21:34 uur 07-11-2022

Oxular Limited benoemt industrieveteraan James Jogerst tot Chief Business Officer

OXFORD, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Oxular Limited, een bedrijf op het gebied van netvliestherapie in klinische fase dat langdurige gerichte behandelingen voor netvliesaandoeningen ontwikkelt om het gezichtsvermogen van patiënten te verbeteren, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van James ‘Jim’ Jogerst als Chief Business Officer. Hij gaat de bedrijfsontwikkelingsstrategie van het bedrijf leiden en zal toezicht houden op de huidige en geplande strategische partnerschappen. Dhr. Jogerst komt bij Oxular van Rubius Therapeutics, waar hij Chief Business Officer was.

“We zijn verheugd om Jim te verwelkomen in het Oxular-team. Hij heeft een staat van dienst van meer dan twintig jaar in het ontwikkelen, structureren en sluiten van hoogwaardige, strategische transacties,” aldus Thomas Cavanagh, Chief Executive Officer van Oxular. “We bouwen aan een toonaangevende franchise voor retinale therapieën, met een robuuste pijplijn van best-in-class en first-in-class behandelingen voor een reeks retinale ziekten en disruptieve technologieën die de levering van onze behandelingen verbeteren, evenals die in ontwikkeling door leiders in de industrie. Terwijl we zowel onze pijplijn- als platformtechnologieën verder ontwikkelen, kijken we ernaar uit om gebruik te maken van Jims diepgaande ervaring om patiënten te voorzien van de broodnodige veilige en duurzame behandelingen om hun zicht en hun leven te verbeteren.”

Dhr. Jogerst is een doorgewinterde expert op het gebied van bedrijfsontwikkeling in de biofarmaceutische industrie, met een gevestigde dealsheet die meer dan twintig strategische transacties omvat, specifiek op het gebied van retinale therapieën en apparaten. Dhr. Jogerst komt bij Oxular van Rubius Therapeutics, waar hij als Chief Business Officer verantwoordelijk was voor het leiden van de strategie en uitvoering van de bedrijfsontwikkeling, inclusief strategische partnerschappen, samenwerkingen en allianties die in lijn waren met de algemene bedrijfsstrategie van Rubius. Eerder leidde dhr. Jogerst licentietransacties in verband met de Infectious Diseases and Vaccines-activiteiten van Janssen Pharmaceuticals, waar hij leidinggaf aan de overname van het zelfreplicerende RNA-platform van Synthetic Genomics en talrijke onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomsten. Dhr. Jogerst werkte meer dan tien jaar bij Alcon, Inc., een medisch bedrijf dat gespecialiseerd is in oogzorgproducten, waar hij de strategie voor bedrijfsontwikkeling, licenties en fusies en overnames ontwikkelde en uitvoerde voor de drie wereldwijde retinale franchises van Alcon: chirurgische, farmaceutische en oogzorg. Dhr. Jogerst heeft een MBA in financiën en internationaal zakendoen van Pepperdine University en een B.A. in economie en politieke wetenschappen van de universiteit van Noord-Texas. Hij heeft ook de titel Chartered Financial Analyst.

“Oxular is een boeiend netvliesbedrijf met een pijplijn en platform dat aanzienlijke marktkansen biedt. Het Oxulumis®-apparaat heeft het unieke vermogen aangetoond om routinematige, nauwkeurige suprachoroidale medicijnafgifte te bieden en is breed toepasbaar op een reeks therapeutische modaliteiten – voor zowel interne als externe ontwikkeling,” stelde dhr. Jogerst. “Bovendien heeft de leidende OXU-001 van het bedrijf het potentieel om tegemoet te komen aan de behoefte van retinaspecialisten aan een krachtige, langdurige, ontstekingsremmende behandeling met minder bijwerkingen. Ik ben verheugd om me bij zo’n hoogstaand team te voegen om producten te helpen ontwikkelen die volgens mij het potentieel hebben om de behandeling van netvliesaandoeningen te transformeren.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Monique Allaire, THRUST Strategic Communications

monique@thrustsc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr