17:02 uur 17-11-2022

Eben Frankenberg, CEO bij Echodyne, uitgeroepen tot “Businessman of the Year 2022” door Battlespace, het tijdschrift gewijd aan geavanceerde defensietechnologieën

Frankenberg zal deze eervolle titel komende vrijdag, 18 november, tijdens het liefdadigheidsevenement Chepstow Military Race Day in het Verenigd Koninkrijk ontvangen

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Echodyne, het radarplatformbedrijf, kan met genoegen aankondigen dat Echodyne CEO Eben Frankenberg werd uitverkoren als “Businessman of the Year 2022” door de lezers van Battlespace, een internationaal tijdschrijft gewijd aan de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van defensie-elektronica. Frankenberg zal deze award ontvangen tijdens het liefdadigheidsevenement Chepstow Military Race Day, georganiseerd door Battlespace, SSAFA (Soldiers, Sailors, Airmen and Families Association) en Chepstow Racecourse.

Het evenement verwelkomt zowel in dienst zijnde als voormalige leden van de gewapende strijdkrachten van het Verenigd Koninkrijk en de niet-aflatende inzet van zij die voor de veteranen zorgen. De awardceremonie gaat gepaard met zes paardenrennen, met sponsoring voor elk waarbij fondsen worden verzameld voor drie militaire liefdadigheidsinstellingen: Combat Stress, The Royal Hospital Chelsea en SSAFA.

Frankenberg aanvaardt deze award na een financieringsronde van $135 miljoen in juni om de distributie, productie en ontwikkeling van de gepatenteerde MESA®-radar (metamaterials electronically scanned array) wereldwijd uit te breiden op de defensie-, beveiligings- en autonome machinemarkten.

“Ik voel mij vereerd dat ik door de lezers van Battlespace tot ‘Businessman of the Year’ werd verkozen. Sommigen van deze lezers behoren tot de meest vooruitdenkende militaire elektronicaspecialisten, defensieonderzoekers en defensie-industrieprofessionals in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten,” zegt Eben Frankenberg, CEO bij Echodyne. “Sinds de introductie van onze eerste radar in 2017, kenden we een gigantisch succes met onze eigen MESA-technologie, zowel nationaal als internationaal. In de lijn van onze voortdurende missie om ons als ‘s werelds toonaangevende bedrijf op gebied van radaroplossingen te profileren, vormt het ontvangen van deze erkenning van een dergelijke belangrijke markt en ten overstaan van een publiek van de meest toegewijde burgers van het Verenigd Koninkrijk, zowel mannen als vrouwen, een grote bron van dankbaarheid voor ons team.”

Wie het evenement Chepstow Military Race Day wil bijwonen, kan hier tickets kopen. De toegang is gratis voor iedereen die met het leger verbonden is – zowel personeel in dienst als zij die met pensioen zijn, ook hun familie en vrienden.

Over Echodyne

Echodyne, het radarplatformbedrijf, ontwikkelt en levert compacte halfgeleiderradars met hoogwaardige prestaties, gebaseerd op de gepatenteerde metamaterialen-ESA-technologie (MESA®) van het bedrijf. De commercieel geprijsde ESA-radars van Echodyne zijn bijzonder geschikt voor defensie, beveiliging, machineperceptie en autonomie. Ze worden gebruikt door defensie- en overheidsinstellingen, autonome systeemontwikkelaars en beveiligingsintegrators voor contra-UAS-, grens- en perimeterbeveiliging, bescherming van kritieke infrastructuren, onbemande luchtvaartuigen en autonome voertuigen. Het bedrijf, gevestigd in Kirkland, Washington, is in particuliere handen en wordt gesteund door onder andere Bill Gates, NEA, Madrona Venture Group, Baillie Gifford en Northrop Grumman. Voor meer informatie surft u naar: Echodyne.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

David Claxton, echodyne@wiseup.pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr