22:44 uur 18-01-2022

Ambassadeur Timothy Broas treedt toe tot onderzoekspraktijk van Wilson Sonsini in Washington, D.C.

PALO ALTO, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Wilson Sonsini Goodrich & Rosati, de belangrijkste leverancier van juridische diensten aan technologie-, life sciences- en groeiondernemingen over de hele wereld, heeft vandaag aangekondigd dat de geachte Timothy Broas zich heeft gevoegd bij de overheidsonderzoekspraktijk als Senior Of Counsel in Washington, D.C. Broas diende als de Amerikaanse ambassadeur in het Koninkrijk der Nederlanden van 2014-2016 en heeft meer dan 30 jaar ervaring als witteboorden strafrechtadvocaat.

“Naast zijn focus op het faciliteren van internationale zaken en andere diplomatieke relaties tijdens zijn dienst in Nederland, is ambassadeur Broas een ervaren advocaat wiens ervaring van grote waarde is voor bedrijven en managementteams die te maken krijgen met overheidsonderzoeken, -vragen en andere strafrechtelijke en civiele procedures,” aldus Doug Clark, managing partner bij Wilson Sonsini. “Onze klanten, met name degenen die actief zijn buiten de Amerikaanse grenzen, hebben geavanceerd advies nodig in situaties waarin zakelijke, juridische en politieke krachten een rol spelen bij handhavingsinspanningen en onderzoeken.”

In de loop van zijn carrière heeft ambassadeur Broas individuen, binnen- en buitenlandse bedrijven, hun besturen en soevereine regeringen vertegenwoordigd in een breed scala van burgerlijke en strafzaken. Zijn ambtelijke ervaring bestrijkt vrijwel het gehele federale wetboek van strafrecht, en omvat onder meer vertrouwdheid met beschuldigingen van boekhoudfraude, effectenfraude en schendingen van de Foreign Corrupt Practices Act, naast andere witteboordenkwesties. Hij leidt regelmatig interne onderzoeken en heeft ook partijen vertegenwoordigd in het Congres.

“Ambassadeur Broas brengt een uitzonderlijk beoordelingsvermogen dat hij heeft uitgeoefend in praktijkopdrachten op het hoogste niveau,” stelde Caz Hashemi, hoofd van de procesafdeling van Wilson Sonsini. “Misschien even belangrijk, hij heeft de mogelijkheid om klanten te helpen tijdens overheidsonderzoeken, van eerste informele onderzoeken tot latere stadia van formeel onderzoek.”

Meest recentelijk was ambassadeur Broas raadsman in het kantoor in Washington, D.C., van een Am Law 100-firma. Hij heeft toestemming om zijn beroep uit te oefenen in het District of Columbia, New Jersey en New York. Hij ontving zijn J.D. van de William & Mary Law School en zijn B.A., magna cum laude, van Boston College.

Wilson Sonsini heeft een ervaren team van advocaten die bedrijven en individuen hebben bijgestaan in verband met overheidsonderzoeken, variërend van kleinere, informele onderzoeken van de overheid tot grootschalige, formele onderzoeken, inclusief parallelle strafrechtelijke en civiele procedures die mogelijk aanzienlijke financiële sancties of andere ernstige gevolgen met zich meebrengen. Het bedrijf vertegenwoordigt klanten in combinatie met onderzoeken door openbare aanklagers en federale handhavingsinstanties, waaronder het ministerie van Justitie (DOJ), de Securities and Exchange Commission, de Federal Trade Commission, de Commodity Futures Trading Commission en de Internal Revenue Service. Tot de overheidsonderzoeksklanten van het bedrijf behoorden middelgrote tot internationale bedrijven in zeer concurrerende industrieën, waaronder de sectoren voor technologie, financiën, farmaceutica, energie, consumenten, voedsel en detailhandel.

Over Wilson Sonsini Goodrich & Rosati

Al meer dan 60 jaar zijn de diensten en juridische disciplines van Wilson Sonsini gericht op het aangaan van de belangrijkste uitdagingen waarmee het management en de raden van bestuur van zakelijke ondernemingen worden geconfronteerd. Het bedrijf wordt nationaal erkend als een toonaangevende leverancier van groeiende en gevestigde klanten die juridisch advies zoeken om geavanceerde zakelijke en technologische transacties te voltooien; bestuurszaken en zaken op ondernemingsniveau te beheren; te assisteren bij de ontwikkeling, bescherming en door IP gedreven transacties van intellectueel eigendom; hen te vertegenwoordigen in betwiste geschillen; en/of hen te adviseren over antitrust- of andere regelgevende zaken. Met diepe wortels in Silicon Valley, heeft Wilson Sonsini kantoren in Austin; Peking; Boston; Brussel; Hongkong; Londen; Los Angeles; New York; Palo Alto; San Diego; San Francisco; Seattle; Sjanghai; Washington, DC; en Wilmington, DE. Ga voor meer informatie naar www.wsgr.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kelsey Dellovo

Baretz+Brunelle

339.223.0961 Mobiel

kdellovo@baretzbrunelle.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr