15:33 uur 02-11-2022

AGCO lanceert gratis tool voor operationele planning voor landbouwers in West-Europa

DULUTH, Ga.–(BUSINESS WIRE)– AGCO Corporation, Your Agriculture Company, (NYSE:AGCO), een wereldwijde fabrikant en distributeur van landbouwmachines en precisielandbouwtechnologie, kondigde vandaag aan dat het een gloednieuwe online tool genaamd Geo-Bird heeft gelanceerd die landbouwers over de hele wereld zal helpen bij het zelfstandig plannen en optimaliseren van hun GNSS-machinegeleidingslijnen (Global Navigation Satellite System). Na een periode van pre-release testen en het verzamelen van maximale feedback van eindgebruikers is deze applicatie nu beschikbaar.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221102005057/nl/

Geo-Bird operational planning tool offers farmers a free way to improve the efficiency of their operations with optimized guidance waylines (Photo: Business Wire)

Geo-Bird operational planning tool offers farmers a free way to improve the efficiency of their operations with optimized guidance waylines (Photo: Business Wire)

Het aantal beurten dat een landbouwer in de trekker moet maken en de hoeveelheid brandstof die wordt gebruikt om een veld te bewerken, wordt in hoge mate bepaald door de manier waarop de geleidelijn wordt benaderd. Hoewel verschillende methoden kunnen worden gebruikt om efficiënte geleidelijnen in de cabine te genereren, hebben veel landbouwers de wens geuit om efficiëntere geleidelijnen te genereren vanuit de cabine en buiten het seizoen vanuit het comfort van hun kantoor.

“De mogelijkheid om vooraf en buiten de stress van strakke deadlines te plannen om het veldwerk te voltooien is erg belangrijk voor onze klanten,” legt Mark Theuerkauf, Fuse Go-To-Market Lead, uit. “Dit geldt vooral wanneer men op gehuurd land werkt, als loonwerker op veel verschillende velden werkt, of speciale gewassen teelt in combinatie met uitdagende lokale omstandigheden, zoals onregelmatige of hellende velden. Het is vaak giswerk om te weten wat de meest efficiënte werkrichting moet zijn.”

Geo-Bird is een gebruiksvriendelijke toepassing die de landbouwer kan helpen om deze uitdaging aan te gaan. Met minimale invoer analyseren geavanceerde algoritmes in Geo-Bird de vorm van het veld en berekenen, rekening houdend met de werkbreedte van de werktuigen, de optimale rijweg. Drie mogelijke routes worden berekend, en ter vergelijking kan ook een handmatige richting worden ingevoerd.

Van elke berekende route worden de tijdwinst, het wielverkeersgebied en het aantal bochten getoond, handig gerangschikt om de verschillen en mogelijke besparingen gemakkelijk te zien.

Volgens de filosofie van het open platform Fuse kan de gewenste route in het juiste formaat worden gedownload voor direct gebruik op de terminal van de landbouwer in de cabine, door eenvoudigweg uw huidige geleidingssysteem te kiezen uit een uitgebreide lijst van merken van derden.

De Geo-Bird-applicatie is gratis en is toegankelijk via deze link: www.geo-bird.com. Aangezien topografie voor veel regio’s een belangrijke factor is bij deze berekening, wordt al gewerkt aan een binnenkort uit te brengen, gratis upgrade die in het eerste kwartaal van 2023 zal worden gelanceerd. Geo-Bird zal in de toekomst meer geavanceerde functies blijven introduceren met meer nuttige en praktische functies waarvoor mogelijk een vergoeding moet worden betaald.

Geo-Bird is volledig GDPR-compliant en beschermt gebruikersgegevens en privacy. Alle gegevens worden uitgewisseld via beveiligde, gecodeerde verbindingen.

Geo-Bird zal te zien zijn op de Valtra-stand op de SIMA-show van 6 t/m 10 november in Parijs, Frankrijk, op stand nr. 7 C048 en van 9 t/m 13 november op de EIMA-show in Bologna, Italië in Hal 16 B5. Gebruikers hebben gratis toegang tot de tool op geo-bird.com.

Over AGCO

AGCO (NYSE:AGCO) is een wereldleider in het ontwerpen, produceren en distribueren van landbouwmachines en precisielandbouwtechnologie. AGCO levert waarde aan de klant via zijn gedifferentieerde merkenportfolio met kernmerken als Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® en Valtra®. Aangedreven door Fuse® smart farming solutions, AGCO’s volledige lijn van apparatuur en diensten helpen boeren onze wereld duurzaam te voeden. Opgericht in 1990 en met het hoofdkantoor in Duluth, Georgia, VS, had AGCO in 2021 een netto-omzet van 11,1 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar www.AGCOcorp.com. Voor bedrijfsnieuws, informatie en evenementen kunt u ons volgen op Twitter: @AGCOCorp. Voor financieel nieuws op Twitter volgt u de hashtag #AGCOIR.

Bezoek onze website op www.agcocorp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julie Ulbrich, AGCO | Julie.Ulbrich@AGCOCorp.com | +1 770-235-2943

Check out our twitter: @NewsNovumpr