19:00 uur 02-11-2022

Microvast en General Motors door Amerikaans ministerie van Energie geselecteerd voor subsidie van $200 miljoen

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Een volledige dochter van Microvast Holdings, Inc. (NASDAQ: MVST) is samen met General Motors door het Amerikaanse ministerie van Energie geselecteerd voor een subsidie van $200 miljoen, als onderdeel van de eerste reeks projecten die door de Bipartisan Infrastructure Law van president Biden worden gefinancierd. Meer dan 200 bedrijven hebben in totaal $2,8 miljoen aan subsidies bij het ministerie aangevraagd en aan 20 bedrijven is subsidie toegekend.

“Het is een eer dat onze grote inspanningen door het ministerie van Energie worden erkend en dat we met General Motors mogen samenwerken om de binnenlandse toeleveringsketen voor accu’s en initiatieven voor de productie van accu’s in Noord-Amerika te versterken en te versnellen. Dankzij deze subsidie kan Microvast haar plannen om kritieke accuonderdelen in eigen land te fabriceren, sneller uitvoeren, waaronder de massale productie van onze gepatenteerde polyaramide-separatortechnologie”, zei Dr. Wenjuan Mattis, Chief Technology Officer bij Microvast. “Wij verwachten dat door de veiligheidsvoordelen van onze innovatieve, thermisch zeer stabiele polyaramideseparatoren de ontwikkeling van de lithium-ion-accu met hoge energie-inhoud een nieuwe richting in zal gaan en dat de bedrijfstak een veel grotere waarde krijgt.”

“Als Amerikaanse onderneming die al activiteiten ontplooit in Tennessee, Florida, Colorado en Texas zijn we erg blij dat we de verticale-integratiestrategie van Microvast kunnen versterken door onze binnenlandse voetafdruk en productiemogelijkheden te vergroten met de vervaardiging van accuonderdelen”, zei Shane Smith, Chief Operating Officer van Microvast. “We verwachten dat we grondstoffen en installaties van de VS of onze bondgenoten kunnen afnemen en honderden aantrekkelijke banen in onze lokale gemeenschappen kunnen scheppen.”

Met de subsidie van $200 miljoen van het ministerie, en ruim $300 miljoen van de bedrijven zelf, moet de bouw van een nieuwe faciliteit voor de productie van separatoren in de VS worden ondersteund. Volgens Microvast is het de bedoeling dat deze nieuwe faciliteit accuonderdelen gaat leveren aan haar bestaande faciliteit voor de productie van accucellen in Clarksville, Tennessee en ook aan andere klanten op de markten van elektrische commerciële, speciale en personenvoertuigen, en tevens voor energieopslagsystemen en andere toepassingen.

Een separator is een dunne, isolerende laag tussen een kathode en een anode, waardoor thermische doorslag wordt voorkomen maar ionenoverdracht toch mogelijk blijft. De separator is een wezenlijk onderdeel van lithium-ion-accu’s en speelt een cruciale rol in de veiligheid van de accu, de tolerantie tegen verkeerd gebruik en de prestaties. Polyaramide is een aromatische polyamide die bestand is tegen zeer hoge temperaturen en brandvertragend werkt. Hij wordt gebruikt in brandweerkleding en isolatiepapier. Microvast beschikt over een unieke, gepatenteerde natteprocestechnologie waarmee een dunne basislaag van polyaramide wordt geproduceerd. In tegenstelling tot de huidige veelgebruikte op polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) gebaseerde separatoren in lithium-ion-accu’s, die respectievelijk bij ongeveer 135°C en 165°C smelten, is de gepatenteerde polyaramideseparator van Microvast bestand tegen temperaturen van meer dan 300°C. Door deze bestendigheid tegen hoge temperaturen, de hoge porositeit, de uitstekende bevochtiging en elektrolytretentie neemt de veiligheid van de lithium-ion-accu’s in elektrische voertuigen en andere toepassingen toe. Ook laden de accu’s sneller op en wordt hun levensduur verlengd.

Samen met General Motors werkt Microvast aan de ontwikkeling van een nieuwe separatortechnologie die kan helpen de veiligheid, het laden en de levensduur van de accu’s van elektrische voertuigen te verbeteren, met gebruik van intellectuele-eigendomsbijdragen van beide bedrijven. Zo wordt er in de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria van GM in Warren, Michigan een coatingtechnologie ontwikkeld.

“Deze samenwerking met Microvast ondersteunt de voortdurende inspanningen van GM om een op Noord-Amerika gerichte toeleveringsketen voor elektrische voertuigen te ontwikkelen en iedereen in zo’n voertuig te laten rijden”, aldus Kent Helfrich, Chief Technology Officer en Vice-President Research & Development bij General Motors. “Dankzij de samenwerking ontstaat ook een baanbrekende separatortechnologie die in onze volgende generatie Ultium-accu’s kan worden gebruikt. Het belangrijkste is echter dat ons streven naar veiligheid kracht wordt bijgezet.”

“Dit is echt een bijzondere tijd voor de productiesector in Amerika. Door de agenda en historische investeringen van president Biden krijgt de particuliere sector een flinke impuls om ervoor te zorgen dat Amerika in de toekomst zelf in zijn behoefte aan schone energie kan voorzien”, zei minister van Energie Jennifer M. Granholm. “Als we geavanceerde accu’s en onderdelen hier in eigen land maken, zullen we sneller afscheid van fossiele brandstoffen nemen en aan de grote vraag naar elektrische voertuigen kunnen voldoen. Ook zullen er daardoor in het hele land meer goedbetalende banen bijkomen.”

Over Microvast

Opgericht in Houston, Texas in 2006 als een onderzoek- en technologiegedreven bedrijf, heeft Microvast zich ontwikkeld tot een wereldwijde leider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van accuoplossingen voor mobiele en stationaire toepassingen. Microvast biedt een breed portfolio van snellaadbare lithium-ion-accuoplossingen, met verschillende chemische stoffen, prestatiekenmerken en prijspunten gericht op de uiteenlopende eisen van zijn klantenbestand. Microvast staat bekend om zijn geavanceerde celtechnologie en zijn verticale-integratiemogelijkheden die zich uitstrekken van de chemie van kernaccu’s (kathode, anode, elektrolyt en separator) tot modules en pakketten.

Sinds Microvast ruim tien jaar geleden zijn eerste accusystemen in elektrische bussen in gebruik nam, heeft het zijn activiteiten uitgebreid naar een breed scala van commerciële, personen- en speciale voertuigen, waaronder mijnbouw, materiaalverwerking en elektrische voertuigen en -apparatuur, evenals grid-toepassingen voor energieopslag.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.microvast.com of volg ons op LinkedIn of Twitter (@microvast).

Over de financiering van het ministerie van Energie

Microvast mag samen met General Motors de eerste reeks projecten uitvoeren die door de Bipartisan Infrastructure Law van president Biden worden gefinancierd en die bedoeld zijn om de binnenlandse productie van accu’s voor elektrische voertuigen en het elektriciteitsnet en voor materialen en onderdelen die momenteel uit andere landen worden ingevoerd, uit te breiden. Door verantwoorde en duurzame binnenlandse inkoop en verwerking van de kritieke materialen die voor de vervaardiging van lithium-ion-accu’s worden gebruikt, worden de Amerikaanse toeleveringsketens versterkt, wordt de productie van accu’s opgevoerd om in de toegenomen vraag te voorzien en worden de economische concurrentiepositie, de energieonafhankelijkheid en de nationale veiligheid van het land gewaarborgd. De door het ministerie van Energie aangekondigde $2,8 miljard aan financiering vormt de eerste fase van in totaal $7 miljard die op grond van de Bipartisan Infrastructure Law wordt verstrekt om de binnenlandse toeleveringsketen voor accu’s een impuls te geven. Het Office of Manufacturing and Energy Supply Chains (MESC) van het ministerie is verantwoordelijk voor het versterken en veiligstellen van de toeleveringsketens voor productie en energie die nodig zijn om de energie-infrastructuur van het land te moderniseren en een schone en eerlijke energietransitie te ondersteunen. Het MESC gaat het projectportfolio beheren met hulp van het Vehicle Technologies Office van het Office of Energy Efficiency and Renewable Energy van het ministerie.

Als onderdeel van het selectieproces voor de subsidie van het ministerie van Energie is Microvast uitgenodigd om over de specifieke voorwaarden van de subsidieverlening te onderhandelen. Wanneer deze voorwaarden zijn vastgesteld, blijft de subsidieverlening onderworpen aan opschortende voorwaarden en andere voorwaarden die tijdens deze onderhandelingen worden overeengekomen.

Waarschuwingsbericht inzake toekomstgerichte verklaringen

Deze communicatie bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’ volgens de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dergelijke verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen over toekomstige financiële en operationele resultaten, onze plannen, doelstellingen, verwachtingen en intenties met betrekking tot toekomstige activiteiten, producten en diensten; en andere verklaringen geïdentificeerd door woorden als ‘zal waarschijnlijk resulteren’, ‘zal naar verwachting gebeuren’, ‘zal doorgaan’, ‘verwacht’, ‘geschat’, ‘geloven’, ‘van plan zijn’, ‘plannen’, ‘projectie’,‘vooruitzichten’ of woorden met een vergelijkbare betekenis. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen inzake de industrie en marktomvang van Microvast, toekomstige kansen voor Microvast en de bedrijfscombinatie, en geschatte toekomstige resultaten van Microvast. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van ons management en zijn inherent onderhevig aan belangrijke zakelijke, economische en concurrentieonzekerheden en onvoorziene omstandigheden, waarvan vele moeilijk te voorspellen zijn en in het algemeen buiten onze controle vallen. De werkelijke resultaten en de timing van gebeurtenissen kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen worden verwacht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties

Monica Gould

monica@blueshirtgroup.com
(212) 871-3927

cc: ir@microvast.com
(346) 309-2562

Media

media@microvast.com
(281) 491-9505

Check out our twitter: @NewsNovumpr