevalideerd, is het ons doel om de capaciteit van de fabriek aanzienlijk te verhogen, het fabricageproces van het membraan verticaal te integreren en nieuwe fabrieken te bouwen om nieuwe markten aan te boren,” volgens Andrés Galnares, CEO van H2SITE. “Ons doel is het aantal jaarlijks geproduceerde membranen gedurende de komende 3 jaar aanzienlijk te verhogen, hetgeen betekent dat wij moeten blijven investeren in productiemiddelen die vergelijkbaar zijn met die welke wij reeds hebben geïnstalleerd en dat wij het automatiseringsniveau ervan moeten verhogen om onze kosten verder te verlagen..”

In 2022 heeft H2SITE voor meer dan 5 miljoen euro aan orders geboekt. Galnares verzekert dat het doel is om dat cijfer in het komende jaar te verdubbelen en een personeelsbestand van meer dan 50 professionals te bereiken.

Asier Rufino, CEO van TECNALIA Ventures en voorzitter van H2SITE, stelt dat “bij TECNALIA werken we al 20 jaar aan de ontwikkeling en opschaling van waterstoftechnologieën in de hele waardeketen: productie, distributie, transport, opslag en eindgebruik. Samen met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werd de technologie gecreëerd waarop H2SITE steunt. Tegenwoordig heeft H2SITE het proces opgeschaald, geïndustrialiseerd en slaagt het erin de kosten ervan te verlagen om nieuwe toepassingen te kunnen ontwikkelen”.

Deze fabriek weerspiegelt het succes van meer dan 10 jaar samenwerking, geïnitieerd door TECNALIA en de TU/e en wordt ondersteund door de overheid. H2SITE brengt het naar een nieuw niveau met de industrialisatie van een ontwrichtend proces dankzij de hulp van investeerders die geloven dat technologie een cruciale factor is voor de energietransitie, zoals ENGIE New Ventures, Breakthrough Energy Ventures, EQUINOR Ventures en institutionele investeerders uit Baskenland genaamd Capital Riesgo País Vasco en Seed Capital Bizkaia. Samen met het team dat we hebben samengesteld, kunnen we ons op dit moment geen betere partners wensen,” zegt Galnares.

De membraanscheiders en reactoren zullen helpen waterstof te leveren met een hoge zuiverheid en een beperkte kostprijs, waarbij de nadruk ligt op moeilijk te verminderen industriesectoren en zware mobiliteit te land en ter zee.

H2SITE werft momenteel mensen in Europa. Volg voor meer informatie H2SITE op LinkedIn.

Over H2SITE

H2SITE werd opgericht in 2019 en beschikt over een exclusieve technologie van reactorscheiders voor de omzetting van verschillende grondstoffen in waterstof, waaronder ammoniak, methanol of synthetisch gas, naast de scheiding van waterstof uit gasvormige mengsels in lage concentratie.

https://www.h2site.eu/en/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:

Andrés Galnares (+34 607 157 487)

Check out our twitter: @NewsNovumpr