21:09 uur 09-11-2022

Jindrich Kloub voegt zich bij antitrust- en mededingingsteam van Wilson Sonsini in Brussel

Kloub komt bij vooraanstaande praktijk als partner na sleutelrollen te hebben bekleed bij de Hongkongse mededingingsautoriteit en de Europese Commissie

Kloub is gespecialiseerd in EU-mededingingsrecht en heeft bijna 20 jaar professionele juridische ervaring in de publieke, private en academische sector in meerdere rechtsgebieden

PALO ALTO, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, de belangrijkste leverancier van juridische diensten aan technologie-, life sciences- en groeiondernemingen over de hele wereld, heeft vandaag aangekondigd dat Jindrich Kloub zich heeft gevoegd bij de antitrust- en mededingingsafdeling van het bedrijf als partner in het kantoor in Brussel. Kloubs meer dan 10 jaar dienstjaren bij het directoraat-generaal Mededinging van de Europese Commissie en zijn meest recente functie bij de Hongkongse mededingingsautoriteit (HKCC) illustreren de reikwijdte van zijn ervaring en connecties met handhavingsinstanties. Zijn toevoeging versterkt de veelgeprezen antitrust- en mededingingspraktijk van Wilson Sonsini in de Verenigde Staten en Europa.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221109005168/nl/

Jindrich Kloub, Partner, Wilson Sonsini (Photo: Business Wire)

Jindrich Kloub, Partner, Wilson Sonsini (Photo: Business Wire)

Meest recentelijk was Kloub werkzaam als Executive Director Operations bij de HKCC, waar hij sinds 2017 verantwoordelijk was voor alle antitrusthandhaving. In deze functie hield hij toezicht op talrijke onderzoeken die precedenten scheppen, waaronder een onderzoek dat leidde tot de eerste handhavingsactie van de HKCC met betrekking tot misbruik van machtspositie, evenals de eerste handhavingsresultaten van de autoriteit met betrekking tot handhaving van wederverkoopprijzen, digitale markten, clementie, schikkingen, toezeggingen, diskwalificaties van bestuurders en rechtsmiddelen voor naleving.

Kloub heeft ook veel ervaring op het gebied van internationaal antitrust- en mededingingsbeleid. Zo leidde hij bijvoorbeeld niet alleen de ontwikkeling van een boetemethodologie en van beleidsrichtlijnen inzake samenwerking en toezeggingen, maar hield hij ook toezicht op belangrijke herzieningen van de clementierichtlijnen van de HKCC, die binnen de particuliere antitrust- en mededingingsorde zijn beschreven als een beleid van wereldklasse.

Voordat hij bij de HKCC kwam, werkte Kloub meer dan tien jaar als advocaat bij het directoraat-generaal Mededinging (DG COMP) van de Europese Commissie. Gedurende die tijd voerde hij tal van internationale kartelonderzoeken uit, waaronder grote internationale kartelonderzoeken in de financiële dienstverlening, waarbij LIBOR- en Forex-benchmarktarieven betrokken waren.

“Daar de mededingingswetgeving van Hongkong gebaseerd was op het EU-mededingingsrecht, heeft Jindrich bij twee handhavingsinstanties gewerkt die zeer betrokken zijn bij het controleren en handhaven van mededingings- en antitrustwetten die van belang zijn voor onze klanten,” aldus Doug Clark, Managing Partner, Wilson Sonsini. “De handhavings- en beleidservaring van Jindrich is de ideale combinatie om onze reeds hoog aangeschreven antitrust- en mededingingspraktijk aan te vullen. We zijn erg enthousiast om hem te verwelkomen bij het bedrijf.”

De toevoeging van Kloub komt iets meer dan anderhalf jaar nadat Wilson Sonsini aankondigde dat Brent Snyder op 1 maart 2021 toetrad tot de antitrust- en mededingingspraktijk van het bedrijf. Snyder kwam ook bij het bedrijf vanuit de HKCC, waar hij van 2017 tot 2020 de CEO was.

“Ik ben verheugd om deel uit te maken van het ervaren mededingings- en antitrustteam van Wilson Sonsini, en enthousiast over mijn rol om het bedrijf te helpen zijn indrukwekkende wereldwijde praktijk en aanwezigheid in Europa verder uit te breiden,” stelde Kloub. “Deze functie geeft me niet alleen de kans om mijn ervaring op het gebied van handhaving en beleid toe te passen om klanten te helpen bij het beheren van zaken in zowel Europa als de VS, maar het is ook een geweldige kans om samen te werken met de indrukwekkende reeks klanten van Wilson Sonsini.”

“De toevoeging van Jindrich aan ons kantoor in Brussel toont de groeiende aanwezigheid en het sterke merk van Wilson Sonsini in Europa verder aan – vooral binnen het complexe en voortdurend veranderende digitale regelgevingskader dat zowel antitrust als gegevensbescherming beïnvloedt,” verklaarde Cedric Burton, Managing Partner van het kantoor van Wilson Sonsini in Brussel. “Ons groeiende team zal in staat zijn om een nieuw niveau van service en expertise ter plaatse te bieden aan onze klanten binnen de Europese Unie.”

Kloub behaalde zijn Master of Laws aan de Charles University School of Law in Praag in 2003 en zijn LL.M. van Columbia Law School in 2009. Hij was meer dan tien jaar gasthoogleraar Mededingingsrecht aan de Katholieke Universiteit van Lille, sprak veel op internationale conferenties en schreef talrijke artikelen over mededingingsrecht.

Over Wilson Sonsini Goodrich & Rosati

Al meer dan 60 jaar zijn de diensten en juridische disciplines van Wilson Sonsini gericht op het aangaan van de belangrijkste uitdagingen waarmee het management en de raden van bestuur van zakelijke ondernemingen worden geconfronteerd. Het bedrijf wordt nationaal erkend als een toonaangevende leverancier van groeiende en gevestigde klanten die juridisch advies zoeken voor de voltooiing van geavanceerde zakelijke en technologische transacties; het beheer van governance en zaken op ondernemingsschaal; hulp bij de ontwikkeling, bescherming en IP-gedreven transacties van intellectueel eigendom; om hen te vertegenwoorden in omstreden geschillen; en/of hen te adviseren over antitrust- of andere regelgevende zaken. Met diepe wortels in Silicon Valley heeft Wilson Sonsini 19 kantoren in technologie en zakelijke hubs over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.wsgr.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Wayne Kessler

Baretz+Brunelle

+1 732.239.9710 (mobiel)

wkessler@baretzbrunelle.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr