21:09 uur 18-10-2022

Obsidian Security richt EMEA CIO adviesraad op en gaat partnerschap aan met NORMA Cyber om aan de toegenomen vraag binnen de EMEA-markt te kunnen voldoen

Marc van der Heijden, voormalig CTO van de Alshaya Group en SVP Global IT van Adidas, aan het roer van de adviesraad

NEWPORT BEACH, Californië–(BUSINESS WIRE)– Obsidian Security, marktleider in SaaS Security Posture Management (SSPM), maakte de oprichting van haar EMEA CIO adviesraad bekend, evenals haar partnerschap met NORMA Cyber, de dienstverlener op het gebied van cybersecurity voor de Noorse maritieme sector, de vier na grootste in de wereld. Nu de vraag binnen de EMEA toeneemt, verheugt het ons te kunnen melden dat Marc van der Heijden leiding zal gaan geven aan onze CIO adviesraad. Dankzij zijn ervaring als CTO van Alshaya Group en SVP van Global IT voor Adidas brengt hij diepgaande kennis van de industrie en waardevolle inzichten met zich mee. Van der Heijden zal meer bestuursleden werven uit zijn CIO community, die samen voor kennisleiderschap zullen zorgen en hun inzichten zullen delen met Obsidian en de bredere Europese CIO en CISO community.

“Met de toenemende vraag binnen Europa en van klanten, is iemand als Marc van onschatbare waarde als leider van onze EMEA CIO adviesraad, aangezien hij diepgaand inzicht heeft in de uitdagingen die SaaS biedt op het gebied van veiligheid en omdat hij onze CIO en CISO klanten heel goed kent,” aldus Hasan Imam, CEO van Obsidian Security.

“Ik werk al meer dan 30 jaar in de IT-sector en zie de actuele waarde die Obsidian op de markt brengt nu SaaS-migratie zich steeds sneller voltrekt,” zei van der Heijden. “Dankzij mijn ervaringen als manager van internationale IT-organisaties, kan ik Obsidian en mijn collega’s het benodigde kennisleiderschap bieden om de uitdaging van gegevensbescherming binnen hun SaaS-omgeving het hoofd te bieden.”

NORMA Cyber, het bedrijf dat uniforme weerbaarheid tegen cyberdreigingen biedt aan de Noorse maritieme sector en wereldwijd meer dan 3400 vaartuigen ondersteund, is een van de opmerkelijke in de EMEA gevestigde Obdsidian partners. Het bedrijf biedt de oplossing van Obsidian aan deelnemende vaartuigen aan als proactieve bescherming tegen bedreigingen voor Microsoft 365, Salesforce, en meer. Op deze manier kan het opvarende personeel meer aandacht besteden aan hun dagelijkse activiteiten in plaats van aan het monitoren van veiligheidswaarschuwingen en potentiële inbreuken.

“Obsidian levert wereldwijd heel veel waarde en inzichten aan de vaartuigen van onze leden en lost veel van de beveiligingsproblemen op die onze leden ondervinden bij de verhuizing naar SaaS,” zegt Øyvind Berget, Chief Technical Officer van NORMA Cyber. “Nu dataopslag hoog op de Europese agenda staat, biedt Obsidian onze 3400 leden de mogelijkheid om bedreigingen op het gebied van databeheer te monitoren en af te wenden. Het is daarbij van groot belang voor ons dat we deze SaaS-bedreigingen over de gehele linie in een enkel scherm kunnen weergeven. Obsidian garandeert dit altijd voor het monitoren en de beveiliging, en voldoet aan de normen voor compliance die onze leden nodig hebben om probleemloos te kunnen functioneren.”

Obsidian zal morgen (19 oktober) op de eCrime & Cybersecurity Mid-year Summit in London aanwezig zijn, waar Chris Fuller, de leidinggevende productarchitect, een bijdrage levert aan de sessie met de titel “Cookies and SPAM: Exploring MFA bypass techniques used by attackers to breach SaaS applications.”

Over Obsidian Security

Obsidian Security biedt bescherming voor de applicaties waarop bedrijven het meest vertrouwen. Wij zijn de eerste en enige allesomvattende beveiligingsoplossing voor SaaS. Onze platforms helpen bij het verminderen van bedrijfsrisico’s door SaaS- misconfiguraties proactief te identificeren, realtime bedreigingen op te sporen en inzicht in risicovolle SaaS-integraties te bieden. Vooraanstaande bedrijven uit de Fortune 500 vertrouwen op Obsidian Security voor de beveiliging van SaaS-apps zoals Salesforce, GitHub, ServiceNow, Workday en Atlassian. Obsidian Security, met haar hoofdkantoor in het zuiden van Californie, is een particuliere onderneming, ondersteund door Menlo Ventures, Norwest Venture Partners, Greylock Partners, IVP, GV en Wing. Bezoek voor meer informatie www.obsidiansecurity.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jill Creelman

Obsidian@inkhouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr