15:35 uur 13-05-2022

TÜV SÜD ondersteunt Microvast op weg naar duurzame accuproductie

MÜNCHEN en HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– De markt voor elektrische auto’s (EV’s) en stationaire accuopslagsystemen groeit snel. Een geïntegreerde benadering is cruciaal om te verzekeren dat de onderliggende technologieën voldoen aan de voortdurend groeiende duurzaamheidseisen. TÜV SÜD, een toonaangevende wereldwijde leverancier van testen, inspecties en certificeringsdiensten (Testing, Inspection and Certification, TIC), heeft een duurzaamheidsbeoordelingsprogramma voor accuproductie ontwikkeld, dat momenteel voor het eerst wordt geïmplementeerd in een pilotproject bij Microvast Holdings, Inc. (NASDAQ:MVST), een toonaangevende leverancier van accutechnologie voor commerciële voertuigen en voertuigen voor specifieke doeleinden van de volgende generatie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220512005194/nl/

Sascha Kelterborn, President of Microvast, receives sustainability report from Ferdinand Neuwieser, Chief Executive Officer of TÜV SÜD. (Photo: Business Wire)

Sascha Kelterborn, President of Microvast, receives sustainability report from Ferdinand Neuwieser, Chief Executive Officer of TÜV SÜD. (Photo: Business Wire)

Bij de ontwikkeling van hun duurzaamheidsbeoordelingsprogramma werd TÜV SÜD geleid door de holistische duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals, SDG’s) van de Verenigde Naties en nam deze doelstellingen als basis voor het vaststellen van specifieke criteria en indicatoren, waardoor hun technische inspectiedeskundigen in staat waren duurzaamheid te beoordelen en te kwantificeren.

TÜV SÜD hield zelfs rekening met de vereisten van de toekomstige EU accurichtlijn (EU Battery Directive). Het duurzaamheidsbeoordelingsprogramma van TÜV SÜD is opgezet om fabrikanten te ondersteunen bij het ontwikkelen van duurzamere accuproductieprocessen die uiteindelijk niet alleen ecologische, maar ook sociale en economische aspecten zullen omvatten.

In een pilotproject voor de eerste fase van de duurzaamheidsbeoordeling beoordeelde TÜV SÜD de huidige status van duurzaam ondernemen bij verscheidene faciliteiten van Microvast. Het pilotproject markeerde het debuut van een nieuw ontwikkeld SDG-beoordelingsinstrument dat de uitvoering van onpartijdige, holistische en transparante registratie en beoordeling van de onderliggende data mogelijk maakt. De resultaten van de eerste fase van de duurzaamheidsbeoordeling werden samengevat in een statusrapport, dat Microvast als basis voor het bevorderen van zijn duurzaamheidsinitiatieven zal gebruiken.

“Duurzaamheid, duurzame productie en duurzame toeleveringsketens worden een kritiek kenmerk dat voor alle bedrijven in alle sectoren concurrentievoordeel biedt,” aldus Ferdinand Neuwieser, CEO van TÜV SÜD Industrie Service GmbH. “Wij zijn zeer vereerd dat wij dit pilotproject voor duurzaamheidsbeoordelingmogen uitvoeren. Microvast is zeer toegewijd aan zijn doelstelling om de duurzaamheid van zijn accuproductie te verbeteren en dit project is een belangrijke stap richting het bereiken van deze doelstellingen.”

“Het is onze strategische doelstelling om volledig duurzame accuproductiefaciliteiten en toeleveringsketens op te zetten, op basis van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties,” aldus Sascha Kelterborn, President & Chief Revenue Officer van Microvast Holdings, Inc. “We zijn ons bewust van de uitdagingen die ons te wachten staan. De duurzaamheidsbeoordeling en de statusrapporten van TÜV SÜD zullen ons ondersteunen bij het overwinnen van deze uitdagingen en onze voortgang op weg naar het zekerstellen van een leiderschapspositie in de duurzame accuproductiesector te documenteren.”

Het project gaat nu de tweede fase in, waarin naar verwachting aanbevelingen zullen worden gedaan om de productieprocessen van Microvast nog duurzamer te maken.

Opmerking voor de redactie: Het persbericht en een foto in hoge resolutie zijn beschikbaar op internet op www.tuvsud.com/newsroom.

De TÜV SÜD Group werd in 1866 opgericht als een vereniging voor de inspectie van stoomketels en is uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming. Meer dan 25.000 werknemers werken op meer dan 1000 locaties in ongeveer 50 landen aan de voortdurende verbetering van technologie, systemen en expertise. Zij leveren een significante bijdrage aan het veilig en betrouwbaar maken van technische innovaties zoals Industry 4.0, autonoom rijden en duurzame energie. www.tuvsud.com

Microvast is een technologische innovator die lithium-ionbatterijsystemen ontwerpt, ontwikkelt en produceert. Microvast staat bekend om zijn baanbrekende celtechnologie en zijn verticale integratiecapaciteiten die zich uitstrekken van de basischemie van accu’s (kathode, anode, elektrolyt en separator) tot modules en pakketten. Door het proces van grondstof tot systeemassemblage te integreren, heeft Microvast een productfamilie ontwikkeld die een breed scala aan markttoepassingen bestrijkt, waaronder elektrische voertuigen, energieopslag en accucomponenten. Microvast heeft als strategische ambitie om een volledig duurzaam accubedrijf te worden. Microvast is opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Houston, Texas. Ga voor meer informatie naar www.microvast.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dr. Thomas Oberst

TÜV SÜD AG

Corporate Communications

Westendstr. 199, 80686 München

Tel. +49 (0) 89 / 57 91 – 23 72

Fax +49 (0) 89 / 57 91 – 22 69

E-mail thomas.oberst@tuvsud.com
Internet www.tuvsud.com/de

Sarah Alexander

Microvast

Investeerdersrelaties

Tel. +1 (346) 309-2562

E-mail ir@microvast.com
Internet www.microvast.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr