02:30 uur 13-10-2021

Echodyne kondigt EchoShield, nieuwe 4D-radar met langer bereik, aan

Geavanceerde softwaregedefinieerde radar voor toepassingen op het gebied van beveiliging, defensie en autonomie

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Echodyne, het radarplatformbedrijf, heeft vandaag de nieuwste toevoeging aan zijn marktleidende portfolio van radars aangekondigd: EchoShield. EchoShield is van de grond af ontworpen om een nieuwe prijs-prestatienorm voor middellange afstandsradars in te stellen. EchoShield is een geavanceerde softwaregedefinieerde multi-missieradar voor een breed scala aan commerciële, defensie- en overheidstoepassingen.

De ontwikkeling van EchoShield is gebaseerd op honderden klanten en toepassingen in meerdere industrieën. De architectuur van de radar bouwt voort op het in de praktijk bewezen succes van de eigen metamaterialen, elektronisch gescande array (MESA®)-radars van Echodyne die in gebruik zijn in een breed scala aan toepassingen, zoals UAS, grens- en basisbeveiliging, krachtbescherming, beveiliging van kritieke infrastructuur, inlichtingen, bewaking en verkenning, UAV-detectie en -vermijding, en autonome grondvoertuigen.

EchoShield, een puls-Doppler cognitieve 4D-radar, combineert ultranauwkeurige elektronisch gescande array (electronically scanned array, ESA) beamforming en realtime dynamische golfvormsynthese om volgnauwkeurigheid in subgraden te leveren op honderden objecten in een breed 3D-gezichtsveld. De cognitieve zoekmogelijkheden van EchoShield integreren ingebouwde of externe gegevensopslag om radarbronnen aan te passen en te sturen waar en wanneer vereist om de juiste gegevens en details op het juiste moment te leveren. Of het nu gaat om het gebruik van de aanzienlijke verwerkingsmogelijkheden aan boord van de radar of het opnemen van gegevensrijke range-doppler-spectrogrammen in externe compute, de SDK van EchoShield maakt diepe integratie en multi-sensorfusie mogelijk.

EchoShield is ontworpen voor softwarematige optimalisatie voor missieprofielen die krachtige dynamische radarbronnen afstemmen op unieke klantvereisten om superieure radarprestaties te leveren. Op basis van de marktvraag geeft de eerste softwarerelease prioriteit aan een contra-UAS-missie en blinkt uit in het detecteren, volgen en classificeren van onbemande luchtvaartuigen, inclusief lage, langzame en kleine drones, zelfs in dichtbevolkte stedelijke omgevingen. Verdere releases zullen de radarbronnen afstemmen op de vraag van klanten in tientallen toepassingen en markten.

“Radar is een fundamentele sensor voor een breed scala aan commerciële en overheidstoepassingen, maar het bereiken van hoge prestaties tegen redelijke kosten, afmetingen, gewicht en vermogen (C-SWaP) is altijd een uitdaging geweest”, zei Eben Frankenberg, CEO van Echodyne. “Onze klanten hebben ons uitgedaagd met bepaalde eigenschappen van radarprestaties en EchoShield is ontworpen om aan deze hoge eisen te voldoen. Onze klanten staan in de rij voor de eerste eenheden en hebben het al over het productievolume, dus we zijn erg blij met de marktontvangst.”

EchoShield is ontworpen om te functioneren in de Ku-band, met radiolocatieservice op 15,7-16,6 GHz en radionavigatie op 15,4-15,7 GHz, en is commercieel exporteerbaar. Het is uitgerust met:

 • 130° azimut x 90° elevatie gezichtsveld (volledig aanpasbaar)
 • 0,5° volgnauwkeurigheid in azimut en elevatie, met zeer lage spoorsplitsing/dropping
 • Krachtige UAV-classificatie met weinig valse alarmen en bijna nul valse negatieven
 • Cognitieve zoekmogelijkheden integreren ingebouwde of externe gegevens
 • Gemiddeld volgbereik voor contra-UAS-missie:

  • Groep 1 (-20 tot -10 dBsm): 2,7 tot 4,8 km
  • Groep 2 (-10 tot -5 dBsm): 4,8 tot 6,4 km
  • Groep 3 (-5 tot 5 dBsm): 6,4 tot 11,4 km

“Onze baanbrekende Metamaterial-ESA-technologie ontgrendelt een niveau van beamforming dat voorheen alleen beschikbaar was met grote uiterst kostbare AESA’s met honderden kanalen”, zei Tom Driscoll, CTO van Echodyne. “EchoShield combineert deze nauwkeurige bundelvorming met moderne, volledig adaptieve cognitieve radarbenaderingen en intelligente besturingssoftware, en het resultaat is een radar met de beste detectie-, tracking- en classificatieprestaties in zijn klasse.”

Bezoek onze website voor aanvullende bijzonderheden en technische specificaties op echodyne.com.

Dit apparaat is niet geautoriseerd zoals vereist door de regels van de Federal Communications Commission. Dit apparaat wordt niet, en mag niet worden aangeboden voor verkoop of lease, of verkocht of verhuurd, totdat autorisatie is verkregen.

Over Echodyne

Echodyne, het radarplatformbedrijf, ontwikkelt en levert compacte, halfgeleider-, door octrooi beschermde MESA®-radarsystemen met uitstekende prestaties. Echodyne’s commercieel geprijsde elektronisch gescande serie radarsystemen zijn ideaal voor defensie, beveiliging, machineperceptie en autonomie en worden gebruikt door defensie- en overheidsinstellingen, autonome ontwikkelaars en beveiligingsintegreerders voor counter-UAS, grens- en perimeterbeveiliging, bescherming van cruciale infrastructuur, onbemande luchtvaartuigen en zelfrijdende voertuigen. Het bedrijf is particulier eigendom en gevestigd in Kirkland, Washington en wordt onder meer gesteund door Bill Gates, NEA, Madrona Venture Group, Vulcan Capital, Vanedge Capital en Lux Capital. Ga voor meer informatie naar: Echodyne.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

John O’Brien

echodyne@strangebrewstrategies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr